Vizita la psiholog este, în continuare, un subiect destul de greu de abordat în societatea noastră. Cu toate acestea, a crescut numărul celor care au lăsat la o parte orice reticență și au apelat la consiliere psihologică sau psihoterapie. 'Sunt atât de multe și variate motivele pentru care oamenii vin la psiholog. Au înțeles că nu au de ce să se teamă, că în definitiv psihologul este un specialist care te ajută, ca orice medic, atunci când ai o problemă', ne-a declarat Cristina Cojocaru, psiholog și psihoterapeut la Clinica MEDIS Câmpina (video).
Iată numai câteva dintre motivele pentru care oamenii apelează la psiholog: au probleme cu partenerii de viață sau la serviciu, au pierdut pe cineva drag, au suferit atacuri de panică, sunt în depresie, se tem de ceva sau cineva etc. La psiholog vin și din ce în ce mai mulți adolescenți care trec printr-o perioadă mai dificilă, dar vin și părinți îngrijorați de problemele pe care copiii lor le au la școală. 'Pentru copii și adolescenți, folosim instrumente frumoase pentru a lucra cu ei, diverse figurine și culori. Astfel, ei comunică mult mai ușor și ne arată lucruri pe care nu sunt pregătiți să ni le spună direct', ne-a mai spus dr. Cristina Cojocaru, pe care o puteți găsi la Cabinetul de Psihologie din cadrul MEDIS Câmpina.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.