Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Malmo, Suedia

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Suedia este una dintre țările europene în care autoritățle au adoptat o politică aparte în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. O politică relaxată, bazată pe recomandări, în ciuda faptului că numărul îmbolnăvirilor și al deceselor crește de la o zi la alta. În Suedia, la Malmo, trăiește și un prahoveam apropiat de Câmpina, Ciprian, născut la Pietriceaua, sat al comunei Brebu, care ne-a povestit câte ceva despre experiența suedeză în combaterea coronaviruslui. ”Locuiesc la Malmo de zece ani și totul decurge aproape normal. Foarte aproape de normalitate. Guvernul suedez nu a luat nicio măsură restrictivă, a recomandat doar persoanelor vârstnice să se ferească, să-și limiteze deplasările și contactul cu alți oameni. Oricum, aici, în Suedia, speranța de viață este mult mai mare decât în România și la 65, chiar și la 70 de ani, foarte puțini oameni se consideră vârstnici. Granițele nu sunt închise, dar aici, la Malmo, în apropierea podului care leagă orașul de capitala daneză Copenhaga, situația este puțin mai stranie. Danemarca și-a închis granițele, astfel că pe pod se simte o scădere a traficului. Atmosfera este una plăcută în oraș... Oamenii nu sunt panicați, nici nu prea e în firea lor așa ceva, terasele, cluburile, restaurantele, școlile sunt deschise. Singurii care se panichează și se agită din cauza virusului în această țară sunt românii, mai ales pe rețelele de socializare, pentru că urmăresc ce se întâmplă și în țară. Cred că totul depinde de autorități, de mesajele pe care acestea le transmit. Dacă toți oamenii de pe planetă ar fi fost doar suedezi, cred că nici nu se discuta de subiectul acesta, chiar dacă în ultimele zile și autoritățile de aici par a fi ceva mai circumspecte și au început să vorbească inclusiv de necesitatea instaurării stării de urgență”, ne-a declarat în urmă cu câteva zile Ciprian, un român din Petriceaua, care a trăit mulți ani la Câmpina și care acum este stabilit la Malmo, în Suedia.
La data de 7 aprilie, statistica pentru Suedia era următoarea - 7.206 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, 477 persoane decedate și 205 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Madrid
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai

3094 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1421 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

671 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

224 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

369 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.