Rezerviștii câmpineni i-au omagiat pe soldații germani înmormântați la Sinaia și Câmpina

Social (Categoria articolului)

Pentru al optulea an consecutiv, membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” - Filiala Câmpina le-au adus un omagiu soldaților germani căzuți în cele două războaie mondiale și înmormântați la Sinaia și Câmpina. Ceremonialul religios și militar s-a desfășurat duminică, 17 noiembrie, atunci când în Germania este marcată ziua dedicată memoriei eroilor din cele două războaie mondiale. Activitatea se înscrie în cadrul parteneriatului încheiat de rezerviștii câmpineni cu o asociație similară din Achern - Germania, un parteneriat care include, printre altele, acțiunea intitulată "Reconciliere la morminte", în cadrul căreia reprezentanții celor două asociații de rezerviști își omagiază reciproc eroi celor două țări.

La momentele emoționante de la Sinaia și Câmpina au participat membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, foste cadre militare din diverse arme. La scurta festivitate de la Câmpina a fost prezent și părintele Claudiu Cojan de la Biserica Catolică ”Sf. Anton de Padova”, iar după scurte alocuțiuni și o rugăciune, rezerviștii câmpineni au depus flori la cele două semne de căpătâi ale unor ostași germani necunoscuți din Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. 
”Filiala Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere este în parteneriat cu o asociație similară din Germania, iar în acordul de parteneriat este stipulat că membrii celor două asociații comemorează eroi celeilalte țări la datele tradiționale. Anul acesta, rezerviștii din Achern i-au comemorat pe cei 28 de eroi români morți în lagăre din Germania, la Ziua Eroilor. Astăzi, noi comemorăm soldații germani înmormântați la Sinaia, unde sunt 15 eroi germani din primul război mondial, decedați în luptele din vara și toamna anului 1916. La Câmpina, îi comemorăm pe cei doi eroi germani necunoscuți căzuți în luptele din cel de-al doilea război mondial, după momentul întoarcerii armelor de la 23 august. Este pentru a opta oară când asociația din Câmpina comemorează eroii germani atât în Sinaia, cât și în Câmpina. Pentru toate aceste acțiuni, asociația noastră a primit distincția Crucea Europeană, conferită de Confederația europeană a veteranilor combatanți”, ne-a declarat col(r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, Filiala Câmpina. (video)

4992 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

612 vizualizari
04 apr. 2020 19:11

Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

2795 vizualizari
04 apr. 2020 16:50

Încă o asistentă medicală de la SanConfind, a patra, confirmată cu COVID-19

Încă o asistentă medicală de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este infectată cu COVID-19. Rezultatele testelor au venit astăzi, asistenta în cauză fiind unul dintre contacții direcți ai medicului neonatolog depistat pozitiv pe 31 martie 2020. Informația ne-a fost confirmată de asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea. Este a patra asistentă medicală de la spitalul privat din Poiana Câmpina la care se confirmă infectarea cu noul coronavirus. 

 

Alte stiri recente

1133 vizualizari
04 apr. 2020 16:22

Prahova, sâmbătă, 4 aprilie: 3.806 persoane aflate în autoizolare (dintre care 153 la Câmpina) și 380 în carantină instituționalizată

La 4 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 3.806 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 153 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 380 de persoane.

1828 vizualizari
04 apr. 2020 09:58

Programul de colectare a deșeurilor menajere din Câmpina și localitățile limitrofe în perioada Sărbătorilor Pascale

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL Câmpina a anunțat programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește programul din 20 aprilie 2020, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează.