CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Un medic nou la SanConfind - Cristian Oana, ortoped pediatru cu 20 de ani de experiență

- Sănătate -

Un medic nou la SanConfind - Cristian Oana, ortoped pediatru cu 20 de ani de experiență

Ortopedia SanConfind își continuă dezvoltarea și va avea, în curând, și o ramură pediatrică. Doctorul Cristian Oana, ortoped pediatru cu o bogată experiență profesională, va semna în următoarele zile un contract de colaborare cu Centrul Medical SanConfind. Cristian Oana va acorda consultații și îngrijiri copiilor cu probleme ortopedice la cabinetul de specialitate al Policlinicii SanConfind din Poiana Câmpina. De altfel, domnul doctor are un site personal bine conceput, denumit ortopedie-pediatrica.ro, în care sunt articole despre principalele afecțiuni ortopedice la copii, în special, la bebeluși. Vă prezentăm în continuare un scurt interviu cu noul medic al SanConfind.

Vă rugăm să ne spuneți, pentru început, câteva cuvinte despre cariera dvs. profesională.

Sunt ortoped pediatru de 20 de ani. Am studiat în rezidențiat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, parcurgând însă stagii și la Spitalul ”Foișor” și Spitalul Universitar din București. Am competență în ecografia aparatului locomotor, iar acest lucru mă ajută în diagnosticul displaziei de șold la nou-născut. Colaborarea mea cu Policlinica SanConfind va fi reprezentată, în mare măsură, de consultațiile dedicate bebelușilor și copiilor, cu realizarea unor ecografii de șold. Aceste investigații sunt absolut necesare pentru nou-născuți, având în vedere că malformațiile la nivelul articulației șoldului sunt prezente la aproape 5% dintre micuți. Nedepistate la timp, afecțiunile respective pot duce la apariția luxației congenitale de șold, care se poate transforma, pe termen lung, într-un handicap pe viață. Precizez că ecografia de șold este singura modalitate imagistică pentru depistarea precoce a luxației congenitale de șold, a displaziei de dezvoltare a șoldului la nou-născuți și sugari.

Care considerați că ar fi cea mai bună abordare în relația medic-pacient?

Încă din facultate, profesorii noștri ne-au atras atenția că, oricât de ușor ți-ar părea un abord sau o intervenție chirurgicală, sunt variante în care descoperi intraoperator că lucrurile nu stau chiar așa. Pacientul din fața ta trebuie tratat cu respect, pentru că el și-a pus sănătatea în mâinile tale. Nu îți permiți să fii superficial, oricât de banal sau des întâlnit este diagnosticul pe care l-ai pus, ori intervenția pe care o faci. Pentru doctor, pacientul este unic. Experiența ta poate fi înșelătoare, dar momentul prezent nu ai voie să-l ratezi. Puțini înțeleg, de fapt, presiunea pe care o pune un chirurg pe el însuși în timpul unei intervenții. Pentru fiecare moment al operației este o pregătire în spate legată strict de pacientul din fața ta (revezi diagnosticul diferențiat, revezi abordul, intervenția și variantele anatomice). Ceea ce pare din exterior o rutină este, de fapt, o muncă intensă.

Având în vedere că segmentele osoase și articulațiile sunt mai mici și mai firave la copii decât la adulți, se poate spune că ortopedia pediatrică este mai dificilă decât ortopedia destinată adulților?

În meseria mea, există, mai degrabă, principii de tratament adecvate copilului. Fiind în creștere, acesta are, la nivelul oaselor lungi, cartilaje de creștere active de care ții cont în recomandarea și aplicarea tratamentului. Din acest motiv, în cazul fracturilor sunt situații în care se permite o reducere incompletă și un tratament mai puțin agresiv, cu rezultate foarte bune în timp prin capacitatea de remodelare a osului. Există și reversul: atunci când un cartilaj de creștere este distrus, aceasta duce, în timp, la o deformare inexistentă în momentul consultului inițial. Recuperarea este, în general, mai facilă, copiii având o stare generală de sănătate mai bună decât adulții. Procedeele diferă, bineînțeles, în funcție de fiecare în parte.

Cât de importantă este în pediatrie relația medicului cu părinții pacientului?

Este important să găsesc căi de comunicare atât cu pacientul, cât și cu părinții lui. Fiind o specialitate pediatrică, deciziile în ceea ce privește pacientul și complianța la tratament (consensul cu planul terapeutic) sunt legate de părinți. Sunt destule situații în care urmărirea se face pe câțiva ani sau chiar până la sfârșitul creșterii și doar o înțelegere a situației și o comunicare bună vor asigura acest lucru.

Care sunt primele impresii despre Spitalul SanConfind?

La SanConfind, am văzut un spital modern cu oameni deschiși la ideile mele și cu care pot colabora. Pentru mine este important respectul pe care îl porți pacientului. La intrarea în cabinet, îți dorești pacienți cât mai puțin stresați. Serviciile pe care le ofer sunt cu plată, așa că eu pun presiune pe informarea pacientului și pe organizare, pentru a exista cât mai puține semne de întrebare sau nemulțumiri. (P)


02 Jun 2021 19:44 6267 vizualizari


Comentarii






1970 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
580 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1768 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2229 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV