Holterul este un mic dispozitiv cu ajutorul căruia medicul poate monitoriza 24 de ore din 24 activitatea inimii, în cazul pacienților cardiaci, precum și variațiile de tensiune, în cazul pacienților hipertensivi. Acum, aceste dispozitive există și la Medis Câmpina, iar cu ajutorul lor pacienții pot fi monitorizați în mediul lor, în timpul activităților cotidiene.
Holterul ECG funcţionează foarte simplu. Pacientul se prezintă la medicul cardiolog, acesta îi înfăşoară în jurul taliei o centură cu un dispozitiv mic şi silenţios, de la care pornesc șase electrozi, pe care medicul îi montează pe corp. Electrozii au rolul a monitoriza toate schimbările inimii. Aparatul poate fi purtat de la șase până la 48 de ore, în funcție de necesitate. Important este să fie păstrat uscat, iar electrozii să nu fie deconectați în intervalul respectiv. Ulterior, pacientul revine la clinică, iar medical scoate dispozitivul și în doar câteva minute poate spune rezultatele investigației. La fel și în cazul holterului pentru tensiune arterială.
Înregistrarea continuă prin intermediul holterului este importantă și pentru diagnosticarea unor palpitații sau dureri toracice, amețeli sau sincope care apar în cursul unor activități sau împrejurări speciale și nu pot fi surprinse la o consultație la cabinetul medical. Pentru multe informații despre acest dispozitiv și eventuale programări puteți suna la Centrul de Diagnostic și Tratament Medis Câmpina: 0244.373.108 sau 0731. 319.352.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.