O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

Social (Categoria articolului)

Două dintre elevele Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ne demonstrează că oricând o putem lua de la capăt în carieră, că niciodată nu este prea târziu să ne urmăm visul. Sunt două cazuri deosebite de oameni care au decis să-și schimbe meseria, chiar dacă acest lucru înseamnă o schimbare radicală a vieții lor.

Alina Butunoi este câmpineancă, are 47 de ani și este inginer de profesie. De fapt, a fost inginer, iar din noiembrie 2018 va fi agent de poliție. Este cel mai vârstnic "boboc" al Școlii de Poliție de la Câmpina. În mod cert, nu-i este deloc ușor, dar are un optimism incredibil și este un om puternic. " Da, se poate spune că este o schimbare radicală în viața mea. Dar unul dintre principiile mele este acela că niciodată nu e prea târziu să-și urmezi visul atunci când crezi că acesta este drumul tău. Și mai cred că în viață noi nu suntem nimic dacă Dumnezeu nu vrea!", a declarat Alina Butunoi, cea care va deveni polițist la vârsta la care alții părăsesc sistemul prin pensionare. (video)
Raluca Gabriela Dumitru este o tânără de etnie romă din București. A avut la admitere cel mai mare punctaj (92 puncte) obținut vreodată de un candidat rom la Școala de Poliție din Câmpina. A fost al doilea punctaj la sesiunea de admitere din ianuarie 2018, cel mai mare fiind de 93 puncte, obținut de un candidat din Argeș - Ioan Deaconu.
Raluca Dumitru are 27 de ani, a absolvit în 2014 Facultatea de Drept, este jurist de profesie, dar nu și-a găsit un loc de muncă. A decis să se reorienteze spre meseria de polițist. S-a înscris la examen și a intrat cu brio. "Am venit aici cu multe speranțe că fac un lucru bun, că va fi bine pe viitor", spune Raluca Dumitru. (video
Cele două eleve fac parte din promoția care a depus astăzi jurământul de credință și care va finaliza cursurile în noiembrie 2018. Este prima promoție la care școlarizarea durează nouă luni în loc de doi ani și prima promoție la care au fost eliminate criteriile privind limita maximă de vârstă și limita de înălțime. Sunt 1.290 elevi, dintre care 980 bărbați și 310 femei. 

Citiți și Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

30487 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina Butunoi 10.03.2018 21:57 Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase scrise despre mine. O alta etapa, dificila, insa stiu ca totul va fi bine! Oricat timp imi mai ramane pentru a practica aceasta meserie deosebita, voi cauta sa fiu demna de a o face! Cu stima.
  • Mihai 11.03.2018 19:40 Va urez succes,sanatate si binecuvantare ! Sa fiti corecta,sincera si sa va tineti departe de spagi si alte pacate. Doamne ajuta !

Social

1998 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1898 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1287 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2520 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.