Alin Ciupală nu se consideră scriitor, cu toate acestea are multe volume (singur sau împreună cu alți iubitori ai Câmpinei) cu evocări despre Câmpina. Cel mai recent dintre acestea - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus” - a fost lansat vineri seară, în sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza”.
Lume destul de puțină, dar bună, oameni iubitori ai Câmpinei, ai scrisului sau ai poveștilor spuse de Alin Ciupală, povești cu și despre Câmpina și câmpineni. Volumul a fost prezentat de Christian Crăciun și Serghie Bucur, care au avut doar cuvinte de laudă față de volum și autor, dar mai ales față de ceea ce reușește să transmită acesta dincolo de paginile frumos colorate, care te trimit cu gândul mai mult la un album decât la un volum de evocări.
Gazda evenimentului a fost Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură. Alin Ciupală a vorbit destul de succint despre volum, mulțumind celor care l-au ajutat și explicând prețul destul de piperat al volumului - 300 lei.
La rândul lor Christian Crăciun și Serghie Bucur s-au axat mai mult pe importanța mesajului transmis de volum. ”Alin Ciupală este memoria vie a Câmpinei și pe care ne-o aduce din când în când prin niște cărți. Mesajul volumului este excelent surprins în subtitlul volumului - Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. De ce nu trec niciodată? Pentru că trec numai cu pașii, nu trec și cu sufletul. Pentru că sufletul este dat de memorie, de amintiri. Casele au memorie, străzile au memorie. Toate vicisitudinile vieții, de la comunism la această tehnologie modernă, sunt într-un fel sau altul, alterări ale memoriei. Ori fără memorie, nu ai suflet”, a spus profesorul Christian Crăciun.
”Totul se leagă între sens și memorie,/ Casa Ciupală mirosea a istorie, acesta este un discurs formidabil în care poetul a surprins un om complet. Aici am găsit sintetizată prețuirea unui om care a trecut sau n-a trecut pe străzile Câmpinei, dar care ne redă în câteva cuvinte o viață, o conștiință, o memorie vie pe care timpul o veghează cu discreție și îi dă putere să ne mai ofere alte cărți”, a adăugat Serghie Bucur.
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.