Pe 9 decembrie au fost anunțate rezultatele votului din perioada 28 noiembrie - 7 decembrie asupra proiectelor depuse în cadrul programului de bugetare participativă la nivelul municipiului Câmpina. Din cele 13 proiecte depuse, pe care vi le-am prezentat aici, au fost declarate câștigătoare patru.
Iată care sunt acestea:
1. Jocul în educație - amenajarea unui spațiu în curtea exterioară a Școlii Centrale - 224 voturi - 73.000 lei
Este vorba despre amenajarea unui spațiu pentru activități în aer liber, spațiu care va fi dotat cu o masă de șah, șapte mese cu băncuțe, un șah gigantic, tartan turnat cu modele și jocuri educative - șotron, X și 0, semne de circulație. Perioada de implementare a proiectului este de două luni.
2. Tobogan și balansoare, un proiect mic pentru un zâmbet mare - amenajarea și dotarea unui loc de joacă pentru copiii de la Grădinița nr. 6 - 125 voturi - 55.600 lei
Este vorba despre amenajarea și dotarea unui spațiu de joacă în curtea Grădiniței nr. 6, spațiu care ar urma să cuprindă trei mese cu scăunele adecvate vârstei, un tobogan, un carusel, un leagăn și un balansoar. Perioada de implementare a proiectului este de 30 zile.
3. Modernizare cabinet psihopedagogic și a cabinetului de consiliere educațională la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” - 86 voturi - 23.135 lei
Proiectul presupune dotarea cu mobilier și echipament corespunzător activităilor celor două cabinete, care ase adresează în mod anume copiilor cu cerințe educaționale speciale din această școală. Durata estimată a implementării proiectului este de trei luni.
4. Modernizarea sălii de lectură a Școlii Gimnaziale ”Al.I. Cuza” - 56 voturi - 24.070 lei
Acest proiect presupune amenajarea și dotarea cu mobilier a unei săli de lectură la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”. Perioada estimată de implementare a acestui proiect este de două luni.
Acum, potrivit reglementărilor aprobate de Consiliul Local Câmpina, cele patru proiecte vor fi incluse în bugetul Câmpinei pentru anul 2023.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.