O expoziție de laviuri (tehnică mixtă peniță-pensulă), semnată de artistul plastic câmpinean Valentin Bălan, va fi deschisă la Chevilly, o localitate situată în departamentul Loiret din centrul Franței, la 15 km de Orleans și 98 km de Paris.
Nu este prima expoziție de acest gen a pictorului câmpinean. A avut multe expoziții în Franța, iar de câțiva ani este implicat într-un proiect deosebit al Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine" (Cunoașterea și salvarea patrimoniului). Este un proiect frumos, generos, privind studiul de specialitate al istoriei fiecărui sat din regiunea Loiret, a fiecărei biserici. Având la bază acest studiu care a inclus peste 140 de edificii religioase din nordul regiunii menționate, în Franța au fost realizate albume pentru publicul larg, pentru cunoașterea istorică și promovarea turistică a zonei. Așa cum am scris și cu altă ocazie, pictorul câmpinean Valentin Bălan a fost cooptat în cadrul Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine" pentru realizarea grafică a albumelor cu toate așezămintele religioase și a făcut-o cu bucurie, cu pricepere și cu speranța că într-o bună zi va face același lucru și pentru comunitatea sa.
Chevilly este o localitate amplasată aproape de superba Valea Loarei (Loire Valley) și este amplasată între două castele, monumente istorice: Chateau de Chevilly, la vest (construit în 1732, în timpul domniei lui Ludovic al XV-lea) și Chateau de Cossoles, la est (construit în secolul al XVIII-lea, pe locul unui vechi castel fortificat, care data din Evul Mediu). Este o zonă încărcată de istorie și studiată în profunzime prin intermediul Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine".
"Prin vizitele organizate periodic în zonele propuse pentru studiu s-a ajuns la cunoașterea istoriei fiecărui sat, a fiecărei biserici. Este ceva extraordinar pentru că, efectiv, putem spune că au făcut și pietrele să vorbească. Acesta a fost un studiu asupra bisericilor, dar au fost organizate și vizite care au avut ca temă casele tradiționale, apoi interesul s-a mutat asupra geografiei locului, botanicii, cunoașterii amănunțite a unui loc dintr-o regiune, iar cu cât îl cunoaștem mai bine, cu atât mai mult putem să-i scoatem în evidență frumusețea, istoria, tradiția, pentru a ajunge să prețuim și să iubim din ce în ce mai mult acel loc", ne spunea Valentin Bălan, mândru că face parte dintr-un astfel de proiect și nutrind speranța că, într-o bună zi, un proiect similar se va implementa și în țara noastră, în județul nostru, în Câmpina noastră.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.