Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (IV). Pneumologie și diabetologie

Sănătate (Categoria articolului)

Spitalul SanConfins și-a început activitatea în aprilie 2015, prin darea în folosință a secției Recuperare medicală. Ulterior, au fost deschise alte secții, dar și cabinete în cadrul Policlinicii SanConfind, unitatea oferind astăzi servicii de calitate în 19 specialități medicale: obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, endocrinologie, recuperare medicală, pediatrie-neonatologie, gastroenterologie, diabetologie, ortopedie, pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, neurochirurgie, urologie, medicină internă, medicina muncii, psihologie, oftalmologie, ORL, neurologie. Spitalul are, în prezent, patru secții: recuperare medicală, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie.

De asemenea, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în cadrul Departamentului de imagistică medicală (investigații RMN, tomografii computerizate, radiografii digitale, mamografii 3D, ecografii, osteodensitometrii). O mare adresabilitate are medicina de laborator, cu cele două centre de recoltare: la Poiana Câmpina și la Câmpina – Casa cu Lei. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990.
Continuăm să vă prezentăm specialitățile medicale de la SanConfind și vom vorbi de această dată despre pneumologie și diabetologie.

Cabinetul de Pneumologie
În Cabinetul de Pneumologie sunt diagnosticate și tratate boli ale aparatului respirator prin mijloace neinvazive. Consultațiile pot fi completate cu investigații de specialitate, precum spirometria și pulsoximetria, radioscopii, radiografii. Spirometria măsoară cât de mult aer expiră pacientul și în cât timp, fiind folosit pentru a aprecia nivelul de obstrucție a căilor respiratorii. Des întâlnit este astmul bronșic, o boală cronică a căilor respiratorii superioare. Acestea suferă o inflamație permanentă care îngreunează respirația. În momentele acute, respirația este foarte dificilă, puternic șuierătoare, însoțită adeseori de o stare de panică și de o scădere a saturației de oxigen din sânge. Simptome frecvente: respirație scurtă, sacadată; respirație șuierătoare; senzație de presiune în piept; dispnee (respirație grea) și senzație de sufocare. O consultație pneumologică la SanConfind este foarte utilă, deoarece poate ajuta la depistarea în fază incipentă a cancerului bronhopulmonar, cu cea mai mare rată de mortalitate în România.

Cabinetul de Diabetologie
Denumirea completă a cabinetului este ”Diabet, nutriție și boli metabolice”, pentru că aici se tratează diabetul, dar și diverse tulburări metabolice (obezitate, gută). În ultimul deceniu, asistăm la o creștere a incidenței diabetului zaharat chiar în rândul copiilor. La nivel global, aproape 390 de milioane de persoane au diabet. Prezentați-vă în timp util la medicul diabetolog de la SanConfind, evitând astfel această boală cronică sau afecțiunile generate de ea (neurologice, hepatice, cardiace). Este știut faptul că nimeni nu moare din cauza diabetului zaharat, dar se moare din cauza complicațiilor acestuia. Una dintre cele mai grave complicații este piciorul diabetic, foarte frecvent întâlnită din cauza neuropatiei diabetice (cea mai frecventă complicație a diabetului, o disfuncție a nervilor periferici cauzată de hiperglicemie), a circulației sanguine deficitare sau a infecțiilor de tot felul. Nivelul ridicat al glucozei din sânge poate fi cauzat fie de incapacitatea pancreasului de a produce insulină (diabet de tip 1), fie pentru că insulina produsă nu este eficientă (diabet de tip 2). În astfel de situații pot apărea simptome precum urinare frecventă, sete și foame intensă, specifice ambelor forme de diabet.
 - Diabetul de tip 1, mai rar întâlnit, este frecvent diagnosticat în copilărie sau până la vârsta de 35 de ani. Prezintă oscilații extreme ale glicemiei într-un timp scurt. Nu este asociat cu greutatea în exces. Afecțiunea constituie o boală autoimună, deoarece determină sistemul imunitar să distrugă celulele din pancreas care produc insulină. Tratamentul pentru diabetul zaharat tip 1 include administrarea de insulină. Lipsa tratamentului duce la comă sau deces.
 - Diabetul de tip 2, cea mai frecventă formă de diabet, este diagnosticat, de obicei, după vârsta de 35 de ani (deși poate apărea la orice vârstă), fiind asociat frecvent cu obezitatea. Glicemia crește într-un ritm mai lent, pe perioade îndelungate de timp. De reținut că nu toate persoanele obeze fac acest tip de diabet. Cauza instalării diabetului de tip 2 constă în incapacitatea corpului de a folosi eficient insulina produsă de pancreas. Cu timpul, acest lucru duce la distrugerea celulelor care produc insulina. (P)

3331 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1686 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2170 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.