În anii '40 - '60, o mulțime de meseriași aveau în Câmpina ateliere proprii. Printre ei, neamțul Aurel Kraus, despre care se spunea că este un om cu mâini de aur. Avea un atelier mecanic, o tocilărie, unde repara aproape orice și unde ascuțea de toate - de la cuțite și foarfeci, până la coase și topoare. Era vestit Aurel Kraus și căutat nu doar de câmpineni, ci și de locuitori din comunele vecine.
Atelierul a fost funcțional până în anii '60, undeva în zona pieței, pe Strada Republicii de astăzi. În zilele noastre, în acel loc s-au aflat tot felul de magazine, acum aici funcționând farmaciile Catena și Medimfarm.
(Imaginea de arhivă ne-a fost pusă la dispoziție de Șerban Băleanu)
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Spitalul Lahovary de ieri, sediul Ocolului Silvic de azi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de astăzi
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.