Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

51 de membri cu drept de vot au fost prezenți la alegerile interne din cadrul PNL Câmpina, precum și câțiva membri fără drept de vot, care, deși au ocupat funcții de conducere în partid și au fost chiar și aleși locali în legislatura precedentă, nu figurau în Registrul Național al Membrilor PNL, actualizat ultima dată în anul 2017. Aici este o întreagă discuție, pentru că sunt membri PNL validați de Biroul Politic Local (BPL) și de Biroul Politic Județean (BPJ), dar care nu apar în baza de date națională a partidului. Așa cum sunt și oameni care au părăsit partidul, dar care apar în continuare în Registrul Național al Membrilor PNL.
Alegerile s-au desfășurat, după cum spuneam, fără probleme, iar noua structură de conducere a PNL Câmpina este următoarea: Marian Nistor - președinte, Horia Tiseanu, Marian Dulă, Viorel Bondoc, Gheorghe Sandu, Mihai Boeru și Florin Marcu - vicepreședinți, Liliana Hurhui - secretar și trezorier, membri ai BPL - Florinița Dulă, Lucreția Nica, Daniela Mihart, Laura Perian, Alexandra Mușat, Gabriel Radu și Ion Oprea. În mare parte sunt oamenii care s-au aflat și până acum în Biroul Politic Local, în echipa lui Horia Tiseanu, fostul președinte al organizației.
Nu regăsim în noua structură de conducere membri vechi ai PNL și aleși locali în actualul mandat, dar care nu și-au depus nicio candidatură, cum ar fi consilierul județean Rodica Papuc sau consilierul local Dan Nica. 
Misiunea lui Marian Nistor nu va fi deloc ușoară, pentru că PNL este aproape inexistent pe scena politică locală, colegii de alianță din USR PLUS, precum și cei de coaliție din Consiliul Local, de la PMP, luând fața liberalilor după alegerile locale din septembrie 2020. Și mai sunt și alte probleme pe care noul președinte, membru vechi de partid, fost consilier local, fost consilier județean, director de ani buni al Pieței Centrale Câmpina, cu siguranță le știe. Acum, rămâne de văzut și dacă această conducere va avea viață lungă având în vedere că, undeva în spatele cortinei, sunt oameni care nu stau degeaba și nici nu pot accepta foarte ușor scăparea Câmpinei de sub control.

După cum am scris la momentul respectiv, alegerile de la PNL Câmpina ar fi trebuit să aibă loc pe 7 iulie, depunându-și candidatura pentru funcția de președinte Alexandru Vane (actualul subprefect) și Marian Nistor, fiecare reprezentând, în opinia noastră, "tabăra Ploiești" și "tabăra Câmpina". Organizația Județeană a invalidat candidatura lui Marian Nistor, din cauza unor probleme legate de neplata cotizației (motivul oficial invocat), Marian Nistor a contestat respingerea candidaturii sale, precum și candidatura lui Alexandru Vane - care, cu puțin timp în urmă, votase și la alegerile din cadrul organizației municipale Ploiești și despre care se știa că nu este membru al organizației PNL Câmpina. În aceste condiții, la conferința de alegeri nu s-a întrunit cvorumul necesar, astfel că s-a stabilit o nouă dată pentru alegeri - 16 iulie 2021. Iar ceea ce s-a întâmplat astăzi am scris mai sus.

3786 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigel Mitoi 16.07.2021 20:34 Felicitări!
  • Olga Toma 16.07.2021 21:34 De fapt nu s a schimbat nimic la PNL Campina decat presedintele. Îl felicit pe dl Nistor, cred ca poate fi un bun lider de partid, dar sa speram si ca va avea cu cine face treaba. Il vad in sala si pe dl Fratila despre care eu nu stiam ca mai este membru PNL. E interesant, e membru PNL, in publicatia lui apar permanent cei de la USR - PLUS si PNL si tot voi sunteti presa aservita politic???
  • Gigel Mitoi 16.07.2021 22:29 Felicitări!
  • George Verzea 16.07.2021 22:33 Merita! Omul acesta a muncit de 20 de ani în aceeași echipă! E un băiat isteț.bravo
  • GABI LAMBA 17.07.2021 07:13 VA AVEA MULT DE MUNCIT SI PE MULTI DE INFRUNTAT, DAR MERITA DIN TOT SUFLETUL. SPER SA IL LASE PLOIESTIUL SA ISI FACA TREABA. BRAVO MARIANE!
  • Crisucri 17.07.2021 12:06 ROBERTA ANAstase sa își vadă de treabă ei cu toate mașinăriile pe care le-a făcut de a lungul anilor. Sa ne lase. Sa își faca treabă la Ploiesti, nu la Câmpina. Cum de s a activat acum dintr o data? Care e interesul ei?

Politică

2540 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2551 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

3235 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.