CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Moțiunea a trecut, Guvernul Dăncilă a picat. Ce urmează?

- Politică -

Moțiunea a trecut, Guvernul Dăncilă a picat. Ce urmează?

Moțiunea de cenzură inițiată de reprezentanții mai multor partide de Opoziție a trecut astăzi de votul parlamentarilor. Dintr-un total de 464 senatori și deputați, 399 au fost prezenți și s-au înregistrat 242 voturi valabil exprimate și trei voturi nule. Din cele valabil exprimate, 238 voturi au fost pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. O victorie extrem de importantă  a Opoziției, dar și mai important este ce se va întâmpla de acum înainte.

Moțiunea aprobată a fost inițiată de 237 parlamentari din PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE, fiind votată nu doar de parlamentarii partidelor menționate, ci și de unii parlamentari ai PSD și parlamentari ai minorităților. Astfel, Guvernul Dăncilă este al doilea guvern demis prin moțiune de cenzură, în actuala legislatură, după Guvernul Grindeanu demis prin moțiune inițiată de propriul partid (PSD) în iunie 2017.
Ce se va întâmpla de mâine? Guvernul Dăncilă va rămâne, potrivit legii, să îndeplinească actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege. Preşedintele Klaus Iohannis va convoca la consultări partidele parlamentare și va desemna un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de premier va trebui să prezinte în Parlament echipa guvernamentală, pentru votul de încredere. Rămâne de văzut dacă va fi un guvern minoritar (guvern PNL cu susținerea celorlalte forțe politice) sau un guvern de tranziție (PNL și celelalte partide), care să asigure guvernarea până la alegerile generale de anul viitor sau până la eventuale alegeri anticipate.

(Foto - Octav Ganea / Inquam Photos)


10 Oct 2019 14:53 3992 vizualizari


Comentarii


1695 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
1444 vizualizari 17 May 2024 20:59 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

”Continuarea demersurilor începute în anul 2023 pentru extinderea Spitalului Municipal Câmpina cu spații moderne pentru Compartiment Primiri Urgențe, pentru secție de dializă și pentru o stație de ambualnță”, a sintetizat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie, obiectivul primordial.

citeste mai mult
1565 vizualizari 17 May 2024 20:28 Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat din partea Partidului Național Liberal la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, a fost invitatul nostru, în cadrul unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
778 vizualizari 16 May 2024 20:04 Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Una dintre prioritățile incluse în programul electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului Câmpina, Bogdan Ene, precum și a întregii alianțe este reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV