Imaginea de colecție reprezintă una dintre cele mai vechi cărți poștale care s-au păstrat până astăzi. O carte poștală din 1903, în care se poate vedea Strada Știrbey Vodă (actuala Republicii), cu clopotnița Bisericii de la Târg, cum i se spunea înainte, Biserica "Sfânta Treime", de la piață, cum o cunoaștem noi astăzi. O biserică veche, construită în 1828.
Un lucru mai puțin cunoscut, biserica a ars aproape în întregime într-un cumplit incendiu în anul 1885, fiind salvate câteva cărţi şi obiecte de patrimoniu printre care şi uşile diaconeşti de la catapeteasmă, pictate în ulei cu chipurile Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. A fost refăcută pe cheltuiala enoriaşilor, lucrările fiind finalizate în 1888.
Strada Știrbey Vodă se intersecta cu Calea Telegii (strada I.C. Brătianu de mai târziu și apoi Calea Doftanei), la intersecția respectivă, în stânga, aflându-se Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbey, în care mai târziu a funcționat primul liceu din Câmpina. Casa nu mai există astăzi, pe locul ei fiind construită sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". Între cele două imagini, Strada Știrbei Vodă de ieri și Strada Republicii de azi este o distanță de... 115 ani.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Spitalul Lahovary de ieri, sediul Ocolului Silvic de azi
Câmpina, România 100. Biserica Catolică "Sfântul Anton de Padova", ieri și astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.