La SanConfind se derulează un program de recuperare medicală post-COVID

Sănătate (Categoria articolului)

Mulți dintre noi am traversat o perioadă dificilă şi am întâmpinat multe greutăţi care au intervenit în viaţa şi sănătatea noastră în această perioadă a pandemiei. Virusul Sars-Cov 2 a lăsat urme în multe cazuri și multe persoane care au fost infectate au rămas cu sechele după COVID-19. Centrul Medical SanConfind vine în sprijinul pacienţilor care au suferit de această boală, cu un program complex pentru o recuperare medicală totală.

În funcţie de simptomatologie, se pot acorda consultaţii de specialitate (pneumologie, recuperare medicală şi analize medicale - hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM), însoţite de alte investigaţii imagistice. Acestea se vor finaliza cu exerciţii de respiraţie (reeducare respiratorie prin kinetoterapie), inhalaţii, masaje sau mişcări controlate în bazinele cu apă sărată. Sechelele pot fi: scurtarea respiraţiei, slăbiciune musculară care persistă, oboseală fără motiv, anxietate, astenie, tulburări de sensibilitate a extremităților (senzaţii de furnicături), sechele respiratorii, capacitate scăzută la efort, tuse, saturaţie scăzuta de oxigen, palpitaţii, mobilitate articulară redusă, limitarea desfășurării activităților zilnice uzuale.

Cum rezolvăm
Prin eliminarea şi reducerea acestor efecte negative, se urmărește ca plămânii, ficatul, rinichii şi celelalte organe să funcţioneze în parametri normali şi să se ofere o stare de bine întregului organism pentru reintegrarea în societate. În plus, discuţia cu un psiholog clinician poate ajuta la eliminarea stresului şi a stărilor de panică, posibil dobândite în perioada bolii. Programul conţine o serie de consultaţii de specialitate şi analize, însotite de proceduri de recuperare medicală, care să ajute pacientul să revină la starea de sănătate normală. La acestea se pot adăuga şi alte investigaţii şi metode de diagnosticare, în aceeaşi locaţie a Clinicii SanConfind.

Consult pneumologie
Diagnosticarea în cabinetul de pneumologie urmărește nu doar starea de fapt a pacientului care a fost afectat de infecţiile la nivelul respirator, ci şi un istoric al bolii, care se vede în compartimentul de imagistică medicală. Aici pacientul poate face un computer tomograf sau o radiografie pulmonară care poate identifica vizual, pe filmele aparatelor, eventualele complicaţii.

Consult recuperare medicală
Medicul specialist de recuperare medicală este cel mai în măsură să prescrie tratamentul cel mai eficient pentru fiecare pacient în parte. Pe lângă setul de proceduri recomandate, pacientului i se poate recomanda şi internarea în Clinica SanConfind pe perioada programului de recuperare medicală post-COVID, având un test antigen negativ.

Consult psiholog
Cu ajutorul unui psiholog clinician disponibil la SanConfind, se extinde conceptul de recuperare medicală eliminând anxietatea şi stresul, prin discuţii şi diverse metode aplicabile individual.

Masaj parţial
Rolul masajului în recuperarea medicală post-COVID este de a elimina stresul, de a relaxa şi diminua contracturile musculare apărute la nivelul spatelui sau membrelor afectate în perioada de sedentarism şi izolare. Inhalaţii (rolul acestora este de a pulveriza în interiorul plămânilor particulele de săruri, pentru sterilizarea căilor respiratorii superioare. În apa specială captată de SanConfind de la izvorul local, din Poiana Câmpina, se regăsesc 321 g/l săruri dintre care 320 g/l clorura de sodiu). Reeducare respiratorie prin kinetoterapie (o procedură de gimnastică medicală prin care se urmăreşte o respiraţie corectă şi mărirea mobilităţii articulare, cu eliminarea durerilor). Mişcările ample executate cu ajutorul indicaţiei kinetoterapeutului se fac pentru îmbunătăţirea funcţiei respiratorii, pentru circulaţia normală a sângelui, funcţionarea normală a articulaţiilor şi muşchilor.

Analizele de sânge:
Cu ajutorul acestor tipuri de analize se poate urmări, la modul general, cum se prezintă anumite organe interne: posibile anemii ce pot fi tratate mai din timp, funcţionalitatea ficatului, nivelul de glucoză din sânge, funcţia renală, enzimele secretate de muşchiul cardiac sau restul muşchilor. Cu ajutorul acestor proceduri se poate reduce rata complicațiilor, sechelelor și a eșecurilor terapeutice, se pot elimina slăbiciunea musculară, care poate persista dupa infecţia cu virsul SARS-COV-2, senzaţia de astenie și tusea şi se mărește capacitatea la efort. Analizele de sânge conţinute în program pot fi: hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM SARS-COV-2.

Cazarea în rezerve cu unul sau două paturi
Pacienţii care doresc să petreacă o perioadă mai lungă de recuperare medicală, folosindu-se atât de procedurile recomandate, cât şi de celelalte investigaţii, se pot caza tot în incinta centrului medical şi pot beneficia de servicii de masă şi spitalizare în condiţii ultramoderne, în rezerve cu unul sau două paturi, dotate cu toate materialele necesare pentru tratament. Cu lifturile din interior se face accesul foarte facil de la rezerve către zona de recuperare medicală. (P)

2949 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2500 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.

2417 vizualizari
15 sept. 2021 06:16

O nouă specialitate medicală la SanConfind - urologia

Începutul toamnei aduce la SanConfind o nouă specialitate medicală - urologia. Coordonatorul Cabinetului de Urologie din cadrul Policlinicii SanConfind este dr. Silviu Sandu (foto), medic specialist care s-a specializat în Franța, unde a lucrat o perioadă în spitale regionale importante. Dr. Silviu Sandu este și un chirurg cu o experiență îmbogățită în clinici de specialitate din Hexagon. Prin urmare, el nu vindecă afecțiuni urologice doar prin tratamente bine țintite, ci și prin intervenții chirurgicale pregătite până la cele mai mici detalii, operații complexe care, fiecare în parte, constituie o provocare tratată, de fiecare dată, cu seriozitate și profesionalism. Peste câteva zile, noul membru al echipei medicilor din SanConfind va acorda primele consultații. Programările celor doritori se pot face prin numărul unic de call-center: 0244.990.

Alte stiri recente

257 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

2605 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.