Cele mai importante prevederi ale proiectului bugetului Câmpinei din anul 2023, explicate de primarul Alin Moldoveanu

Interviuri (Categoria articolului)

Bugetul local al municipiului Câmpina se află în dezbatere publică și urmează ca până pe 2 februarie să fie adus în Consiliul Local pentru votul final. Dacă imediat după publicarea proiectului de buget, am oferit tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local posibilitatea să prezinte trei proiecte pe care vor dori să le includă în bugetul local, acum, l-am invitat pe primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să prezinte cele mai importante prevederi ale acestui proiect.

Discuția a parcurs atât secțiunea de dezvoltare, una cu mult peste nivelul întregului buget local din ultimii ani ai precedentei administrații, cât și secțiunea de funcționare, care a înregistrat o creștere însemnată față de anul trecut.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre proiectele europene, aflate în diferite faze, dar și despre alte categorii de proiecte, finanțate din alte surse extrabugetare, valoarea totală a acestora fiind, conform proiectului inițial, de peste 110 milioane lei, dintr-un total al bugetului de 202 milioane lei, dar fără cotele defalcate, care urmează a fi anunțate de Direcția de Finanțe și fără fondurile care vor veni de la Consiliul Județean. În plus, la acest capitol al fondurilor extrabugetare nu figurează, deocamdată, decât proiectele ale căror contracte de finanțare au fost semnate, astfel că este de așteptat ca pe parcursul anului să se mai adauge alte câteva zeci de milioane lei la totalul bugetului.
De asemenea, la capitolul funcționare, primarul Alin Moldoveanu a explicat de ce sunt mai multe cheltuieli, dar a precizat și că nu sunt acoperite toate cheltuielile de funcționare până la finalul anului, urmând ca pe parcurs, odată cu primirea altor cote defalcate din impozitul pe venit și TVA, să fie alocate sumele necesare pentru asigurarea integrală a cheltuielilor de funcționare ale administrației locale.
Nu în ultimul rând, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre consultările pe care le-a avut pe tema bugetului local, dar a și insistat că ”voi introduce proiectul de buget până va fi aprobat”, aluzie la ceea ce s-a întâmplat anul trecut la votarea bugetului local.
Concluzia primarului Alin Moldoveanu asupra proiectului bugetului local pentru anul 2023 a fost următoarea: ”Pentru prima dată în istoria municipiului Câmpina se fac proiecte de anvergură, se fac proiecte necesare, pentru că lucrez foarte aproape cu Strategie de Dezvoltare Locală la a cărei elaborare, vă reamintesc, au transmis propuneri sute de persoane”.
Așa cum am spus, până pe 2 februarie, bugetul local trebuie să ajungă în plenul Consiliului Local. Ca de fiecare dată, CâmpinaTV.ro va fi la ședință (sau ședințe, cine știe!) și vă vom relata toate discuțiile importante.

4600 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2061 vizualizari
30 mai 2023 20:05

Cosmin Raț: ”Cu un parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul de Primiri Urgențe pe locul fostului cinematograf ar putea deveni realitate”

1 comentarii

Consilierul local Cosmin Raț, secretar general al Partidului Oamenilor Liberi, a fost invitatul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro în care am discutat despre actualitatea politică și administrativă locală.

2452 vizualizari
25 mai 2023 07:17

Alin Moldoveanu: ”Proiectele cu fonduri extrabugetare din învățământ depășesc 20 milioane euro”

1 comentarii

Câmpina are în diverse faze numeroase proiecte cu fonduri europene sau cu fonduri guvernamentale, în mai multe domenii de activitate. Valoarea acestora este impresionantă, atât dacă ne raportăm la ce se întâmpla până acum, mai ales în perioada în care fondurile europene erau blocate, cât și dacă ne raportăm la valoarea lor efectivă. 

Alte stiri recente

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.