Instanța a anulat hotărârea Consiliului Local privind sistemul de supraveghere video în Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Hotărârea nr. 85 din 30 iunie 2021 a Consiliului Local Câmpina privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza studiului de fezabilitate) și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții ”Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Câmpina” a suscitat încă de la momentul votului numeroase controverse. Toate controversele s-au finalizat acum, în decembrie 2022, când în urma unui demers al consilierilor Cezar Grama (care între timp a demisionat din Consiliu) și Aron Sabo, instanța Tribunalului Prahova a decis suspendarea hotărârii amintite până la soluționarea definitivă a anulării hotărârii, stabilită de aceeași instanță.

Practic, instanța a dispus anularea hotărârii, aceasta având un termen în care Primăria Câmpina poate formula de recurs de 15 zile. Până la rămânerea definitivă a hotărârii privind anularea - fie prin judecarea unui eventual recurs, fie prin trecerea termenului de recurs - s-a decis și suspendarea hotărârii.
Cum s-a ajuns aici? În urma unei situații fără precedent - un proiect respins de Consiliul Local a devenit hotărâre valabilă, despre care am relatat pe larg la momentul respectiv, inclusiv cu prezentarea punctului de vedere al Prefecturii Prahova asupra acestui subiect.
Acum, instanța a decis suspendarea și anularea acelei hotărâri, fiind interesant de văzut și motivele care au dus la acest verdict al instanței.
Ce urmează? În mod normal ar trebui să se discute în plenul Consiliului Local, chiar la ședința ordinară din 28 decembrie, iar Consiliul să ia o decizie - dacă se face recurs sau nu, iar atunci rămâne definitivă anularea hotărârii.
Ar mai fi o discuție pe marginea acestui subiect și a altor situații asemănătoare. Sigur, nu sunt de acceptat greșeli majore în procedura de adoptare a unei hotărâri a Consiliului Local, care are putere de lege, iar cine greșește ar trebui să plătească. Totuși, administrația locală ar trebui să aibă maturitatea să decidă dacă își dorește cu adevărat sau nu proiecte de anvergură, cel în discuție fiind de aproximativ 7 milioane lei. Adică, dacă stăm la cotitură doar vânând greșeli, nu are nimeni de câștigat, ci - în opinia noastră - toate părțile implicate în administrația locală ar trebui să-și dea mâna în folosul comunității - așa cum au jurat la începutul mandatului - și dacă un proiect este bun să-l aprobe, dacă nu, nu, de preferat în ambele cazuri cu argumente clare și fără echivoc. Altfel, ne vom afla într-o permanentă joacă de-a șoarecele și pisica, în care unii par doar că stau să vâneze greșeli, permițând altora să se victimizeze, ceea ce nu este în folosul comunității.
Revenind la situația hotărârii în discuție acum, noi am prezentat și la momentul respectiv cea mai elegantă soluție - rediscutarea și aprobarea sau respingerea proiectului printr-un vot clar, deschis, transparent. Cine și de ce ar refuza o astfel de soluție?!

1640 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

39 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

724 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

443 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.