Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

51 de membri cu drept de vot au fost prezenți la alegerile interne din cadrul PNL Câmpina, precum și câțiva membri fără drept de vot, care, deși au ocupat funcții de conducere în partid și au fost chiar și aleși locali în legislatura precedentă, nu figurau în Registrul Național al Membrilor PNL, actualizat ultima dată în anul 2017. Aici este o întreagă discuție, pentru că sunt membri PNL validați de Biroul Politic Local (BPL) și de Biroul Politic Județean (BPJ), dar care nu apar în baza de date națională a partidului. Așa cum sunt și oameni care au părăsit partidul, dar care apar în continuare în Registrul Național al Membrilor PNL.
Alegerile s-au desfășurat, după cum spuneam, fără probleme, iar noua structură de conducere a PNL Câmpina este următoarea: Marian Nistor - președinte, Horia Tiseanu, Marian Dulă, Viorel Bondoc, Gheorghe Sandu, Mihai Boeru și Florin Marcu - vicepreședinți, Liliana Hurhui - secretar și trezorier, membri ai BPL - Florinița Dulă, Lucreția Nica, Daniela Mihart, Laura Perian, Alexandra Mușat, Gabriel Radu și Ion Oprea. În mare parte sunt oamenii care s-au aflat și până acum în Biroul Politic Local, în echipa lui Horia Tiseanu, fostul președinte al organizației.
Nu regăsim în noua structură de conducere membri vechi ai PNL și aleși locali în actualul mandat, dar care nu și-au depus nicio candidatură, cum ar fi consilierul județean Rodica Papuc sau consilierul local Dan Nica. 
Misiunea lui Marian Nistor nu va fi deloc ușoară, pentru că PNL este aproape inexistent pe scena politică locală, colegii de alianță din USR PLUS, precum și cei de coaliție din Consiliul Local, de la PMP, luând fața liberalilor după alegerile locale din septembrie 2020. Și mai sunt și alte probleme pe care noul președinte, membru vechi de partid, fost consilier local, fost consilier județean, director de ani buni al Pieței Centrale Câmpina, cu siguranță le știe. Acum, rămâne de văzut și dacă această conducere va avea viață lungă având în vedere că, undeva în spatele cortinei, sunt oameni care nu stau degeaba și nici nu pot accepta foarte ușor scăparea Câmpinei de sub control.

După cum am scris la momentul respectiv, alegerile de la PNL Câmpina ar fi trebuit să aibă loc pe 7 iulie, depunându-și candidatura pentru funcția de președinte Alexandru Vane (actualul subprefect) și Marian Nistor, fiecare reprezentând, în opinia noastră, "tabăra Ploiești" și "tabăra Câmpina". Organizația Județeană a invalidat candidatura lui Marian Nistor, din cauza unor probleme legate de neplata cotizației (motivul oficial invocat), Marian Nistor a contestat respingerea candidaturii sale, precum și candidatura lui Alexandru Vane - care, cu puțin timp în urmă, votase și la alegerile din cadrul organizației municipale Ploiești și despre care se știa că nu este membru al organizației PNL Câmpina. În aceste condiții, la conferința de alegeri nu s-a întrunit cvorumul necesar, astfel că s-a stabilit o nouă dată pentru alegeri - 16 iulie 2021. Iar ceea ce s-a întâmplat astăzi am scris mai sus.

3407 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigel Mitoi 16.07.2021 20:34 Felicitări!
  • Olga Toma 16.07.2021 21:34 De fapt nu s a schimbat nimic la PNL Campina decat presedintele. Îl felicit pe dl Nistor, cred ca poate fi un bun lider de partid, dar sa speram si ca va avea cu cine face treaba. Il vad in sala si pe dl Fratila despre care eu nu stiam ca mai este membru PNL. E interesant, e membru PNL, in publicatia lui apar permanent cei de la USR - PLUS si PNL si tot voi sunteti presa aservita politic???
  • Gigel Mitoi 16.07.2021 22:29 Felicitări!
  • George Verzea 16.07.2021 22:33 Merita! Omul acesta a muncit de 20 de ani în aceeași echipă! E un băiat isteț.bravo
  • GABI LAMBA 17.07.2021 07:13 VA AVEA MULT DE MUNCIT SI PE MULTI DE INFRUNTAT, DAR MERITA DIN TOT SUFLETUL. SPER SA IL LASE PLOIESTIUL SA ISI FACA TREABA. BRAVO MARIANE!
  • Crisucri 17.07.2021 12:06 ROBERTA ANAstase sa își vadă de treabă ei cu toate mașinăriile pe care le-a făcut de a lungul anilor. Sa ne lase. Sa își faca treabă la Ploiesti, nu la Câmpina. Cum de s a activat acum dintr o data? Care e interesul ei?

Politică

5211 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.