Cele mai importante prevederi ale proiectului bugetului Câmpinei din anul 2023, explicate de primarul Alin Moldoveanu

Interviuri (Categoria articolului)

Bugetul local al municipiului Câmpina se află în dezbatere publică și urmează ca până pe 2 februarie să fie adus în Consiliul Local pentru votul final. Dacă imediat după publicarea proiectului de buget, am oferit tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local posibilitatea să prezinte trei proiecte pe care vor dori să le includă în bugetul local, acum, l-am invitat pe primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să prezinte cele mai importante prevederi ale acestui proiect.

Discuția a parcurs atât secțiunea de dezvoltare, una cu mult peste nivelul întregului buget local din ultimii ani ai precedentei administrații, cât și secțiunea de funcționare, care a înregistrat o creștere însemnată față de anul trecut.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre proiectele europene, aflate în diferite faze, dar și despre alte categorii de proiecte, finanțate din alte surse extrabugetare, valoarea totală a acestora fiind, conform proiectului inițial, de peste 110 milioane lei, dintr-un total al bugetului de 202 milioane lei, dar fără cotele defalcate, care urmează a fi anunțate de Direcția de Finanțe și fără fondurile care vor veni de la Consiliul Județean. În plus, la acest capitol al fondurilor extrabugetare nu figurează, deocamdată, decât proiectele ale căror contracte de finanțare au fost semnate, astfel că este de așteptat ca pe parcursul anului să se mai adauge alte câteva zeci de milioane lei la totalul bugetului.
De asemenea, la capitolul funcționare, primarul Alin Moldoveanu a explicat de ce sunt mai multe cheltuieli, dar a precizat și că nu sunt acoperite toate cheltuielile de funcționare până la finalul anului, urmând ca pe parcurs, odată cu primirea altor cote defalcate din impozitul pe venit și TVA, să fie alocate sumele necesare pentru asigurarea integrală a cheltuielilor de funcționare ale administrației locale.
Nu în ultimul rând, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre consultările pe care le-a avut pe tema bugetului local, dar a și insistat că ”voi introduce proiectul de buget până va fi aprobat”, aluzie la ceea ce s-a întâmplat anul trecut la votarea bugetului local.
Concluzia primarului Alin Moldoveanu asupra proiectului bugetului local pentru anul 2023 a fost următoarea: ”Pentru prima dată în istoria municipiului Câmpina se fac proiecte de anvergură, se fac proiecte necesare, pentru că lucrez foarte aproape cu Strategie de Dezvoltare Locală la a cărei elaborare, vă reamintesc, au transmis propuneri sute de persoane”.
Așa cum am spus, până pe 2 februarie, bugetul local trebuie să ajungă în plenul Consiliului Local. Ca de fiecare dată, CâmpinaTV.ro va fi la ședință (sau ședințe, cine știe!) și vă vom relata toate discuțiile importante.

5073 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

1769 vizualizari
15 feb. 2024 15:44

Marius Anghelescu, consilier PMP: ”Tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu!”

1 comentarii

Marius Anghelescu, consilier local al Partidului Mișcarea Populară, a fost invitatul nostru la o emisiune în cadrul căreia am discutat atât subiecte politice, cât și subiecte legate de administrația locală.

2903 vizualizari
14 feb. 2024 21:04

Bugetul Câmpinei pentru anul 2024, explicat pe larg de primarul Alin Moldoveanu

4 comentarii

Luni, 12 februarie, a fost aprobat bugetul municipiului Câmpina pentru anul 2024. Am scris la momentul respectiv despre acest larg, iar pentru a detalia și explica bugetul am purtat un dialog cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

584 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

169 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.