Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale: "Se impune o reorganizare administrativ-teritorială. Avem orașe care sunt... orașe doar pe hârtie și comune care ar trebui comasate pentru a supraviețui"

Politică (Categoria articolului)

(P) Viziunea centralistă, în care totul este decis de sus, de la București, este extrem de păguboasă pentru teritoriu, pentru localitățile din țară. Aceasta este părerea candidatului Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Theodor Paleologu, care consideră că se impune o reorganizare administrativ-teritorială.

"Sunt orașe care sunt... orașe doar pe hârtie, sunt comune care ar trebui comasate, pentru a-și asigura sustenabilitatea și sunt județe care, de asemenea, ar trebui comasate pentru o mai bună gestionare a banilor. Și, desigur, ar trebui să renunțăm la acest centralism extrem de păgubos prin care totul se decide de sus în jos. Decidem la București pentru toată țara, fie că se potrivește sau nu în toată țara. Trebuie să înțelegem că nu toată România este la fel. Sunt unele zone dezvoltate și altele foarte, foarte sărace. Avem județe situate pe ultimele locuri în toată Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării. Din punctul meu de vedere, democrația reală este cea de la nivel comunitar și trebuie ca deciziile să se ia acolo, jos, în teritoriu, unde fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile", a declarat Theodor Paleologu într-un interviu acordat recent, în timpul deplasărilor sale în țară.
În opinia candidatului PMP, România nu are nevoie de o împărțire pe legiuni legislative, gen landurile germane, nu are nevoie de regiuni cu miniparlamente, ci de o abordare mult mai flexibilă a acestei probleme - înființarea de organisme regionale, instituții publice regionale, după modelul francez. Iar acestor instituții să li se confere o autonomie reală, să existe o descentralizare astfel încât să se aplice principiul liberei administrări. "Este o problemă extrem de importantă căreia, din păcate, nu-i acordăm suficientă atenție", a afirmat Theodor Paleologu.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)

4058 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • zote 22.10.2019 15:11 Sa traiti BINEEEEE !

Politică

6651 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2475 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

127 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

1033 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.