CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale: "Se impune o reorganizare administrativ-teritorială. Avem orașe care sunt... orașe doar pe hârtie și comune care ar trebui comasate pentru a supraviețui"

- Politică -

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale:

(P) Viziunea centralistă, în care totul este decis de sus, de la București, este extrem de păguboasă pentru teritoriu, pentru localitățile din țară. Aceasta este părerea candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Theodor Paleologu, care consideră că se impune o reorganizare administrativ-teritorială.

"Sunt orașe care sunt... orașe doar pe hârtie, sunt comune care ar trebui comasate, pentru a-și asigura sustenabilitatea și sunt județe care, de asemenea, ar trebui comasate pentru o mai bună gestionare a banilor. Și, desigur, ar trebui să renunțăm la acest centralism extrem de păgubos prin care totul se decide de sus în jos. Decidem la București pentru toată țara, fie că se potrivește sau nu în toată țara. Trebuie să înțelegem că nu toată România este la fel. Sunt unele zone dezvoltate și altele foarte, foarte sărace. Avem județe situate pe ultimele locuri în toată Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării. Din punctul meu de vedere, democrația reală este cea de la nivel comunitar și trebuie ca deciziile să se ia acolo, jos, în teritoriu, unde fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile", a declarat Theodor Paleologu într-un interviu acordat recent, în timpul deplasărilor sale în țară.
În opinia candidatului PMP, România nu are nevoie de o împărțire pe legiuni legislative, gen landurile germane, nu are nevoie de regiuni cu miniparlamente, ci de o abordare mult mai flexibilă a acestei probleme - înființarea de organisme regionale, instituții publice regionale, după modelul francez. Iar acestor instituții să li se confere o autonomie reală, să existe o descentralizare astfel încât să se aplice principiul liberei administrări. "Este o problemă extrem de importantă căreia, din păcate, nu-i acordăm suficientă atenție", a afirmat Theodor Paleologu.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)


20 Oct 2019 19:44 4482 vizualizari



Comentarii






  • 22.10.2019 15:11 zote Sa traiti BINEEEEE !
1419 vizualizari 24 Apr 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
562 vizualizari 24 Apr 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
1984 vizualizari 22 Apr 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
1794 vizualizari 22 Apr 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV