Rezerviștii câmpineni i-au omagiat pe soldații germani înmormântați la Sinaia și Câmpina

Social (Categoria articolului)

Pentru al optulea an consecutiv, membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” - Filiala Câmpina le-au adus un omagiu soldaților germani căzuți în cele două războaie mondiale și înmormântați la Sinaia și Câmpina. Ceremonialul religios și militar s-a desfășurat duminică, 17 noiembrie, atunci când în Germania este marcată ziua dedicată memoriei eroilor din cele două războaie mondiale. Activitatea se înscrie în cadrul parteneriatului încheiat de rezerviștii câmpineni cu o asociație similară din Achern - Germania, un parteneriat care include, printre altele, acțiunea intitulată "Reconciliere la morminte", în cadrul căreia reprezentanții celor două asociații de rezerviști își omagiază reciproc eroi celor două țări.

La momentele emoționante de la Sinaia și Câmpina au participat membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, foste cadre militare din diverse arme. La scurta festivitate de la Câmpina a fost prezent și părintele Claudiu Cojan de la Biserica Catolică ”Sf. Anton de Padova”, iar după scurte alocuțiuni și o rugăciune, rezerviștii câmpineni au depus flori la cele două semne de căpătâi ale unor ostași germani necunoscuți din Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. 
”Filiala Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere este în parteneriat cu o asociație similară din Germania, iar în acordul de parteneriat este stipulat că membrii celor două asociații comemorează eroi celeilalte țări la datele tradiționale. Anul acesta, rezerviștii din Achern i-au comemorat pe cei 28 de eroi români morți în lagăre din Germania, la Ziua Eroilor. Astăzi, noi comemorăm soldații germani înmormântați la Sinaia, unde sunt 15 eroi germani din primul război mondial, decedați în luptele din vara și toamna anului 1916. La Câmpina, îi comemorăm pe cei doi eroi germani necunoscuți căzuți în luptele din cel de-al doilea război mondial, după momentul întoarcerii armelor de la 23 august. Este pentru a opta oară când asociația din Câmpina comemorează eroii germani atât în Sinaia, cât și în Câmpina. Pentru toate aceste acțiuni, asociația noastră a primit distincția Crucea Europeană, conferită de Confederația europeană a veteranilor combatanți”, ne-a declarat col(r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, Filiala Câmpina. (video)

4722 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

8428 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

1 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

8119 vizualizari
18 ian. 2020 07:42

Accident grav pe DN1, la Sinaia. Trei persoane au fost rănite

2 comentarii

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1, la km 121+700m, pe raza orașului Sinaia. Două autoturisme au fost implicate în acest accident soldat cu rănirea celor doi conducători auto și a unei pasagere. Toate cele trei victime au fost transportate la spital, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1605 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând la finalul întrecerii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

12208 vizualizari
19 ian. 2020 16:05

Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.