Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (IV). Pneumologie și diabetologie

Sănătate (Categoria articolului)

Spitalul SanConfins și-a început activitatea în aprilie 2015, prin darea în folosință a secției Recuperare medicală. Ulterior, au fost deschise alte secții, dar și cabinete în cadrul Policlinicii SanConfind, unitatea oferind astăzi servicii de calitate în 19 specialități medicale: obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, endocrinologie, recuperare medicală, pediatrie-neonatologie, gastroenterologie, diabetologie, ortopedie, pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, neurochirurgie, urologie, medicină internă, medicina muncii, psihologie, oftalmologie, ORL, neurologie. Spitalul are, în prezent, patru secții: recuperare medicală, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie.

De asemenea, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în cadrul Departamentului de imagistică medicală (investigații RMN, tomografii computerizate, radiografii digitale, mamografii 3D, ecografii, osteodensitometrii). O mare adresabilitate are medicina de laborator, cu cele două centre de recoltare: la Poiana Câmpina și la Câmpina – Casa cu Lei. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990.
Continuăm să vă prezentăm specialitățile medicale de la SanConfind și vom vorbi de această dată despre pneumologie și diabetologie.

Cabinetul de Pneumologie
În Cabinetul de Pneumologie sunt diagnosticate și tratate boli ale aparatului respirator prin mijloace neinvazive. Consultațiile pot fi completate cu investigații de specialitate, precum spirometria și pulsoximetria, radioscopii, radiografii. Spirometria măsoară cât de mult aer expiră pacientul și în cât timp, fiind folosit pentru a aprecia nivelul de obstrucție a căilor respiratorii. Des întâlnit este astmul bronșic, o boală cronică a căilor respiratorii superioare. Acestea suferă o inflamație permanentă care îngreunează respirația. În momentele acute, respirația este foarte dificilă, puternic șuierătoare, însoțită adeseori de o stare de panică și de o scădere a saturației de oxigen din sânge. Simptome frecvente: respirație scurtă, sacadată; respirație șuierătoare; senzație de presiune în piept; dispnee (respirație grea) și senzație de sufocare. O consultație pneumologică la SanConfind este foarte utilă, deoarece poate ajuta la depistarea în fază incipentă a cancerului bronhopulmonar, cu cea mai mare rată de mortalitate în România.

Cabinetul de Diabetologie
Denumirea completă a cabinetului este ”Diabet, nutriție și boli metabolice”, pentru că aici se tratează diabetul, dar și diverse tulburări metabolice (obezitate, gută). În ultimul deceniu, asistăm la o creștere a incidenței diabetului zaharat chiar în rândul copiilor. La nivel global, aproape 390 de milioane de persoane au diabet. Prezentați-vă în timp util la medicul diabetolog de la SanConfind, evitând astfel această boală cronică sau afecțiunile generate de ea (neurologice, hepatice, cardiace). Este știut faptul că nimeni nu moare din cauza diabetului zaharat, dar se moare din cauza complicațiilor acestuia. Una dintre cele mai grave complicații este piciorul diabetic, foarte frecvent întâlnită din cauza neuropatiei diabetice (cea mai frecventă complicație a diabetului, o disfuncție a nervilor periferici cauzată de hiperglicemie), a circulației sanguine deficitare sau a infecțiilor de tot felul. Nivelul ridicat al glucozei din sânge poate fi cauzat fie de incapacitatea pancreasului de a produce insulină (diabet de tip 1), fie pentru că insulina produsă nu este eficientă (diabet de tip 2). În astfel de situații pot apărea simptome precum urinare frecventă, sete și foame intensă, specifice ambelor forme de diabet.
 - Diabetul de tip 1, mai rar întâlnit, este frecvent diagnosticat în copilărie sau până la vârsta de 35 de ani. Prezintă oscilații extreme ale glicemiei într-un timp scurt. Nu este asociat cu greutatea în exces. Afecțiunea constituie o boală autoimună, deoarece determină sistemul imunitar să distrugă celulele din pancreas care produc insulină. Tratamentul pentru diabetul zaharat tip 1 include administrarea de insulină. Lipsa tratamentului duce la comă sau deces.
 - Diabetul de tip 2, cea mai frecventă formă de diabet, este diagnosticat, de obicei, după vârsta de 35 de ani (deși poate apărea la orice vârstă), fiind asociat frecvent cu obezitatea. Glicemia crește într-un ritm mai lent, pe perioade îndelungate de timp. De reținut că nu toate persoanele obeze fac acest tip de diabet. Cauza instalării diabetului de tip 2 constă în incapacitatea corpului de a folosi eficient insulina produsă de pancreas. Cu timpul, acest lucru duce la distrugerea celulelor care produc insulina. (P)

2591 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1230 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2048 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

624 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

106 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana”, din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.