Ministerul Educației a transmis tuturor inspectoratelor școlare județene modelele de documente de înscriere și calendarul celor două sesiuni ale examenului de Bacalaureat din anul 2025.
Astfel, prima sesiune va începe la 10 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română și se va încheia pe 30 iunie cu afișarea rezultatelor finale, după contestații. Vă reamintim că, în premieră, probele orale vor fi susținute în luna ianuarie a anului viitor.
Iată calendarul complet:
16-20 decembrie 2024: Înscrierea candidaților pentru susținerea probelor de competențe din cadrul examenului național de bacalaureat 2025;
27-29 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
29-31 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
3-5 februarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;
5-7 februarie 2025: Evaluarea competențelor digitale;
30 mai – 4 iunie 2025: Susținerea probelor de competențe pentru elevii beneficiari ai unor burse de studiu în străinătate;
2-6 iunie 2025: Înscrierea candidaților la probele scrise ale primei sesiuni de examen;
6 iunie 2025: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a;
10 iunie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă;
11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă;
13 iunie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă;
16 iunie 2025: Limba și literatura maternă - probă scrisă;
20 iunie 2025: Afișarea rezultatelor la probele scrise, vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor;
30 iunie 2025: Afișarea rezultatelor finale.
Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat de anul viitor, Ministerul Educației a transmis că înscrierile se vor face în perioada 14-21 iulie, prima probă va avea loc pe 4-5 august - la limba română (oral), iar rezultatele finale, după contestații, se vor afișa pe 26 august 2025.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.
În ultimele săptămâni au avut loc majoritatea olimpiadelor și concursurilor școlare. Cu ajutorul conducerilor liceelor câmpinene încercăm o sinteză a celor mai bune rezultate la olimpiade - faza județeană și concursuri județene și naționale la care elevii câmpineni au participat și au obținut premii importante.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu, parteneri în cadrul acestui proiect.