Moțiunea a trecut, Guvernul Dăncilă a picat. Ce urmează?
Politică (Categoria articolului)
Moțiunea de cenzură inițiată de reprezentanții mai multor partide de Opoziție a trecut astăzi de votul parlamentarilor. Dintr-un total de 464 senatori și deputați, 399 au fost prezenți și s-au înregistrat 242 voturi valabil exprimate și trei voturi nule. Din cele valabil exprimate, 238 voturi au fost pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. O victorie extrem de importantă a Opoziției, dar și mai important este ce se va întâmpla de acum înainte.
Moțiunea aprobată a fost inițiată de 237 parlamentari din PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE, fiind votată nu doar de parlamentarii partidelor menționate, ci și de unii parlamentari ai PSD și parlamentari ai minorităților. Astfel, Guvernul Dăncilă este al doilea guvern demis prin moțiune de cenzură, în actuala legislatură, după Guvernul Grindeanu demis prin moțiune inițiată de propriul partid (PSD) în iunie 2017.
Ce se va întâmpla de mâine? Guvernul Dăncilă va rămâne, potrivit legii, să îndeplinească actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege. Preşedintele Klaus Iohannis va convoca la consultări partidele parlamentare și va desemna un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de premier va trebui să prezinte în Parlament echipa guvernamentală, pentru votul de încredere. Rămâne de văzut dacă va fi un guvern minoritar (guvern PNL cu susținerea celorlalte forțe politice) sau un guvern de tranziție (PNL și celelalte partide), care să asigure guvernarea până la alegerile generale de anul viitor sau până la eventuale alegeri anticipate.
(Foto - Octav Ganea / Inquam Photos)
Politică

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului
Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”
La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.
Alte stiri recente

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu
Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”
În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.
Comentarii