CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consilierul Andrei Duran, un nou atac la adresa primarului Alin Moldoveanu. Strategie sau ceva mai mult?

- Politică -

Andrei Duran este consilier local din partea PSD la al doilea mandat. În primul său mandat a fost cuminte, chiar retras, aproape docil, intervenind destul de rar în discuții. Cam la fel a început și acest mandat. Până la un punct...

De câteva săptămâni, brusc, consilierul Andrei Duran a devenit provocator, chiar destul de agresiv, iar ținta atacurilor sale este primarul Alin Moldoveanu. Nu neapărat subiectele în care se lansează în atacuri sunt deranjante, dar cu siguranță, tonul și chiar aroganța pe care le afișează nu îi fac cinste nici lui, cu atât mai puțin partidului din care provine. Asta nu înseamnă că primarul sau orice alt ales local ori național nu pot fi atacați. Dimpotrivă, dar disputele ar trebui să fie ceva mai decente, fără tonuri deranjante, fără atitudini teatrale, ci cu dovezi și, poate cel mai important, să vină din parte unor oameni credibili, care mențin o linie, nu care își schimbă atitudinea peste noapte.
În mod evident, pare o strategie din partea lui Andrei Duran, care este și expert în comunicare (funcție deținută la societatea unde este angajat). O strategie folosită și de alții - atunci când vrei să crești brusc, ataci direct la vârf, astfel încât percepția publică să fie că tu (indiferent de nume) ești adversarul celui din vârf (de asemenea, indiferent de nume).
La ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina de la mijlocul lunii septembrie, atunci când au început atacurile, am crezut că este doar o chestiune de conjunctură. Joi, 30 septembrie, la ședința ordinară, atacurile au venit în două valuri, cu pemeditare, ceea ce arată clar că este vorba de o strategie. 
Despre primul șir de atacuri, la proiectul privind aprobarea manifestărilor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina Sporturilor” am scris deja într-un articol pe care îl găsiți aici. Atacurile au continuat la ”Diverse”, atunci când Andrei Duran a început abrupt: ”M-ați convins într-un an de zile că vorbiți multe și spuneți puține! Ați afirmat că eu sunt vinovat pentru dezastrul în care se află orașul, pentru că am votat în mandatul trecut corecții, credite etc. Din 42 de proiecte privind bugetul în mandatul trecut, de 14 ori am votat împotrivă, m-am abținut, am absentat sau am ieșit din sală”. 
Alin Moldoveanu nu s-a lăsat mai prejos: ”Explicații total ipocrite, doar de a vă afla în treabă, de a ataca și de a pune piedici, nu au efect la mine”.
”PSD nu a votat împrumutul fostei administrații”, a mai adăugat Duran. ”Ba a votat! Minte”, a recționat Moldoveanu citind din procesul verbal al ședinței respective. 
A mai fost o discuție privind numărul proiectelor inițiate de Duran. ”Zero proiecte”, a spus Moldoveanu, referindu-se la proiectele privind dezvoltarea Câmpinei inițiate de Duran. ”Da, nu am făcut eu în nume personal vreun proiect, dar am fost coinițiator în Comisia de Sport la zeci de proiecte”, s-a apărat Duran.
Apoi, Andrei Duran a deschis un subiect extrem de sensibil: ”Momentul 2010, momentul în care a început construcția la pasarela Calea Dacia, care a fost principalul motiv pentru declinul financiar al orașului și motivul principal pentru care orașul a fost vitregit ani de zile de absorbția de fonduri europene. La momentul acela, d-voastră erați consilierul personal al primarului în funcție și șeful de cabinet al deputatului care a și construit Calea Dacia și care a fost printre principalii vinovați pentru schimbarea soluției tehnice din plăci de beton pe stâlpi de metal”.
Un subiect asupra căruia primarul Alin Moldoveanu a afirmat imediat după ce președintele de ședință s-a grăbit să declare ședința închisă că va reveni la ședința viitoare a Consiliului Local și va demonstra că se ajunge până la ”stăpânul PSD-ului”.
Sunt doar câteva dintre schimburile de replici care au avut loc în plenul ședinței Consiliului Local. Contre la care ceilalți consilieri au fost spectatori. Contre interesante, de altfel, pentru că, dacă vor continua, s-ar putea să aflăm lucruri noi.
De ce se întâmplă toate acestea? Putem doar presupune, de exemplu, că Andrei Duran își dorește o viitoare candidatură la funcția de primar. Sau poate că el este doar vârful de lance scos la înaintare de alții, deși, provocarea lui Moldoveanu ar putea avea efect de bumerang pentru că nu se știe niciodată ce documente mai găsește prin Primărie. Orice-ar fi la mijloc contează mai puțin pentru câmpineanul de rând care are alte așteptări de la actuala administrație locală.


04 Oct 2021 23:11 4490 vizualizari



Comentarii






  • 05.10.2021 20:42 preda frank Daca era din camarila PDL vopsita in galben si prieten cu Tisi ...nici acolo nu eram ferm de unde vine aroganta.ca fiecare trage cu dintii.Cred pt binele primarului sa nu intre in jocul Psd dar nici al altora.Cred ca orice partid si l-ar dori pe Moldoveanu.Putini stiu ca este un om luptator si calit in viata,va avea piedici din toate partile.Acest consiliu l-as putea numi Turnul Babel.Sau cum spunea cineva inainte de alegeri,ruleaza filmul PRESUL.Numai ca este mai nou serial...campineni nu au un cinematograf,si ne numim oras de intelectuali sa vada acest circ ieftin cu unii platiti din bani publici.La cati miliardari sunt la Campina nu vad unu sa mearga in scoli sa zica la tineri faceti rost de ceva zeci de mii de euro,cumparati o fabrica comunista,radeti tot fierul din ea si veti fi bogati....sa lucrezi pe minim pe economie sau salariu mediu nu vei ajunge bogat.nici macar daca vei castiga la loto ca te vor cauta baietii si inveti impartirea si ajungi mai rau decat erai
  • 05.10.2021 17:41 Anonim. Avand in vedere ce se intampla, mai bine imi fac bagajele si plec din orasul asta... O marioneta!
1228 vizualizari 25 Apr 2024 16:18 Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

citeste mai mult
1553 vizualizari 24 Apr 2024 22:29 Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
633 vizualizari 24 Apr 2024 19:06 Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
2047 vizualizari 22 Apr 2024 21:37 Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV