Serbările Toamnei 2018. Deschiderea oficială, cu fanfară, ansambluri populare și, bineînțeles, multe oficialități

Eveniment (Categoria articolului)

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei" a debutat cu tradiționala paradă desfășurată pe un traseu nou, având în vedere schimbarea locației evenimentului. Cum scena a fost amplasată în zona Parcului Trandafirilor (notariate) și nu în intersecția de la fosta Casă a Cărții, fanfara, ansamblurile folclorice și oficialitățile au mers de la Policlinica Municipală până la scenă, printre terasele amplasate pe stânga Bulevardului Carol I și standurile comercianților, amplasate în partea dreaptă. Privirile tuturor au fost atrase de copiii și tinerii îmbrăcați în superbe costume populare.

Imediat după fanfară, fluturând steagul Republicii Moldova, s-au aflat membrii Ansamblului "Nufărul" din Cahul, localitate cu care Câmpina se va înfrăți în curând. Au fost reprezentate aproape toate provinciile istorice, apoi au venit ansamblurile folclorice din mai multe localități prahovene, participante la "Hora prahoveană". Vă reamintim, cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Folcloric "Hora prahoveană" a fost inclusă în... ediția a XI-a a "Serbărilor Toamnei".
În urma copiilor care le împărțeau flori câmpinenilor prezenți la manifestare au mers oficialitățile: primarul Horia Tiseanu, ministerul de Externe - Teodor Meleșcanu (senator de Prahova), deputatul Rodica Paraschiv, vicepreședintele Consiliului Județean - Ludmila Sfârloagă, primarul orașului Cimișlia (Basarabia) - Gheorghe Răileanu, primarul din Urlați - Marian Machițescu, primarii din Cornu și Bănești - Cornel Nanu, respectiv George Stoica, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii locali Monica Clinciu, Anda Frâncu, Livia Lupu, Viorel Bondoc, Gabriel Dima, Adrian Dochia, Constantin Cândea, Lucian Cercel, Andrei Duran, Cătălin Pănescu (Minea), consilierul județean Marian Nistor, directori din Primăria Câmpina și reprezentanți ai instituțiilor subordonate, consilierii primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu etc. Puțini câmpineni au asistat la deschiderea oficială a evenimentului, dar așa se întâmplă în fiecare an. Poate că ora aleasă (11.00) este nepotrivită, poate că oamenii nu sunt interesați de paradă și mai ales de discursuri, poate din alte motive... Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, ministrul Teodor Meleșcanu, vicepreședintele CJ Ludmila Sfârloagă, deputatul Rodica Paraschiv, primarul orașului Urlați - Marian Machițescu și primarul din Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a primit și cele mai multe aplauze din partea publicului. (video)

Practic, am avut o deschidere oficială clasică, salvată de copiii aceia frumoși, îmbrăcați în costume populare. După deschiderea oficială a urmat premierea elevilor olimpici și a sportivilor cu rezultate deosebite (despre care vom scrie separat). Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. Foarte multă lume se plânge de fum și miros, ceea ce este adevărat, dar pe de altă parte vânzarea merge foarte bine, la prânz și seara toate terasele erau pline, ceea ce înseamnă că multor oameni le-a plăcut și s-au simțit bine. Standurile cu diverse produse (alimentare, îmbrăcăminte etc) au arătat bine și au atras clienți, iar aici ar trebui să menționăm un lucru - comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei, ceea ce nu poate fi decât o bilă albă pentru organizatori. Iar Jandarmeria, Poliția Municipală și Poliția Locală au fost la tot pasul, pentru prevenirea unor eventuale incidente.

8418 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gabriel 17.09.2018 08:18 Pentru o asemenea manifestare , nu am observat prezenta toaletelor publice . Sau poate au fost si nu le-am vazut eu . Nu mai vorbim despre mizeria ramasa , sau lipsa tomberoanelor pentru gunoi . Poate ar fi bine ca primarul Tiseanu sa propuna organizare la anul in Slobozia ( sau Muscel ) daca ii convine .
  • diss 17.09.2018 14:49 Circ ieftin pe banii nostri.Multe oficialialitati(ce o fi cautat meleșcanu?...cred ca s a ratacit) care nu fac absolut nimic pentru acest orasel....si nicio toaleta ecologica!?!Cu 30.000 de euro s ar fi putut face ceva util dar cui ii pasa?

Eveniment

1192 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1276 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

899 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

429 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.