CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Instanța a anulat hotărârea Consiliului Local privind sistemul de supraveghere video în Câmpina

- Actualitate -

Instanța a anulat hotărârea Consiliului Local privind sistemul de supraveghere video în Câmpina

Hotărârea nr. 85 din 30 iunie 2021 a Consiliului Local Câmpina privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza studiului de fezabilitate) și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții ”Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Câmpina” a suscitat încă de la momentul votului numeroase controverse. Toate controversele s-au finalizat acum, în decembrie 2022, când în urma unui demers al consilierilor Cezar Grama (care între timp a demisionat din Consiliu) și Aron Sabo, instanța Tribunalului Prahova a decis suspendarea hotărârii amintite până la soluționarea definitivă a anulării hotărârii, stabilită de aceeași instanță.

Practic, instanța a dispus anularea hotărârii, aceasta având un termen în care Primăria Câmpina poate formula de recurs de 15 zile. Până la rămânerea definitivă a hotărârii privind anularea - fie prin judecarea unui eventual recurs, fie prin trecerea termenului de recurs - s-a decis și suspendarea hotărârii.
Cum s-a ajuns aici? În urma unei situații fără precedent - un proiect respins de Consiliul Local a devenit hotărâre valabilă, despre care am relatat pe larg la momentul respectiv, inclusiv cu prezentarea punctului de vedere al Prefecturii Prahova asupra acestui subiect.
Acum, instanța a decis suspendarea și anularea acelei hotărâri, fiind interesant de văzut și motivele care au dus la acest verdict al instanței.
Ce urmează? În mod normal ar trebui să se discute în plenul Consiliului Local, chiar la ședința ordinară din 28 decembrie, iar Consiliul să ia o decizie - dacă se face recurs sau nu, iar atunci rămâne definitivă anularea hotărârii.
Ar mai fi o discuție pe marginea acestui subiect și a altor situații asemănătoare. Sigur, nu sunt de acceptat greșeli majore în procedura de adoptare a unei hotărâri a Consiliului Local, care are putere de lege, iar cine greșește ar trebui să plătească. Totuși, administrația locală ar trebui să aibă maturitatea să decidă dacă își dorește cu adevărat sau nu proiecte de anvergură, cel în discuție fiind de aproximativ 7 milioane lei. Adică, dacă stăm la cotitură doar vânând greșeli, nu are nimeni de câștigat, ci - în opinia noastră - toate părțile implicate în administrația locală ar trebui să-și dea mâna în folosul comunității - așa cum au jurat la începutul mandatului - și dacă un proiect este bun să-l aprobe, dacă nu, nu, de preferat în ambele cazuri cu argumente clare și fără echivoc. Altfel, ne vom afla într-o permanentă joacă de-a șoarecele și pisica, în care unii par doar că stau să vâneze greșeli, permițând altora să se victimizeze, ceea ce nu este în folosul comunității.
Revenind la situația hotărârii în discuție acum, noi am prezentat și la momentul respectiv cea mai elegantă soluție - rediscutarea și aprobarea sau respingerea proiectului printr-un vot clar, deschis, transparent. Cine și de ce ar refuza o astfel de soluție?!


27 Dec 2022 07:07 1944 vizualizari


Comentarii


117 vizualizari 29 May 2024 23:25 Cosmin Raț a vorbit în Consiliul Local despre ultimul pas înaintea înființării unei stații de microbuz la Kaufland

Cosmin Raț a vorbit în Consiliul Local despre ultimul pas înaintea înființării unei stații de microbuz la Kaufland

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 29 mai, Cosmin Raț a vorbit despre proiectul de înființare a unei stații de microbuz în imediata vecinătate a Complexului Comercial Kaufland. 

citeste mai mult
551 vizualizari 29 May 2024 21:47 Cu zece zile înaintea alegerilor, la Câmpina, ședință total atipică a Consiliului Local

Cu zece zile înaintea alegerilor, la Câmpina, ședință total atipică a Consiliului Local

Miercuri, 29 mai, a avut loc ședința ordinară a Consiliului local Câmpina. Chiar dacă mai sunt doar zece zile până la alegerile locale, unele cu o miză uriașă și în care sunt implicați, ședința a fost una total atipică.

citeste mai mult
803 vizualizari 29 May 2024 13:02 Un tânăr a fost prins de polițiști conducând pe DN1, la Nistorești, deși avea permisul suspendat!

Un tânăr a fost prins de polițiști conducând pe DN1, la Nistorești, deși avea permisul suspendat!

Noaptea trecută, în jurul orei 1.30, polițiștii au oprit un autoturism pentru control. Se întâmpla la Nistorești, pe DN1.

citeste mai mult
1464 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV