La SanConfind se derulează un program de recuperare medicală post-COVID

Sănătate (Categoria articolului)

Mulți dintre noi am traversat o perioadă dificilă şi am întâmpinat multe greutăţi care au intervenit în viaţa şi sănătatea noastră în această perioadă a pandemiei. Virusul Sars-Cov 2 a lăsat urme în multe cazuri și multe persoane care au fost infectate au rămas cu sechele după COVID-19. Centrul Medical SanConfind vine în sprijinul pacienţilor care au suferit de această boală, cu un program complex pentru o recuperare medicală totală.

În funcţie de simptomatologie, se pot acorda consultaţii de specialitate (pneumologie, recuperare medicală şi analize medicale - hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM), însoţite de alte investigaţii imagistice. Acestea se vor finaliza cu exerciţii de respiraţie (reeducare respiratorie prin kinetoterapie), inhalaţii, masaje sau mişcări controlate în bazinele cu apă sărată. Sechelele pot fi: scurtarea respiraţiei, slăbiciune musculară care persistă, oboseală fără motiv, anxietate, astenie, tulburări de sensibilitate a extremităților (senzaţii de furnicături), sechele respiratorii, capacitate scăzută la efort, tuse, saturaţie scăzuta de oxigen, palpitaţii, mobilitate articulară redusă, limitarea desfășurării activităților zilnice uzuale.

Cum rezolvăm
Prin eliminarea şi reducerea acestor efecte negative, se urmărește ca plămânii, ficatul, rinichii şi celelalte organe să funcţioneze în parametri normali şi să se ofere o stare de bine întregului organism pentru reintegrarea în societate. În plus, discuţia cu un psiholog clinician poate ajuta la eliminarea stresului şi a stărilor de panică, posibil dobândite în perioada bolii. Programul conţine o serie de consultaţii de specialitate şi analize, însotite de proceduri de recuperare medicală, care să ajute pacientul să revină la starea de sănătate normală. La acestea se pot adăuga şi alte investigaţii şi metode de diagnosticare, în aceeaşi locaţie a Clinicii SanConfind.

Consult pneumologie
Diagnosticarea în cabinetul de pneumologie urmărește nu doar starea de fapt a pacientului care a fost afectat de infecţiile la nivelul respirator, ci şi un istoric al bolii, care se vede în compartimentul de imagistică medicală. Aici pacientul poate face un computer tomograf sau o radiografie pulmonară care poate identifica vizual, pe filmele aparatelor, eventualele complicaţii.

Consult recuperare medicală
Medicul specialist de recuperare medicală este cel mai în măsură să prescrie tratamentul cel mai eficient pentru fiecare pacient în parte. Pe lângă setul de proceduri recomandate, pacientului i se poate recomanda şi internarea în Clinica SanConfind pe perioada programului de recuperare medicală post-COVID, având un test antigen negativ.

Consult psiholog
Cu ajutorul unui psiholog clinician disponibil la SanConfind, se extinde conceptul de recuperare medicală eliminând anxietatea şi stresul, prin discuţii şi diverse metode aplicabile individual.

Masaj parţial
Rolul masajului în recuperarea medicală post-COVID este de a elimina stresul, de a relaxa şi diminua contracturile musculare apărute la nivelul spatelui sau membrelor afectate în perioada de sedentarism şi izolare. Inhalaţii (rolul acestora este de a pulveriza în interiorul plămânilor particulele de săruri, pentru sterilizarea căilor respiratorii superioare. În apa specială captată de SanConfind de la izvorul local, din Poiana Câmpina, se regăsesc 321 g/l săruri dintre care 320 g/l clorura de sodiu). Reeducare respiratorie prin kinetoterapie (o procedură de gimnastică medicală prin care se urmăreşte o respiraţie corectă şi mărirea mobilităţii articulare, cu eliminarea durerilor). Mişcările ample executate cu ajutorul indicaţiei kinetoterapeutului se fac pentru îmbunătăţirea funcţiei respiratorii, pentru circulaţia normală a sângelui, funcţionarea normală a articulaţiilor şi muşchilor.

Analizele de sânge:
Cu ajutorul acestor tipuri de analize se poate urmări, la modul general, cum se prezintă anumite organe interne: posibile anemii ce pot fi tratate mai din timp, funcţionalitatea ficatului, nivelul de glucoză din sânge, funcţia renală, enzimele secretate de muşchiul cardiac sau restul muşchilor. Cu ajutorul acestor proceduri se poate reduce rata complicațiilor, sechelelor și a eșecurilor terapeutice, se pot elimina slăbiciunea musculară, care poate persista dupa infecţia cu virsul SARS-COV-2, senzaţia de astenie și tusea şi se mărește capacitatea la efort. Analizele de sânge conţinute în program pot fi: hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM SARS-COV-2.

Cazarea în rezerve cu unul sau două paturi
Pacienţii care doresc să petreacă o perioadă mai lungă de recuperare medicală, folosindu-se atât de procedurile recomandate, cât şi de celelalte investigaţii, se pot caza tot în incinta centrului medical şi pot beneficia de servicii de masă şi spitalizare în condiţii ultramoderne, în rezerve cu unul sau două paturi, dotate cu toate materialele necesare pentru tratament. Cu lifturile din interior se face accesul foarte facil de la rezerve către zona de recuperare medicală. (P)

5308 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dinulescu Augustin 05.03.2022 08:33 Rog a mi se comunica dacă terapia post covid este gratuită parțial, sau total în baza bietului de trimitere luat de la medicul de familie, sau cum trebuie a se proceda. Menționez că am fost investigat de către doi medici neuro cu tratament dat, pt sindromul Raynaud dar, trebuie refăcut fluxul de oxigen ce a atras situația picioarelor reci, oboseală inexplicabilă, etc. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și, aștept răspunsuri: cost? trebuie internare/nu? perioada, și efectu-i definitiv sau parțial?

Sănătate

1685 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2166 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

467 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

389 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.