Un discipol al celebrului chirurg Irinel Popescu va acorda consultații și va face operații la SanConfind Poiana Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

Recent, Spitalul SanConfind Poiana Câmpina a încheiat o colaborare cu doctorul Claudiu Anghel din București, medic chirurg primar cu competență în chirurgie oncologică și în chirurgie hepato-bilio-pancreatică. În perioada rezidențiatului, acest medic a învățat meserie de la celebrul chirurg Irinel Popescu, cel care, în anul 2000, a realizat primul transplant de ficat din România. Colaborarea doctorului Claudiu Anghel cu SanConfind se va materializa prin acordarea de consultații în Ambulator, dar și prin realizarea unor operații de chirurgie hepatică ori de câte ori va fi nevoie.

”Cel mai dificil îmi este atunci când operez tineri”
După ce a absolvit Facultatea de Medicină la Craiova, doctorul Claudiu Anghel și-a făcut rezidențiatul în chirurgie la Institutul Clinic Fundeni, în perioada 2006 – 2012. Tot rezidențiatul, dar și apoi câțiva ani ca medic specialist, doctorul Claudiu Anghel a lucrat la Secția de transplant hepatic de la Fundeni, în preajma profesorului Irinel Popescu și a medicului primar Vladislav Brașoveanu, un alt specialist de marcă în domeniu, cei doi fiind îndrumătorii săi care l-au ajutat foarte mult în formarea profesională. ”Tot ce știu în această meserie, cumva, datorită lor știu”, ne mărturisește cu franchețe proaspătul membru al echipei medicale SanConfind. Din anul 2012, acesta este medic specialist, iar din 2018, medic primar. ”Acum 20 de ani se opera foarte puțin pe ficat în România, dar anul 2000 a fost unul de cotitură, după primul transplant de ficat realizat de profesorul Irinel Popescu. În ultimii ani, încet-încet, elevii profesorului Irinel Popescu, printre care mă număr și eu, după ce au fost bine pregătiți de celebrul chirurg, au început să facă tot mai multe operații, contribuind la dezvoltarea chirurgiei hepatice din medicina românească. Dar, într-adevăr, sunt doar câteva centrele în care se operează pe ficat: București, Iași, Cluj, Timișoara. Și nu sunt mulți medici care fac operații complexe pe ficat. Operațiile pe ficat sunt dificile, deoarece au un risc foarte mare de sângerare. Nemaivorbind că ficatul în sine este un organ dificil de rezectat, deoarece are o vascularizație diferită de cea a majorității organelor interne, la care se adaugă funcția sa biliară care poate complica o intervenție chirurgicală.”
L-am mai întrebat pe doctorul Claudiu Anghel despre numărul operațiilor pe care le-a realizat, rugându-l totodată să ne vorbească despre cea mai complicată intervenție chirurgicală, iar răspunsul dumnealui ne-a întărit și mai mult convingerea că este unul dintre cei mai buni profesioniști ai acestei specialități. ”E greu de spus câte operații am făcut. Cred că vreo 200 pe an, în ultimii 10 ani. Însă cred că am participat la peste 3.000 de intervenții chirurgicale, începând cu primul an de rezidențiat și până în prezent. De asemenea, mi-e greu să spun care au fost cele mai dificile operații, căci ele sunt dificile în diferite moduri. Prin complexitatea diagnosticului, cred că cele mai dificile operații au fost cele de ficat, de pancreas și de căi biliare. Cel mai greu mi-e atunci când operez persoane tinere sau foarte tinere, pentru că în acele situații sunt presat moral să fac cât mai mult. E mai complicat la tineri, stadiile tumorilor sunt mai avansate, de cele mai multe ori. În chirurgie este, dacă vreți, ca în șah. Chirurgul trebuie să știe în orice moment ce face, dar și să anticipeze care vor fi următoarele sale manevre. Un chirurg bun are mereu pregătit un plan B, pentru cazul în care apare o situație nouă, neprevăzută”, ne-a declarat dr. Claudiu Anghel. (P) 

8956 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban iuliana 14.10.2020 09:27 Va felicit pentru alegerea făcută!!! Un MEDIC ȘI UN OM MINUNAT!!!!!! DUMNEZEU SA ÎL BINECUVANTEZE PENTRU TOT BINELE PE CARE L- A FĂCUT , ÎL FACE ȘI ÎL V-A MAI FACE🙏🙏🙏

Sănătate

1368 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1209 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.