Cea de-a XI-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei" a debutat cu tradiționala paradă desfășurată pe un traseu nou, având în vedere schimbarea locației evenimentului. Cum scena a fost amplasată în zona Parcului Trandafirilor (notariate) și nu în intersecția de la fosta Casă a Cărții, fanfara, ansamblurile folclorice și oficialitățile au mers de la Policlinica Municipală până la scenă, printre terasele amplasate pe stânga Bulevardului Carol I și standurile comercianților, amplasate în partea dreaptă. Privirile tuturor au fost atrase de copiii și tinerii îmbrăcați în superbe costume populare.
Imediat după fanfară, fluturând steagul Republicii Moldova, s-au aflat membrii Ansamblului "Nufărul" din Cahul, localitate cu care Câmpina se va înfrăți în curând. Au fost reprezentate aproape toate provinciile istorice, apoi au venit ansamblurile folclorice din mai multe localități prahovene, participante la "Hora prahoveană". Vă reamintim, cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Folcloric "Hora prahoveană" a fost inclusă în... ediția a XI-a a "Serbărilor Toamnei".
În urma copiilor care le împărțeau flori câmpinenilor prezenți la manifestare au mers oficialitățile: primarul Horia Tiseanu, ministerul de Externe - Teodor Meleșcanu (senator de Prahova), deputatul Rodica Paraschiv, vicepreședintele Consiliului Județean - Ludmila Sfârloagă, primarul orașului Cimișlia (Basarabia) - Gheorghe Răileanu, primarul din Urlați - Marian Machițescu, primarii din Cornu și Bănești - Cornel Nanu, respectiv George Stoica, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii locali Monica Clinciu, Anda Frâncu, Livia Lupu, Viorel Bondoc, Gabriel Dima, Adrian Dochia, Constantin Cândea, Lucian Cercel, Andrei Duran, Cătălin Pănescu (Minea), consilierul județean Marian Nistor, directori din Primăria Câmpina și reprezentanți ai instituțiilor subordonate, consilierii primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu etc. Puțini câmpineni au asistat la deschiderea oficială a evenimentului, dar așa se întâmplă în fiecare an. Poate că ora aleasă (11.00) este nepotrivită, poate că oamenii nu sunt interesați de paradă și mai ales de discursuri, poate din alte motive... Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, ministrul Teodor Meleșcanu, vicepreședintele CJ Ludmila Sfârloagă, deputatul Rodica Paraschiv, primarul orașului Urlați - Marian Machițescu și primarul din Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a primit și cele mai multe aplauze din partea publicului. (video)
Practic, am avut o deschidere oficială clasică, salvată de copiii aceia frumoși, îmbrăcați în costume populare. După deschiderea oficială a urmat premierea elevilor olimpici și a sportivilor cu rezultate deosebite (despre care vom scrie separat). Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. Foarte multă lume se plânge de fum și miros, ceea ce este adevărat, dar pe de altă parte vânzarea merge foarte bine, la prânz și seara toate terasele erau pline, ceea ce înseamnă că multor oameni le-a plăcut și s-au simțit bine. Standurile cu diverse produse (alimentare, îmbrăcăminte etc) au arătat bine și au atras clienți, iar aici ar trebui să menționăm un lucru - comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei, ceea ce nu poate fi decât o bilă albă pentru organizatori. Iar Jandarmeria, Poliția Municipală și Poliția Locală au fost la tot pasul, pentru prevenirea unor eventuale incidente.
Societatea Filarmonică din Câmpina a avut sâmbătă, 21 iunie, Adunarea Generală, în cadrul unui eveniment mai amplu care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”.
Vineri, 20 iunie, în spațiul generos al curții Conacului Brâncoveanu din centrul orașului - stațiune Breaza, a avut loc deschiderea ediției a IV-a a evenimentului ”10 pentru IE”.
Seratele Culturale Elstar de la Câmpina au intrat în vacanța de vară. Ultima serată înaintea vacanței a fost chiar o destinație de vacanță - Grecia. Dar nu s-a vorbit doar despre călătorii, ci și despre literatură, despre artă sub multiplele sale fațete.
După cum v-am informat într-un articol precedent, în perioada 28-29 iunie 2025, în comuna Cornu va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului "Florilor de tei", eveniment organizat de Primărie și Consiliul Local. Revenim acum cu programul complet al manifestării.