În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.
V-am oferit episoade ale acestui serial, foarte apreciat în rândurile cititorilor noștri, de prin diverse state ale Europei. Am ”ieșit” de pe Bătrânul Continent doar până la Dubai. În rândurle de față, trecem oceanul și mergem în Canada, la Calgary, de unde ne-a relatat cum să ”trăiește” această pandemie Alexandru, un câmpinean stabilit de ani buni în orașul de pe continentul nord-american. ”Atmosfera de aici, din Calgary, probabil că este cam aceeași cu ceea ce se întâmplă prin Europa, inclusiv prin România. Oamenii sunt îngrijorați și nimeni nu știe ce o să se întâmple și cât o să dureze. Noi ne simțim, totuși, norocoși, pentru că suntem aici, în Canada, o țară civilizată, în care oamenii s-au unit și au înțeles rapid că este foarte periculos ceea ce se întâmplă. Se respectă regulile impuse de Guvern, de autorități, dar, probabil ca peste tot, mai sunt și excepții... Noi suntem în Calgary, Alberta, și numărul cazurilor este destul de bine ținut în frâu, în jur de 500 în toată provincia (n.n. - până vineri, 27 martie). Nu aș spune că avem probleme foarte mari. Totuși, au dispărut din magazine dezinfectantele, hârtia igienică, măștile, dar mâncarea și cele necesare traiului de zi cu zi sunt fără probleme. Orarul magazinelor a fost drastic redus și se dezvoltă exponențial shoppingul online. Locurile de joacă pentru copii sunt închise, la magazinele Costco (un fel de Metro, din România) oamenii stau afară aliniați și așteaptă cuminți să le vină rândul. Sunt reguli clare și oamenii la respectă fără nicio discuție. Eu și soția mea lucrăm de acasă, dar inamicul numărul 1 este plictiseala și cum să ținem copiii ocupați cât mai mult timp”, ne-a relatat Alexandru, din Calgary.
L-am întrebat și pe Alexandru care este lucrul care l-a impresionat cel mai mult în această perioadă, în această pandemie. ”Mă impresionează Alberta Chieff Medical Officer (n.n - șeful Corpului Medicilor din provincia Alberta, un fel de DSP de la noi). Și mă impresionează felul în care această doamnă incredibilă gestionează întreaga situație, care nu este deloc simplă, cu un calm și un curaj impresionante”, ne-a mai spus Alexandru.
În Canada, la data de 31 martie, sunt înregistrate 7.448 persoane infectate cu coronavirus, 84 de decese și 1.020 persoane vindecate.
Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.