Chirurgia SanConfind înseamnă reușite remarcabile în operații complicate

Sănătate (Categoria articolului)

Din toamna anului trecut, de la înființarea secției de chirurgie, în Centrul Medical SanConfind au fost realizate cu succes operații extrem de dificile din domeniul chirurgiei generale. Dintre acestea un loc important îl ocupă intervențiile chirurgicale oncologice, mai exact cele de rezecție a unor organe interne (extirparea unor tumori de ficat, a unor tumori mamare, a unor tumori genitale, extirparea unui sân cu reconstrucția imediată a acestuia etc).

Multe operații au fost realizate integral prin procedee laparoscopice, însă au fost și intervenții chirurgicale realizate clasic, atunci când se impunea această ultimă procedură. De remarcat, numărul mare al operații complexe de natură ginecologică. În toată această perioadă, activitatea de chirurgie din cel mai mare spital privat prahovean s-a dezvoltat rapid și cu rezultate dintre cele mai bune. Aflând despre condițiile ireproșabile pe care le oferă spitalul de la Poiana Câmpina, în special despre modernul bloc-operator al secției Chirurgie de la SanConfind (dotat cu suprapresiune și flux laminar), mulți chirurgi cunoscuți din București, care lucrează în marile spitale ale Capitalei, și-au exprimat dorința de a-și opera pacienții la SanConfind.
Un specialist al operațiilor oncologice
Printre primii medici bucureșteni hotărâți să se alăture echipei medicale SanConfind se numără doctorul Claudiu Anghel, medic chirurg primar cu competență în chirurgie oncologică și în chirurgie hepato-bilio-pancreatică. Doctorul Claudiu Anghel este unul dintre discipolii celebrului nostru chirurg Irinel Popescu (cel care a realizat, acum două decenii, primul transplant de ficat). Tot rezidențiatul, dar și apoi câțiva ani ca medic specialist, doctorul Anghel a lucrat la secția de transplant hepatic de la Fundeni, în preajma profesorului Irinel Popescu și a medicului primar Vladislav Brașoveanu, doi medici de excepție de la care a învățat meserie. ”Tot ce știu în această meserie, cumva, datorită lor știu”, mărturisește cu franchețe. ”Cel mai greu mi-e atunci când operez persoane tinere sau foarte tinere, pentru că în acele situații sunt presat moral să fac cât mai mult. E mai complicat la tineri, stadiile tumorilor sunt mai avansate, de cele mai multe ori. În chirurgie este, dacă vreți, ca în șah. Chirurgul trebuie să știe în orice moment ce face, dar și să anticipeze care vor fi următoarele sale manevre. Un chirurg bun are mereu pregătit un plan B, pentru cazul în care apare o situație nouă, neprevăzută”, ne-a declarat medicul Claudiu Anghel. Foarte bun în operațiile pe ficat, doctorul Anghel este, de asemenea, un specialist al intervențiilor chirurgicale oncologice. Printre cele mai recente dintre operațiile sale se numără o histerectomie (extirpare a uterului), făcută unei paciente suferind de cancer recidivat.
”La SanConfind m-am simțit om”
Pacienta de la SanConfind operată de histerectomie (din motive lesne de înțeles nu îi vom da numele), se simte astăzi mult mai bine. Având un caracter puternic și o mentalitate de învingătoare care au întărit-o în toate înfruntările sale cu o maladie nemiloasă, ne-a mărturisit că a fost impresionată nu doar de condițiile de la SanConfind, ci și de medicii pe care i-a întâlnit aici, cu o mențiune specială, desigur, pentru doctorul care a operat-o. ”Sufăr de mai multă vreme de cancer. Recent, am avut o recidivă tumorală de cancer de col uterin, extins și la nivelul uterului, care a trebuit să fie extirpat. Am ajuns în acest spital deosebit la recomandarea domnului doctor Claudiu Anghel, dânsul fiind chirurgul care m-a mai operat de două ori, înainte de această ultimă intervenție. Domnul doctor mi-a spus că SanConfind este spitalul care mi se potrivește perfect, și a avut dreptate. Înainte de a ajunge aici, am avut trei intervenții majore. Prima a fost în anul 2019, atunci când, în urma unei peritonite, am fost diagnosticată cu cancer și am rămas cu anus contra naturii. Am trăit ulterior tot ce vine la pachet cu acest diagnostic: stres, complicații, chimioterapie, suferințe. La câteva luni, am făcut metastază pe ovare, și atunci am ajuns la domnul doctor Anghel, la recomandarea dlui doctor Brașoveanu de la Institutul Clinic Fundeni. După ce mi-au fost scoase acele metastaze de către dl doctor Anghel, recuperarea mea a fost ușoară și a decurs mult mai bine decât la prima intervenție. A treia intervenție înainte de SanConfind a fost de repunere în tranzit, prilej cu care dl doctor Anghel m-a scăpat de anus contra naturii, coșmarul vieții mele. Iar acum, din păcate, viața m-a mai încercat o dată. Însă datorită dlui doctor Anghel și a condițiilor de la SanConfind, am trecut cu bine și de această etapă. Am găsit aici un spital minunat, cu dotări excepționale, cu medici foarte buni, care înconjoară orice pacient cu professionalism și empatie. Aici m-am simțit om”, ne-a declarat tânăra pacientă, cu un zâmbet cald ce nu i s-a șters nicio clipă de pe chip. Zâmbetul pacientului de neînvins, al pacientului cu suflet frumos care nu se teme de urâțenia niciunei boli, oricât de gravă ar fi. (P)

4542 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sopalta Otilia 02.02.2021 18:09 Buna seara! M-ar interesa o programare pentru o operație de hèrnie inghinala unilaterală pentru soțul meu.Va multumesc!

Sănătate

1685 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2167 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

34 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

75 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.