Cele mai importante prevederi ale proiectului bugetului Câmpinei din anul 2023, explicate de primarul Alin Moldoveanu

Interviuri (Categoria articolului)

Bugetul local al municipiului Câmpina se află în dezbatere publică și urmează ca până pe 2 februarie să fie adus în Consiliul Local pentru votul final. Dacă imediat după publicarea proiectului de buget, am oferit tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local posibilitatea să prezinte trei proiecte pe care vor dori să le includă în bugetul local, acum, l-am invitat pe primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să prezinte cele mai importante prevederi ale acestui proiect.

Discuția a parcurs atât secțiunea de dezvoltare, una cu mult peste nivelul întregului buget local din ultimii ani ai precedentei administrații, cât și secțiunea de funcționare, care a înregistrat o creștere însemnată față de anul trecut.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre proiectele europene, aflate în diferite faze, dar și despre alte categorii de proiecte, finanțate din alte surse extrabugetare, valoarea totală a acestora fiind, conform proiectului inițial, de peste 110 milioane lei, dintr-un total al bugetului de 202 milioane lei, dar fără cotele defalcate, care urmează a fi anunțate de Direcția de Finanțe și fără fondurile care vor veni de la Consiliul Județean. În plus, la acest capitol al fondurilor extrabugetare nu figurează, deocamdată, decât proiectele ale căror contracte de finanțare au fost semnate, astfel că este de așteptat ca pe parcursul anului să se mai adauge alte câteva zeci de milioane lei la totalul bugetului.
De asemenea, la capitolul funcționare, primarul Alin Moldoveanu a explicat de ce sunt mai multe cheltuieli, dar a precizat și că nu sunt acoperite toate cheltuielile de funcționare până la finalul anului, urmând ca pe parcurs, odată cu primirea altor cote defalcate din impozitul pe venit și TVA, să fie alocate sumele necesare pentru asigurarea integrală a cheltuielilor de funcționare ale administrației locale.
Nu în ultimul rând, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre consultările pe care le-a avut pe tema bugetului local, dar a și insistat că ”voi introduce proiectul de buget până va fi aprobat”, aluzie la ceea ce s-a întâmplat anul trecut la votarea bugetului local.
Concluzia primarului Alin Moldoveanu asupra proiectului bugetului local pentru anul 2023 a fost următoarea: ”Pentru prima dată în istoria municipiului Câmpina se fac proiecte de anvergură, se fac proiecte necesare, pentru că lucrez foarte aproape cu Strategie de Dezvoltare Locală la a cărei elaborare, vă reamintesc, au transmis propuneri sute de persoane”.
Așa cum am spus, până pe 2 februarie, bugetul local trebuie să ajungă în plenul Consiliului Local. Ca de fiecare dată, CâmpinaTV.ro va fi la ședință (sau ședințe, cine știe!) și vă vom relata toate discuțiile importante.

5182 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2176 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

1 comentarii

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

2308 vizualizari
05 apr. 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

2 comentarii

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

Alte stiri recente

125 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

268 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.