CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Un discipol al celebrului chirurg Irinel Popescu va acorda consultații și va face operații la SanConfind Poiana Câmpina

- Sănătate -

Un discipol al celebrului chirurg Irinel Popescu va acorda consultații și va face operații la SanConfind Poiana Câmpina

Recent, Spitalul SanConfind Poiana Câmpina a încheiat o colaborare cu doctorul Claudiu Anghel din București, medic chirurg primar cu competență în chirurgie oncologică și în chirurgie hepato-bilio-pancreatică. În perioada rezidențiatului, acest medic a învățat meserie de la celebrul chirurg Irinel Popescu, cel care, în anul 2000, a realizat primul transplant de ficat din România. Colaborarea doctorului Claudiu Anghel cu SanConfind se va materializa prin acordarea de consultații în Ambulator, dar și prin realizarea unor operații de chirurgie hepatică ori de câte ori va fi nevoie.

”Cel mai dificil îmi este atunci când operez tineri”
După ce a absolvit Facultatea de Medicină la Craiova, doctorul Claudiu Anghel și-a făcut rezidențiatul în chirurgie la Institutul Clinic Fundeni, în perioada 2006 – 2012. Tot rezidențiatul, dar și apoi câțiva ani ca medic specialist, doctorul Claudiu Anghel a lucrat la Secția de transplant hepatic de la Fundeni, în preajma profesorului Irinel Popescu și a medicului primar Vladislav Brașoveanu, un alt specialist de marcă în domeniu, cei doi fiind îndrumătorii săi care l-au ajutat foarte mult în formarea profesională. ”Tot ce știu în această meserie, cumva, datorită lor știu”, ne mărturisește cu franchețe proaspătul membru al echipei medicale SanConfind. Din anul 2012, acesta este medic specialist, iar din 2018, medic primar. ”Acum 20 de ani se opera foarte puțin pe ficat în România, dar anul 2000 a fost unul de cotitură, după primul transplant de ficat realizat de profesorul Irinel Popescu. În ultimii ani, încet-încet, elevii profesorului Irinel Popescu, printre care mă număr și eu, după ce au fost bine pregătiți de celebrul chirurg, au început să facă tot mai multe operații, contribuind la dezvoltarea chirurgiei hepatice din medicina românească. Dar, într-adevăr, sunt doar câteva centrele în care se operează pe ficat: București, Iași, Cluj, Timișoara. Și nu sunt mulți medici care fac operații complexe pe ficat. Operațiile pe ficat sunt dificile, deoarece au un risc foarte mare de sângerare. Nemaivorbind că ficatul în sine este un organ dificil de rezectat, deoarece are o vascularizație diferită de cea a majorității organelor interne, la care se adaugă funcția sa biliară care poate complica o intervenție chirurgicală.”
L-am mai întrebat pe doctorul Claudiu Anghel despre numărul operațiilor pe care le-a realizat, rugându-l totodată să ne vorbească despre cea mai complicată intervenție chirurgicală, iar răspunsul dumnealui ne-a întărit și mai mult convingerea că este unul dintre cei mai buni profesioniști ai acestei specialități. ”E greu de spus câte operații am făcut. Cred că vreo 200 pe an, în ultimii 10 ani. Însă cred că am participat la peste 3.000 de intervenții chirurgicale, începând cu primul an de rezidențiat și până în prezent. De asemenea, mi-e greu să spun care au fost cele mai dificile operații, căci ele sunt dificile în diferite moduri. Prin complexitatea diagnosticului, cred că cele mai dificile operații au fost cele de ficat, de pancreas și de căi biliare. Cel mai greu mi-e atunci când operez persoane tinere sau foarte tinere, pentru că în acele situații sunt presat moral să fac cât mai mult. E mai complicat la tineri, stadiile tumorilor sunt mai avansate, de cele mai multe ori. În chirurgie este, dacă vreți, ca în șah. Chirurgul trebuie să știe în orice moment ce face, dar și să anticipeze care vor fi următoarele sale manevre. Un chirurg bun are mereu pregătit un plan B, pentru cazul în care apare o situație nouă, neprevăzută”, ne-a declarat dr. Claudiu Anghel. (P) 


13 Oct 2020 08:21 9543 vizualizari



Comentarii






  • 14.10.2020 09:27 Serban iuliana Va felicit pentru alegerea făcută!!! Un MEDIC ȘI UN OM MINUNAT!!!!!! DUMNEZEU SA ÎL BINECUVANTEZE PENTRU TOT BINELE PE CARE L- A FĂCUT , ÎL FACE ȘI ÎL V-A MAI FACE🙏🙏🙏
549 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
392 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1734 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2199 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV