Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (IV). Pneumologie și diabetologie
Sănătate (Categoria articolului)
Spitalul SanConfins și-a început activitatea în aprilie 2015, prin darea în folosință a secției Recuperare medicală. Ulterior, au fost deschise alte secții, dar și cabinete în cadrul Policlinicii SanConfind, unitatea oferind astăzi servicii de calitate în 19 specialități medicale: obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, endocrinologie, recuperare medicală, pediatrie-neonatologie, gastroenterologie, diabetologie, ortopedie, pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, neurochirurgie, urologie, medicină internă, medicina muncii, psihologie, oftalmologie, ORL, neurologie. Spitalul are, în prezent, patru secții: recuperare medicală, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie.
De asemenea, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în cadrul Departamentului de imagistică medicală (investigații RMN, tomografii computerizate, radiografii digitale, mamografii 3D, ecografii, osteodensitometrii). O mare adresabilitate are medicina de laborator, cu cele două centre de recoltare: la Poiana Câmpina și la Câmpina – Casa cu Lei. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990.
Continuăm să vă prezentăm specialitățile medicale de la SanConfind și vom vorbi de această dată despre pneumologie și diabetologie.
Cabinetul de Pneumologie
În Cabinetul de Pneumologie sunt diagnosticate și tratate boli ale aparatului respirator prin mijloace neinvazive. Consultațiile pot fi completate cu investigații de specialitate, precum spirometria și pulsoximetria, radioscopii, radiografii. Spirometria măsoară cât de mult aer expiră pacientul și în cât timp, fiind folosit pentru a aprecia nivelul de obstrucție a căilor respiratorii. Des întâlnit este astmul bronșic, o boală cronică a căilor respiratorii superioare. Acestea suferă o inflamație permanentă care îngreunează respirația. În momentele acute, respirația este foarte dificilă, puternic șuierătoare, însoțită adeseori de o stare de panică și de o scădere a saturației de oxigen din sânge. Simptome frecvente: respirație scurtă, sacadată; respirație șuierătoare; senzație de presiune în piept; dispnee (respirație grea) și senzație de sufocare. O consultație pneumologică la SanConfind este foarte utilă, deoarece poate ajuta la depistarea în fază incipentă a cancerului bronhopulmonar, cu cea mai mare rată de mortalitate în România.
Cabinetul de Diabetologie
Denumirea completă a cabinetului este ”Diabet, nutriție și boli metabolice”, pentru că aici se tratează diabetul, dar și diverse tulburări metabolice (obezitate, gută). În ultimul deceniu, asistăm la o creștere a incidenței diabetului zaharat chiar în rândul copiilor. La nivel global, aproape 390 de milioane de persoane au diabet. Prezentați-vă în timp util la medicul diabetolog de la SanConfind, evitând astfel această boală cronică sau afecțiunile generate de ea (neurologice, hepatice, cardiace). Este știut faptul că nimeni nu moare din cauza diabetului zaharat, dar se moare din cauza complicațiilor acestuia. Una dintre cele mai grave complicații este piciorul diabetic, foarte frecvent întâlnită din cauza neuropatiei diabetice (cea mai frecventă complicație a diabetului, o disfuncție a nervilor periferici cauzată de hiperglicemie), a circulației sanguine deficitare sau a infecțiilor de tot felul. Nivelul ridicat al glucozei din sânge poate fi cauzat fie de incapacitatea pancreasului de a produce insulină (diabet de tip 1), fie pentru că insulina produsă nu este eficientă (diabet de tip 2). În astfel de situații pot apărea simptome precum urinare frecventă, sete și foame intensă, specifice ambelor forme de diabet.
- Diabetul de tip 1, mai rar întâlnit, este frecvent diagnosticat în copilărie sau până la vârsta de 35 de ani. Prezintă oscilații extreme ale glicemiei într-un timp scurt. Nu este asociat cu greutatea în exces. Afecțiunea constituie o boală autoimună, deoarece determină sistemul imunitar să distrugă celulele din pancreas care produc insulină. Tratamentul pentru diabetul zaharat tip 1 include administrarea de insulină. Lipsa tratamentului duce la comă sau deces.
- Diabetul de tip 2, cea mai frecventă formă de diabet, este diagnosticat, de obicei, după vârsta de 35 de ani (deși poate apărea la orice vârstă), fiind asociat frecvent cu obezitatea. Glicemia crește într-un ritm mai lent, pe perioade îndelungate de timp. De reținut că nu toate persoanele obeze fac acest tip de diabet. Cauza instalării diabetului de tip 2 constă în incapacitatea corpului de a folosi eficient insulina produsă de pancreas. Cu timpul, acest lucru duce la distrugerea celulelor care produc insulina. (P)
Sănătate
SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante
Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații.

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina
10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”.
Alte stiri recente

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina
Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.
Comentarii