Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale: "Se impune o reorganizare administrativ-teritorială. Avem orașe care sunt... orașe doar pe hârtie și comune care ar trebui comasate pentru a supraviețui"
Politică (Categoria articolului)
(P) Viziunea centralistă, în care totul este decis de sus, de la București, este extrem de păguboasă pentru teritoriu, pentru localitățile din țară. Aceasta este părerea candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Theodor Paleologu, care consideră că se impune o reorganizare administrativ-teritorială.
"Sunt orașe care sunt... orașe doar pe hârtie, sunt comune care ar trebui comasate, pentru a-și asigura sustenabilitatea și sunt județe care, de asemenea, ar trebui comasate pentru o mai bună gestionare a banilor. Și, desigur, ar trebui să renunțăm la acest centralism extrem de păgubos prin care totul se decide de sus în jos. Decidem la București pentru toată țara, fie că se potrivește sau nu în toată țara. Trebuie să înțelegem că nu toată România este la fel. Sunt unele zone dezvoltate și altele foarte, foarte sărace. Avem județe situate pe ultimele locuri în toată Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării. Din punctul meu de vedere, democrația reală este cea de la nivel comunitar și trebuie ca deciziile să se ia acolo, jos, în teritoriu, unde fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile", a declarat Theodor Paleologu într-un interviu acordat recent, în timpul deplasărilor sale în țară.
În opinia candidatului PMP, România nu are nevoie de o împărțire pe legiuni legislative, gen landurile germane, nu are nevoie de regiuni cu miniparlamente, ci de o abordare mult mai flexibilă a acestei probleme - înființarea de organisme regionale, instituții publice regionale, după modelul francez. Iar acestor instituții să li se confere o autonomie reală, să existe o descentralizare astfel încât să se aplice principiul liberei administrări. "Este o problemă extrem de importantă căreia, din păcate, nu-i acordăm suficientă atenție", a afirmat Theodor Paleologu.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)
Comentarii
- 22.10.2019 15:11 Sa traiti BINEEEEE !
Politică

Drept la replică din partea AUR Câmpina
În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral.

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina
Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.
Alte stiri recente

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina
Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana
Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.