Terapia Vojta este o metodă aparte în tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și aparatului locomotor. Această terapie poartă numele neurologului pediatru de origine cehă Vaclav Vojta, care în anii 1950-1970 a dezvoltat tehnici de tratament pentru copiii care sufereau de pareză centrală.
După cum ne-a precizat kinetoterapeutul Cristina Tăbârcă (terapeut Vojta) din cadrul Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina, această terapie are la bază principiul reflexogen în locomoție. Mai exact, aplicarea unor stimuli externi, de către terapeutul Vojta, care vor activa anumiți centri nervoși astfel încât să provoace reacții de mișcare în mod automat. (video)
Terapia Vojta face posibil că mișcările elementare (de exemplu, mersul sau prinderea) să fie din nou accesibile pacienților care au suferit leziuni ale sistemului nervos central sau locomotor. O ședință de terapie Vojta durează între 10 și 30 de minute la copii și adolescenți și între 40 și 60 minute la adulți. Pacientul trebuie să-și facă o programare la SanConfind, va fi evaluat de un medic specialist care va stabili și planul de tratament. Apoi va ajunge la terapeutul Vojta pentru ședințele de kinetoterapie.
După cum v-am informat recent, în perioada 31 august - 3 septembrie 2017, la Pavilionul Romexpo din București va avea loc ediția de toamnă a celui mai mare târg pentru viitoarele mămici, dar și pentru părinții care au copii cu vârsta de până la 7 ani. La această ediția a târgului va avea un stand propriu și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina. La acest stand, unul dintre kinetoterapeuții SanConfind va face o evaluare gratuită (terapia Vojta) unui copil.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.