CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale: "Se impune o reorganizare administrativ-teritorială. Avem orașe care sunt... orașe doar pe hârtie și comune care ar trebui comasate pentru a supraviețui"

- Politică -

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale:

(P) Viziunea centralistă, în care totul este decis de sus, de la București, este extrem de păguboasă pentru teritoriu, pentru localitățile din țară. Aceasta este părerea candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Theodor Paleologu, care consideră că se impune o reorganizare administrativ-teritorială.

"Sunt orașe care sunt... orașe doar pe hârtie, sunt comune care ar trebui comasate, pentru a-și asigura sustenabilitatea și sunt județe care, de asemenea, ar trebui comasate pentru o mai bună gestionare a banilor. Și, desigur, ar trebui să renunțăm la acest centralism extrem de păgubos prin care totul se decide de sus în jos. Decidem la București pentru toată țara, fie că se potrivește sau nu în toată țara. Trebuie să înțelegem că nu toată România este la fel. Sunt unele zone dezvoltate și altele foarte, foarte sărace. Avem județe situate pe ultimele locuri în toată Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării. Din punctul meu de vedere, democrația reală este cea de la nivel comunitar și trebuie ca deciziile să se ia acolo, jos, în teritoriu, unde fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile", a declarat Theodor Paleologu într-un interviu acordat recent, în timpul deplasărilor sale în țară.
În opinia candidatului PMP, România nu are nevoie de o împărțire pe legiuni legislative, gen landurile germane, nu are nevoie de regiuni cu miniparlamente, ci de o abordare mult mai flexibilă a acestei probleme - înființarea de organisme regionale, instituții publice regionale, după modelul francez. Iar acestor instituții să li se confere o autonomie reală, să existe o descentralizare astfel încât să se aplice principiul liberei administrări. "Este o problemă extrem de importantă căreia, din păcate, nu-i acordăm suficientă atenție", a afirmat Theodor Paleologu.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)


20 Oct 2019 19:44 4505 vizualizari


Comentarii


  • 22.10.2019 15:11 zote Sa traiti BINEEEEE !
5322 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4152 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1869 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2133 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV