Pentru al optulea an consecutiv, membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” - Filiala Câmpina le-au adus un omagiu soldaților germani căzuți în cele două războaie mondiale și înmormântați la Sinaia și Câmpina. Ceremonialul religios și militar s-a desfășurat duminică, 17 noiembrie, atunci când în Germania este marcată ziua dedicată memoriei eroilor din cele două războaie mondiale. Activitatea se înscrie în cadrul parteneriatului încheiat de rezerviștii câmpineni cu o asociație similară din Achern - Germania, un parteneriat care include, printre altele, acțiunea intitulată "Reconciliere la morminte", în cadrul căreia reprezentanții celor două asociații de rezerviști își omagiază reciproc eroi celor două țări.
La momentele emoționante de la Sinaia și Câmpina au participat membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, foste cadre militare din diverse arme. La scurta festivitate de la Câmpina a fost prezent și părintele Claudiu Cojan de la Biserica Catolică ”Sf. Anton de Padova”, iar după scurte alocuțiuni și o rugăciune, rezerviștii câmpineni au depus flori la cele două semne de căpătâi ale unor ostași germani necunoscuți din Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna.
”Filiala Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere este în parteneriat cu o asociație similară din Germania, iar în acordul de parteneriat este stipulat că membrii celor două asociații comemorează eroi celeilalte țări la datele tradiționale. Anul acesta, rezerviștii din Achern i-au comemorat pe cei 28 de eroi români morți în lagăre din Germania, la Ziua Eroilor. Astăzi, noi comemorăm soldații germani înmormântați la Sinaia, unde sunt 15 eroi germani din primul război mondial, decedați în luptele din vara și toamna anului 1916. La Câmpina, îi comemorăm pe cei doi eroi germani necunoscuți căzuți în luptele din cel de-al doilea război mondial, după momentul întoarcerii armelor de la 23 august. Este pentru a opta oară când asociația din Câmpina comemorează eroii germani atât în Sinaia, cât și în Câmpina. Pentru toate aceste acțiuni, asociația noastră a primit distincția Crucea Europeană, conferită de Confederația europeană a veteranilor combatanți”, ne-a declarat col(r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, Filiala Câmpina. (video)
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.