Din toamna anului trecut, de la înființarea secției de chirurgie, în Centrul Medical SanConfind au fost realizate cu succes operații extrem de dificile din domeniul chirurgiei generale. Dintre acestea un loc important îl ocupă intervențiile chirurgicale oncologice, mai exact cele de rezecție a unor organe interne (extirparea unor tumori de ficat, a unor tumori mamare, a unor tumori genitale, extirparea unui sân cu reconstrucția imediată a acestuia etc).
Multe operații au fost realizate integral prin procedee laparoscopice, însă au fost și intervenții chirurgicale realizate clasic, atunci când se impunea această ultimă procedură. De remarcat, numărul mare al operații complexe de natură ginecologică. În toată această perioadă, activitatea de chirurgie din cel mai mare spital privat prahovean s-a dezvoltat rapid și cu rezultate dintre cele mai bune. Aflând despre condițiile ireproșabile pe care le oferă spitalul de la Poiana Câmpina, în special despre modernul bloc-operator al secției Chirurgie de la SanConfind (dotat cu suprapresiune și flux laminar), mulți chirurgi cunoscuți din București, care lucrează în marile spitale ale Capitalei, și-au exprimat dorința de a-și opera pacienții la SanConfind.
Un specialist al operațiilor oncologice
Printre primii medici bucureșteni hotărâți să se alăture echipei medicale SanConfind se numără doctorul Claudiu Anghel, medic chirurg primar cu competență în chirurgie oncologică și în chirurgie hepato-bilio-pancreatică. Doctorul Claudiu Anghel este unul dintre discipolii celebrului nostru chirurg Irinel Popescu (cel care a realizat, acum două decenii, primul transplant de ficat). Tot rezidențiatul, dar și apoi câțiva ani ca medic specialist, doctorul Anghel a lucrat la secția de transplant hepatic de la Fundeni, în preajma profesorului Irinel Popescu și a medicului primar Vladislav Brașoveanu, doi medici de excepție de la care a învățat meserie. ”Tot ce știu în această meserie, cumva, datorită lor știu”, mărturisește cu franchețe. ”Cel mai greu mi-e atunci când operez persoane tinere sau foarte tinere, pentru că în acele situații sunt presat moral să fac cât mai mult. E mai complicat la tineri, stadiile tumorilor sunt mai avansate, de cele mai multe ori. În chirurgie este, dacă vreți, ca în șah. Chirurgul trebuie să știe în orice moment ce face, dar și să anticipeze care vor fi următoarele sale manevre. Un chirurg bun are mereu pregătit un plan B, pentru cazul în care apare o situație nouă, neprevăzută”, ne-a declarat medicul Claudiu Anghel. Foarte bun în operațiile pe ficat, doctorul Anghel este, de asemenea, un specialist al intervențiilor chirurgicale oncologice. Printre cele mai recente dintre operațiile sale se numără o histerectomie (extirpare a uterului), făcută unei paciente suferind de cancer recidivat.
”La SanConfind m-am simțit om”
Pacienta de la SanConfind operată de histerectomie (din motive lesne de înțeles nu îi vom da numele), se simte astăzi mult mai bine. Având un caracter puternic și o mentalitate de învingătoare care au întărit-o în toate înfruntările sale cu o maladie nemiloasă, ne-a mărturisit că a fost impresionată nu doar de condițiile de la SanConfind, ci și de medicii pe care i-a întâlnit aici, cu o mențiune specială, desigur, pentru doctorul care a operat-o. ”Sufăr de mai multă vreme de cancer. Recent, am avut o recidivă tumorală de cancer de col uterin, extins și la nivelul uterului, care a trebuit să fie extirpat. Am ajuns în acest spital deosebit la recomandarea domnului doctor Claudiu Anghel, dânsul fiind chirurgul care m-a mai operat de două ori, înainte de această ultimă intervenție. Domnul doctor mi-a spus că SanConfind este spitalul care mi se potrivește perfect, și a avut dreptate. Înainte de a ajunge aici, am avut trei intervenții majore. Prima a fost în anul 2019, atunci când, în urma unei peritonite, am fost diagnosticată cu cancer și am rămas cu anus contra naturii. Am trăit ulterior tot ce vine la pachet cu acest diagnostic: stres, complicații, chimioterapie, suferințe. La câteva luni, am făcut metastază pe ovare, și atunci am ajuns la domnul doctor Anghel, la recomandarea dlui doctor Brașoveanu de la Institutul Clinic Fundeni. După ce mi-au fost scoase acele metastaze de către dl doctor Anghel, recuperarea mea a fost ușoară și a decurs mult mai bine decât la prima intervenție. A treia intervenție înainte de SanConfind a fost de repunere în tranzit, prilej cu care dl doctor Anghel m-a scăpat de anus contra naturii, coșmarul vieții mele. Iar acum, din păcate, viața m-a mai încercat o dată. Însă datorită dlui doctor Anghel și a condițiilor de la SanConfind, am trecut cu bine și de această etapă. Am găsit aici un spital minunat, cu dotări excepționale, cu medici foarte buni, care înconjoară orice pacient cu professionalism și empatie. Aici m-am simțit om”, ne-a declarat tânăra pacientă, cu un zâmbet cald ce nu i s-a șters nicio clipă de pe chip. Zâmbetul pacientului de neînvins, al pacientului cu suflet frumos care nu se teme de urâțenia niciunei boli, oricât de gravă ar fi. (P)
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.