Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.
51 de membri cu drept de vot au fost prezenți la alegerile interne din cadrul PNL Câmpina, precum și câțiva membri fără drept de vot, care, deși au ocupat funcții de conducere în partid și au fost chiar și aleși locali în legislatura precedentă, nu figurau în Registrul Național al Membrilor PNL, actualizat ultima dată în anul 2017. Aici este o întreagă discuție, pentru că sunt membri PNL validați de Biroul Politic Local (BPL) și de Biroul Politic Județean (BPJ), dar care nu apar în baza de date națională a partidului. Așa cum sunt și oameni care au părăsit partidul, dar care apar în continuare în Registrul Național al Membrilor PNL.
Alegerile s-au desfășurat, după cum spuneam, fără probleme, iar noua structură de conducere a PNL Câmpina este următoarea: Marian Nistor - președinte, Horia Tiseanu, Marian Dulă, Viorel Bondoc, Gheorghe Sandu, Mihai Boeru și Florin Marcu - vicepreședinți, Liliana Hurhui - secretar și trezorier, membri ai BPL - Florinița Dulă, Lucreția Nica, Daniela Mihart, Laura Perian, Alexandra Mușat, Gabriel Radu și Ion Oprea. În mare parte sunt oamenii care s-au aflat și până acum în Biroul Politic Local, în echipa lui Horia Tiseanu, fostul președinte al organizației.
Nu regăsim în noua structură de conducere membri vechi ai PNL și aleși locali în actualul mandat, dar care nu și-au depus nicio candidatură, cum ar fi consilierul județean Rodica Papuc sau consilierul local Dan Nica.
Misiunea lui Marian Nistor nu va fi deloc ușoară, pentru că PNL este aproape inexistent pe scena politică locală, colegii de alianță din USR PLUS, precum și cei de coaliție din Consiliul Local, de la PMP, luând fața liberalilor după alegerile locale din septembrie 2020. Și mai sunt și alte probleme pe care noul președinte, membru vechi de partid, fost consilier local, fost consilier județean, director de ani buni al Pieței Centrale Câmpina, cu siguranță le știe. Acum, rămâne de văzut și dacă această conducere va avea viață lungă având în vedere că, undeva în spatele cortinei, sunt oameni care nu stau degeaba și nici nu pot accepta foarte ușor scăparea Câmpinei de sub control.
După cum am scris la momentul respectiv, alegerile de la PNL Câmpina ar fi trebuit să aibă loc pe 7 iulie, depunându-și candidatura pentru funcția de președinte Alexandru Vane (actualul subprefect) și Marian Nistor, fiecare reprezentând, în opinia noastră, "tabăra Ploiești" și "tabăra Câmpina". Organizația Județeană a invalidat candidatura lui Marian Nistor, din cauza unor probleme legate de neplata cotizației (motivul oficial invocat), Marian Nistor a contestat respingerea candidaturii sale, precum și candidatura lui Alexandru Vane - care, cu puțin timp în urmă, votase și la alegerile din cadrul organizației municipale Ploiești și despre care se știa că nu este membru al organizației PNL Câmpina. În aceste condiții, la conferința de alegeri nu s-a întrunit cvorumul necesar, astfel că s-a stabilit o nouă dată pentru alegeri - 16 iulie 2021. Iar ceea ce s-a întâmplat astăzi am scris mai sus.
"În momentul în care am deschis Tik Tok, am văzut postări în limba rusă: Ne adresăm către toți alegătorii care l-au votat pe Stoianoglo, care au pașaport românesc, votați-l pe Georgescu, fiindcă este omul nostru și ne va salva de NATO, și de americani, și de globaliști, și de homosexuali, și de toți, votați-l pe el! România este în pericol!", a afirmat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, într-o emisiune la Antena 3.
Primul tur al alegerilor prezidențiale a adus o mare surpriză în privința candidaților care s-au situat pe primele două poziții și au intrat în turul al doilea - independentul Călin Georgescu și Elena Lasconi (USR), aceasta din urmă fiind câștigătoarea scrutinului la Câmpina.
După șocul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale, am solicitat puncte de vedere de la foști și actuali lideri politici locali. Iată în rândurile următoare comentariul savuros, cu mult tâlc, în stilu-i caracteristic, al lui Dragomir Enache, fost președinte PNL Câmpina, dar și fost consilier județean și consilier local.
Să fie clar, nu spunem că DA, așa este, dar nici nu putem să nu ridicăm niște semne de întrebare.