Andrei Duran este consilier local din partea PSD la al doilea mandat. În primul său mandat a fost cuminte, chiar retras, aproape docil, intervenind destul de rar în discuții. Cam la fel a început și acest mandat. Până la un punct...
De câteva săptămâni, brusc, consilierul Andrei Duran a devenit provocator, chiar destul de agresiv, iar ținta atacurilor sale este primarul Alin Moldoveanu. Nu neapărat subiectele în care se lansează în atacuri sunt deranjante, dar cu siguranță, tonul și chiar aroganța pe care le afișează nu îi fac cinste nici lui, cu atât mai puțin partidului din care provine. Asta nu înseamnă că primarul sau orice alt ales local ori național nu pot fi atacați. Dimpotrivă, dar disputele ar trebui să fie ceva mai decente, fără tonuri deranjante, fără atitudini teatrale, ci cu dovezi și, poate cel mai important, să vină din parte unor oameni credibili, care mențin o linie, nu care își schimbă atitudinea peste noapte.
În mod evident, pare o strategie din partea lui Andrei Duran, care este și expert în comunicare (funcție deținută la societatea unde este angajat). O strategie folosită și de alții - atunci când vrei să crești brusc, ataci direct la vârf, astfel încât percepția publică să fie că tu (indiferent de nume) ești adversarul celui din vârf (de asemenea, indiferent de nume).
La ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina de la mijlocul lunii septembrie, atunci când au început atacurile, am crezut că este doar o chestiune de conjunctură. Joi, 30 septembrie, la ședința ordinară, atacurile au venit în două valuri, cu pemeditare, ceea ce arată clar că este vorba de o strategie.
Despre primul șir de atacuri, la proiectul privind aprobarea manifestărilor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina Sporturilor” am scris deja într-un articol pe care îl găsiți aici. Atacurile au continuat la ”Diverse”, atunci când Andrei Duran a început abrupt: ”M-ați convins într-un an de zile că vorbiți multe și spuneți puține! Ați afirmat că eu sunt vinovat pentru dezastrul în care se află orașul, pentru că am votat în mandatul trecut corecții, credite etc. Din 42 de proiecte privind bugetul în mandatul trecut, de 14 ori am votat împotrivă, m-am abținut, am absentat sau am ieșit din sală”.
Alin Moldoveanu nu s-a lăsat mai prejos: ”Explicații total ipocrite, doar de a vă afla în treabă, de a ataca și de a pune piedici, nu au efect la mine”.
”PSD nu a votat împrumutul fostei administrații”, a mai adăugat Duran. ”Ba a votat! Minte”, a recționat Moldoveanu citind din procesul verbal al ședinței respective.
A mai fost o discuție privind numărul proiectelor inițiate de Duran. ”Zero proiecte”, a spus Moldoveanu, referindu-se la proiectele privind dezvoltarea Câmpinei inițiate de Duran. ”Da, nu am făcut eu în nume personal vreun proiect, dar am fost coinițiator în Comisia de Sport la zeci de proiecte”, s-a apărat Duran.
Apoi, Andrei Duran a deschis un subiect extrem de sensibil: ”Momentul 2010, momentul în care a început construcția la pasarela Calea Dacia, care a fost principalul motiv pentru declinul financiar al orașului și motivul principal pentru care orașul a fost vitregit ani de zile de absorbția de fonduri europene. La momentul acela, d-voastră erați consilierul personal al primarului în funcție și șeful de cabinet al deputatului care a și construit Calea Dacia și care a fost printre principalii vinovați pentru schimbarea soluției tehnice din plăci de beton pe stâlpi de metal”.
Un subiect asupra căruia primarul Alin Moldoveanu a afirmat imediat după ce președintele de ședință s-a grăbit să declare ședința închisă că va reveni la ședința viitoare a Consiliului Local și va demonstra că se ajunge până la ”stăpânul PSD-ului”.
Sunt doar câteva dintre schimburile de replici care au avut loc în plenul ședinței Consiliului Local. Contre la care ceilalți consilieri au fost spectatori. Contre interesante, de altfel, pentru că, dacă vor continua, s-ar putea să aflăm lucruri noi.
De ce se întâmplă toate acestea? Putem doar presupune, de exemplu, că Andrei Duran își dorește o viitoare candidatură la funcția de primar. Sau poate că el este doar vârful de lance scos la înaintare de alții, deși, provocarea lui Moldoveanu ar putea avea efect de bumerang pentru că nu se știe niciodată ce documente mai găsește prin Primărie. Orice-ar fi la mijloc contează mai puțin pentru câmpineanul de rând care are alte așteptări de la actuala administrație locală.
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.
Partidul Câmpina Curată a susținut miercuri, 15 ianuarie 2025, o declarație de presă în care a abordat mai multe subiecte de actualitate. La eveniment au participat Rudolf Leica, Adina Gârbăcică, Sarah Crăciun, Liviu Dumitrache și Paul Dragomir.
Ca și în anii precedenți, CâmpinaTV.ro vă oferă de-a lungul mai multor episoade o retrospectivă a anului abia încheiat. În rândurile următoare vă prezentăm un top al celor mai importante evenimente din politica locală.
Apropierea turului al doilea al alegerilor prezidențiale agită spiritele pe scena politică și în întreaga societate românească.