Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Malmo, Suedia

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Suedia este una dintre țările europene în care autoritățle au adoptat o politică aparte în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. O politică relaxată, bazată pe recomandări, în ciuda faptului că numărul îmbolnăvirilor și al deceselor crește de la o zi la alta. În Suedia, la Malmo, trăiește și un prahoveam apropiat de Câmpina, Ciprian, născut la Pietriceaua, sat al comunei Brebu, care ne-a povestit câte ceva despre experiența suedeză în combaterea coronaviruslui. ”Locuiesc la Malmo de zece ani și totul decurge aproape normal. Foarte aproape de normalitate. Guvernul suedez nu a luat nicio măsură restrictivă, a recomandat doar persoanelor vârstnice să se ferească, să-și limiteze deplasările și contactul cu alți oameni. Oricum, aici, în Suedia, speranța de viață este mult mai mare decât în România și la 65, chiar și la 70 de ani, foarte puțini oameni se consideră vârstnici. Granițele nu sunt închise, dar aici, la Malmo, în apropierea podului care leagă orașul de capitala daneză Copenhaga, situația este puțin mai stranie. Danemarca și-a închis granițele, astfel că pe pod se simte o scădere a traficului. Atmosfera este una plăcută în oraș... Oamenii nu sunt panicați, nici nu prea e în firea lor așa ceva, terasele, cluburile, restaurantele, școlile sunt deschise. Singurii care se panichează și se agită din cauza virusului în această țară sunt românii, mai ales pe rețelele de socializare, pentru că urmăresc ce se întâmplă și în țară. Cred că totul depinde de autorități, de mesajele pe care acestea le transmit. Dacă toți oamenii de pe planetă ar fi fost doar suedezi, cred că nici nu se discuta de subiectul acesta, chiar dacă în ultimele zile și autoritățile de aici par a fi ceva mai circumspecte și au început să vorbească inclusiv de necesitatea instaurării stării de urgență”, ne-a declarat în urmă cu câteva zile Ciprian, un român din Petriceaua, care a trăit mulți ani la Câmpina și care acum este stabilit la Malmo, în Suedia.
La data de 7 aprilie, statistica pentru Suedia era următoarea - 7.206 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, 477 persoane decedate și 205 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Madrid
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai

2404 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

406 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1639 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1638 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1156 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.