La SanConfind se utilizează terapia Vojta pentru pacienți de toate vârstele, începând cu bebelușii

Sănătate (Categoria articolului)

Terapia Vojta este o metodă aparte în tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și aparatului locomotor. Această terapie poartă numele neurologului pediatru de origine cehă Vaclav Vojta, care în anii 1950-1970 a dezvoltat tehnici de tratament pentru copiii care sufereau de pareză centrală.

După cum ne-a precizat kinetoterapeutul Cristina Tăbârcă (terapeut Vojta) din cadrul Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina, această terapie are la bază principiul reflexogen în locomoție. Mai exact, aplicarea unor stimuli externi, de către terapeutul Vojta, care vor activa anumiți centri nervoși astfel încât să provoace reacții de mișcare în mod automat. (video)
Terapia Vojta face posibil că mișcările elementare (de exemplu, mersul sau prinderea) să fie din nou accesibile pacienților care au suferit leziuni ale sistemului nervos central sau locomotor. O ședință de terapie Vojta durează între 10 și 30 de minute la copii și adolescenți și între 40 și 60 minute la adulți. Pacientul trebuie să-și facă o programare la SanConfind, va fi evaluat de un medic specialist care va stabili și planul de tratament. Apoi va ajunge la terapeutul Vojta pentru ședințele de kinetoterapie.

După cum v-am informat recent, în perioada 31 august - 3 septembrie 2017, la Pavilionul Romexpo din București va avea loc ediția de toamnă a celui mai mare târg pentru viitoarele mămici, dar și pentru părinții care au copii cu vârsta de până la 7 ani. La această ediția a târgului va avea un stand propriu și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina. La acest stand, unul dintre kinetoterapeuții SanConfind va face o evaluare gratuită (terapia Vojta) unui copil.

13541 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristof Ioan 10.04.2018 05:13 Bună mă numesc Cristof Ioan din localitatea Mediaș jud. SIBIU. În urma cu 15 ani în anul 2003, am fost diagnosticat cu Tetrapareza Spastica status Mielopoliradiculonevrita, encefalopatie sechele, elemente de somați are, cefalee cronică, incontinenta neurogena. În urma cu 2 săptămâni am fost internat la spitalul de recuperare moneasa, acolo doctorița mi-a îndrumat să fac terapia vojta, la externare, în județul Sibiu, eu m-am interesat în județul Sibiu, se face terapia vojta numai pentru copii, pentru adulți nu se face. Vin cu rugămintea dacă se face la dumneavoastră, că rog să îmi dați scris prin e-mail, mai multe detalii ce acte trebuie să aduc, cât costă ședința, și mai multe amănunte cum să iau legătura cu dumneavoastră, în cazul în care se face. Vă mulțumesc cu speranța că voi primi un răspuns din partea dumneavoastră. Emailul este:cristofioan@yahoo.com sau număr de telefon :0755.498.741. Vă mulțumesc cu stimă.

Sănătate

1508 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2035 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

87 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

406 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: