Negocierile politice pot aduce pentru Câmpina un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova

Politică (Categoria articolului)

Lupta politică s-a mutat, după alegerile din 27 septembrie, în spatele ușilor închise, acolo unde liderii partidelor negociază noi alianțe în funcție de rezultatul scrutinului de la finalul săptămânii trecute. La nivelul conducerii Consiliului Județean Prahova, reamintim, câștigat de liberalul Iulian Dumitrescu, discuțiile vizează cele două posturi de vicepreședinte.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, cele 36 de mandate de consilier județean se împart astfel: 17 mandate pentru Alianța PNL-USR-PLUS, 11 mandate pentru Alianța pentru Prahova (PSD-ProRomânia-PPU-SL), câte trei mandate pentru PMP și ALDE și două mandate pentru Partidul Prahova în Acțiune.
Acum, prin protocolul încheiat înaintea alegerilor între PNL și USR-PLUS, un post de vicepreședinte va reveni celor de la USR. Discuțiile se poartă pentru cel de-al doilea post de vicepreședinte al Consiliului Județean. La nivel central, președintele PNL, Ludovic Orban, s-a înțeles cu liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, pentru alianțe punctuale, acolo unde liberalii au câștigat președinția Consiliului Județean și primăriile municipiilor reședință de județ, în schimbul susținerii, reprezentanții PMP primind funcții de vicepreședinte al Consiliului Judeețan sau de viceprimar. În aceste condiții, dacă cel de-al doilea post de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova va reveni PMP, cele mai mari șanse să ocupe acest post le are Adrian Pițigoi, fostul viceprimar al municipiului Câmpina, care a renunțat la mandatul de consilier local în favoarea celui de consilier județean.
Lupta este însă mai complicată decât pare, pentru că a obținut două mandate de consilier județean și Prahova în Acțiune, partid construit de Mihai Apostolache. Acesta s-ar putea retrage, lăsându-i locul câmpineanului Daniel Ioniță. Există voci în rândul liberalilor prahoveni care îl susțin pe Ioniță în detrimentul lui Pițigoi, astfel că bătălia se anunță destul de interesantă. Ceea ce ar fi de concluzionat este că, în urma tuturor acestor negocieri, sunt foarte mari șansele ca unul dintre posturile de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova să fie ocupat de un câmpinean, ceea ce ar fi chiar o premieră. Câmpina nu a mai avut un reprezentant în conducerea Consiliului Județean Prahova din perioada în care Florin Anghel a fost președinte al instituției, în mandatul 2004-2008. Dar vicepreședinte de CJ nu a avut în ultimii 30 de ani.

4998 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica Ion 03.10.2020 20:57 Cred ca dl. Pitigoi este mai potrivit. Are experienta de viceprimar la Campina!
  • Mihai 03.10.2020 20:59 Macar Pitigoi a castigat dreptul de a fi in CL Campina. Ionita nu a acces la Campina si sa fie la judet?!
  • Paun 03.10.2020 21:00 Pitigoi si PMP au avut mai multe voturi si la Campina si la Consiliul Judetean, asa ca mai logic si mai corect ar fi ca Pitigoi sa fie vicepresedintele Consiliului Judetean.
  • Viorel 03.10.2020 21:02 Pitigoi va avea ocazia sa demonstreze ca tot ceea ce a promis pentru Campina poate sa faca ajutand orasul de la nivelul conducerii CJ. Mult sucecs!
  • Adrian Ene 05.10.2020 13:36 Ce interesant că există 4 comentarii de susținere a lui Pițigoi, date toate într-un interval de 5 minute - de la 20.57 până la 21.02. Ce coincidență interesantă.

Politică

2540 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2550 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

3198 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.