Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Calgary (Canada)

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

V-am oferit episoade ale acestui serial, foarte apreciat în rândurile cititorilor noștri, de prin diverse state ale Europei. Am ”ieșit” de pe Bătrânul Continent doar până la Dubai. În rândurle de față, trecem oceanul și mergem în Canada, la Calgary, de unde ne-a relatat cum să ”trăiește” această pandemie Alexandru, un câmpinean stabilit de ani buni în orașul de pe continentul nord-american. ”Atmosfera de aici, din Calgary, probabil că este cam aceeași cu ceea ce se întâmplă prin Europa, inclusiv prin România. Oamenii sunt îngrijorați și nimeni nu știe ce o să se întâmple și cât o să dureze. Noi ne simțim, totuși, norocoși, pentru că suntem aici, în Canada, o țară civilizată, în care oamenii s-au unit și au înțeles rapid că este foarte periculos ceea ce se întâmplă. Se respectă regulile impuse de Guvern, de autorități, dar, probabil ca peste tot, mai sunt și excepții... Noi suntem în Calgary, Alberta, și numărul cazurilor este destul de bine ținut în frâu, în jur de 500 în toată provincia (n.n. - până vineri, 27 martie). Nu aș spune că avem probleme foarte mari. Totuși, au dispărut din magazine dezinfectantele, hârtia igienică, măștile, dar mâncarea și cele necesare traiului de zi cu zi sunt fără probleme. Orarul magazinelor a fost drastic redus și se dezvoltă exponențial shoppingul online. Locurile de joacă pentru copii sunt închise, la magazinele Costco (un fel de Metro, din România) oamenii stau afară aliniați și așteaptă cuminți să le vină rândul. Sunt reguli clare și oamenii la respectă fără nicio discuție. Eu și soția mea lucrăm de acasă, dar inamicul numărul 1 este plictiseala și cum să ținem copiii ocupați cât mai mult timp”, ne-a relatat Alexandru, din Calgary.
L-am întrebat și pe Alexandru care este lucrul care l-a impresionat cel mai mult în această perioadă, în această pandemie. ”Mă impresionează Alberta Chieff Medical Officer (n.n - șeful Corpului Medicilor din provincia Alberta, un fel de DSP de la noi). Și mă impresionează felul în care această doamnă incredibilă gestionează întreaga situație, care nu este deloc simplă, cu un calm și un curaj impresionante”, ne-a mai spus Alexandru.
În Canada, la data de 31 martie, sunt înregistrate 7.448 persoane infectate cu coronavirus, 84 de decese și 1.020 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2456 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.