Lacul Vlădoaia, sufocat de gunoaie

Actualitate (Categoria articolului)

Cândva, Câmpina se mândrea cu o salbă de lacuri - Bisericii, Curiacul, Cocorului, Peștelui, Vlădoaia. În prezent, doar primele două mai reprezintă ceva în această localitate cu rang de municipiu. Celelalte sunt un dezastru și nimeni nu vorbește despre ele pentru că nu reprezintă un motiv de mândrie... electorală.

Vă prezentăm astăzi Lacul Vlădoaia. Are 2.200 mp luciu de apă și este situat între străzile Ecaterina Teodoroiu și Alexandru Ioan Cuza, în apropierea căii ferate care făcea legătura între Rafinărie și Turnătorie. Cu ani în urmă, Vlădoaia era un lac superb, în care te puteai scălda în voie. Poate că unii dintre dumneavoastră își amintesc. Acum, zona este plină de gunoaie, iar mirosul este insuportabil. Câmpinenii care locuiesc în zonă se plâng permanent de această situație, iar unii dintre ei spun și lucrurilor pe nume - gunoaiele sunt aruncate tot de locuitori ai municipiului, inclusiv de vecini de-ai lor care nu au contracte cu operatorul de salubritate, dar și de alții care vin și lasă saci întregi cu gunoaie.
Lacul Vlădoaia este, totuși, un caz aparte pentru că... este o proprietate privată. Lacul și terenul din jur au aparținut mulți ani unei familii din Bănești, care ulterior a vândut întrega proprietate unui bucureștean. Dar chiar și așa, autoritățile locale ar trebui să intervină, eventual să contacteze și să amendeze proprietarul sau să ia alte măsuri prevăzute de lege, mai ales că situația este cunoscută de ani de zile. Și Vlădoaia este o bucățică din Câmpina. 

Campania noastră CÂMPINA CURATĂ continuă. Și, din păcate, mai avem multe să vă arătăm. La nivelul administrației locale există o anumită nemulțumire cu privire la acest demers, dar noi insistăm pe ideea că municipiul Câmpina nu înseamnă doar zona centrală a localității. Câmpineni plătitori de taxe și impozite nu locuiesc doar în centrul orașului. Sunt multe nemulțumiri cu privire la curățenie și, precizăm încă o dată, multe dintre aspectele prezentate de noi ne-au fost sesizate de cititori. 

Citiți și CÂMPINA CURATĂ - campania noastră și a voastră

Un privat poate fi amendat că nu își curăță proprietatea. Dar pe Consiliul Local Câmpina, cine-l amendează?

Avem și vești bune. S-a făcut curat pe Sălaj și în zona adiacentă Bulevardului Culturii

Câmpina nu înseamnă doar zona centrală, unde măturăm mai des și plantăm flori

5461 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matei 29.03.2017 11:40 Chiar daca este o proprietate privată, autoritățile nu au nici o atribuție și nu pot interveni, chiar cu sancțiuni împotriva proprietarului?

Actualitate

930 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

1029 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

2 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

848 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

580 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: