Negocierile politice pot aduce pentru Câmpina un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova

Politică (Categoria articolului)

Lupta politică s-a mutat, după alegerile din 27 septembrie, în spatele ușilor închise, acolo unde liderii partidelor negociază noi alianțe în funcție de rezultatul scrutinului de la finalul săptămânii trecute. La nivelul conducerii Consiliului Județean Prahova, reamintim, câștigat de liberalul Iulian Dumitrescu, discuțiile vizează cele două posturi de vicepreședinte.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, cele 36 de mandate de consilier județean se împart astfel: 17 mandate pentru Alianța PNL-USR-PLUS, 11 mandate pentru Alianța pentru Prahova (PSD-ProRomânia-PPU-SL), câte trei mandate pentru PMP și ALDE și două mandate pentru Partidul Prahova în Acțiune.
Acum, prin protocolul încheiat înaintea alegerilor între PNL și USR-PLUS, un post de vicepreședinte va reveni celor de la USR. Discuțiile se poartă pentru cel de-al doilea post de vicepreședinte al Consiliului Județean. La nivel central, președintele PNL, Ludovic Orban, s-a înțeles cu liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, pentru alianțe punctuale, acolo unde liberalii au câștigat președinția Consiliului Județean și primăriile municipiilor reședință de județ, în schimbul susținerii, reprezentanții PMP primind funcții de vicepreședinte al Consiliului Judeețan sau de viceprimar. În aceste condiții, dacă cel de-al doilea post de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova va reveni PMP, cele mai mari șanse să ocupe acest post le are Adrian Pițigoi, fostul viceprimar al municipiului Câmpina, care a renunțat la mandatul de consilier local în favoarea celui de consilier județean.
Lupta este însă mai complicată decât pare, pentru că a obținut două mandate de consilier județean și Prahova în Acțiune, partid construit de Mihai Apostolache. Acesta s-ar putea retrage, lăsându-i locul câmpineanului Daniel Ioniță. Există voci în rândul liberalilor prahoveni care îl susțin pe Ioniță în detrimentul lui Pițigoi, astfel că bătălia se anunță destul de interesantă. Ceea ce ar fi de concluzionat este că, în urma tuturor acestor negocieri, sunt foarte mari șansele ca unul dintre posturile de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova să fie ocupat de un câmpinean, ceea ce ar fi chiar o premieră. Câmpina nu a mai avut un reprezentant în conducerea Consiliului Județean Prahova din perioada în care Florin Anghel a fost președinte al instituției, în mandatul 2004-2008. Dar vicepreședinte de CJ nu a avut în ultimii 30 de ani.

3614 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica Ion 03.10.2020 20:57 Cred ca dl. Pitigoi este mai potrivit. Are experienta de viceprimar la Campina!
  • Mihai 03.10.2020 20:59 Macar Pitigoi a castigat dreptul de a fi in CL Campina. Ionita nu a acces la Campina si sa fie la judet?!
  • Paun 03.10.2020 21:00 Pitigoi si PMP au avut mai multe voturi si la Campina si la Consiliul Judetean, asa ca mai logic si mai corect ar fi ca Pitigoi sa fie vicepresedintele Consiliului Judetean.
  • Viorel 03.10.2020 21:02 Pitigoi va avea ocazia sa demonstreze ca tot ceea ce a promis pentru Campina poate sa faca ajutand orasul de la nivelul conducerii CJ. Mult sucecs!
  • Adrian Ene 05.10.2020 13:36 Ce interesant că există 4 comentarii de susținere a lui Pițigoi, date toate într-un interval de 5 minute - de la 20.57 până la 21.02. Ce coincidență interesantă.

Politică

1713 vizualizari
20 oct. 2020 12:33

USR Prahova contrazice USR Câmpina în privința susținerii primarului ales Alin Moldoveanu

1 comentarii

USR Câmpina anunța luni, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de președintele organizației, Dragoș Dinulescu, că va acorda tot sprijinul primarului Alin Moldoveanu, prin intermediul celor trei consilieri locali aleși în urma scrutinului din 27 septembrie 2020. Marți, USR Prahova transmite, tot prin intermediul unui comunicat, că "o astfel de decizie nu a fost aprobată în cadrul filialei și nu are susținerea consilierilor locali ai USR". 

1840 vizualizari
19 oct. 2020 22:16

USR Câmpina își anunță susținerea față de primarul Alin Moldoveanu

7 comentarii

Un comunicat de presă transmis de Organizația Câmpina a USR anunță susținerea primarului nou ales, independentul Alin Moldoveanu, de către cei trei consilieri din partea acestei formațiuni politice. Iată comunicatul integral, semnat de președintele USR Câmpina, dr. Dragoș Dinulescu. 

Alte stiri recente

990 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

398 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.