Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale: "Se impune o reorganizare administrativ-teritorială. Avem orașe care sunt... orașe doar pe hârtie și comune care ar trebui comasate pentru a supraviețui"

Politică (Categoria articolului)

(P) Viziunea centralistă, în care totul este decis de sus, de la București, este extrem de păguboasă pentru teritoriu, pentru localitățile din țară. Aceasta este părerea candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Theodor Paleologu, care consideră că se impune o reorganizare administrativ-teritorială.

"Sunt orașe care sunt... orașe doar pe hârtie, sunt comune care ar trebui comasate, pentru a-și asigura sustenabilitatea și sunt județe care, de asemenea, ar trebui comasate pentru o mai bună gestionare a banilor. Și, desigur, ar trebui să renunțăm la acest centralism extrem de păgubos prin care totul se decide de sus în jos. Decidem la București pentru toată țara, fie că se potrivește sau nu în toată țara. Trebuie să înțelegem că nu toată România este la fel. Sunt unele zone dezvoltate și altele foarte, foarte sărace. Avem județe situate pe ultimele locuri în toată Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării. Din punctul meu de vedere, democrația reală este cea de la nivel comunitar și trebuie ca deciziile să se ia acolo, jos, în teritoriu, unde fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile", a declarat Theodor Paleologu într-un interviu acordat recent, în timpul deplasărilor sale în țară.
În opinia candidatului PMP, România nu are nevoie de o împărțire pe legiuni legislative, gen landurile germane, nu are nevoie de regiuni cu miniparlamente, ci de o abordare mult mai flexibilă a acestei probleme - înființarea de organisme regionale, instituții publice regionale, după modelul francez. Iar acestor instituții să li se confere o autonomie reală, să existe o descentralizare astfel încât să se aplice principiul liberei administrări. "Este o problemă extrem de importantă căreia, din păcate, nu-i acordăm suficientă atenție", a afirmat Theodor Paleologu.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)

4343 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • zote 22.10.2019 15:11 Sa traiti BINEEEEE !

Politică

1769 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1871 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.