La SanConfind se utilizează terapia Vojta pentru pacienți de toate vârstele, începând cu bebelușii
Sănătate (Categoria articolului)
Terapia Vojta este o metodă aparte în tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și aparatului locomotor. Această terapie poartă numele neurologului pediatru de origine cehă Vaclav Vojta, care în anii 1950-1970 a dezvoltat tehnici de tratament pentru copiii care sufereau de pareză centrală.
După cum ne-a precizat kinetoterapeutul Cristina Tăbârcă (terapeut Vojta) din cadrul Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina, această terapie are la bază principiul reflexogen în locomoție. Mai exact, aplicarea unor stimuli externi, de către terapeutul Vojta, care vor activa anumiți centri nervoși astfel încât să provoace reacții de mișcare în mod automat. (video)
Terapia Vojta face posibil că mișcările elementare (de exemplu, mersul sau prinderea) să fie din nou accesibile pacienților care au suferit leziuni ale sistemului nervos central sau locomotor. O ședință de terapie Vojta durează între 10 și 30 de minute la copii și adolescenți și între 40 și 60 minute la adulți. Pacientul trebuie să-și facă o programare la SanConfind, va fi evaluat de un medic specialist care va stabili și planul de tratament. Apoi va ajunge la terapeutul Vojta pentru ședințele de kinetoterapie.
După cum v-am informat recent, în perioada 31 august - 3 septembrie 2017, la Pavilionul Romexpo din București va avea loc ediția de toamnă a celui mai mare târg pentru viitoarele mămici, dar și pentru părinții care au copii cu vârsta de până la 7 ani. La această ediția a târgului va avea un stand propriu și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina. La acest stand, unul dintre kinetoterapeuții SanConfind va face o evaluare gratuită (terapia Vojta) unui copil.
Comentarii
- 10.04.2018 05:13 Bună mă numesc Cristof Ioan din localitatea Mediaș jud. SIBIU. În urma cu 15 ani în anul 2003, am fost diagnosticat cu Tetrapareza Spastica status Mielopoliradiculonevrita, encefalopatie sechele, elemente de somați are, cefalee cronică, incontinenta neurogena. În urma cu 2 săptămâni am fost internat la spitalul de recuperare moneasa, acolo doctorița mi-a îndrumat să fac terapia vojta, la externare, în județul Sibiu, eu m-am interesat în județul Sibiu, se face terapia vojta numai pentru copii, pentru adulți nu se face. Vin cu rugămintea dacă se face la dumneavoastră, că rog să îmi dați scris prin e-mail, mai multe detalii ce acte trebuie să aduc, cât costă ședința, și mai multe amănunte cum să iau legătura cu dumneavoastră, în cazul în care se face. Vă mulțumesc cu speranța că voi primi un răspuns din partea dumneavoastră. Emailul este:cristofioan@yahoo.com sau număr de telefon :0755.498.741. Vă mulțumesc cu stimă.
Sănătate

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea
Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Un chirurg renumit s-a alăturat echipei de la Spitalul SanConfind - medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale
Un renumit chirurg din Ploiești, medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale, un nume cunoscut în lumea serviciilor sanitare din capitala județului nostru, a început o colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina. O colaborare din care pacienții câmpineni, și nu numai, nu vor avea decât de câștigat.
Alte stiri recente

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal
Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța
În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.