CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Artistul plastic câmpinean Valentin Bălan, invitat din nou să expună în Franța

- Social -

Artistul plastic câmpinean Valentin Bălan, invitat din nou să expună în Franța

O expoziție de laviuri (tehnică mixtă peniță-pensulă), semnată de artistul plastic câmpinean Valentin Bălan, va fi deschisă la Chevilly, o localitate situată în departamentul Loiret din centrul Franței, la 15 km de Orleans și 98 km de Paris. 

Nu este prima expoziție de acest gen a pictorului câmpinean. A avut multe expoziții în Franța, iar de câțiva ani este implicat într-un proiect deosebit al Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine" (Cunoașterea și salvarea patrimoniului). Este un proiect frumos, generos, privind studiul de specialitate al istoriei fiecărui sat din regiunea Loiret, a fiecărei biserici. Având la bază acest studiu care a inclus peste 140 de edificii religioase din nordul regiunii menționate, în Franța au fost realizate albume pentru publicul larg, pentru cunoașterea istorică și promovarea turistică a zonei. Așa cum am scris și cu altă ocazie, pictorul câmpinean Valentin Bălan a fost cooptat în cadrul Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine" pentru realizarea grafică a albumelor cu toate așezămintele religioase și a făcut-o cu bucurie, cu pricepere și cu speranța că într-o bună zi va face același lucru și pentru comunitatea sa.
Chevilly este o localitate amplasată aproape de superba Valea Loarei (Loire Valley) și este amplasată între două castele, monumente istorice: Chateau de Chevilly, la vest (construit în 1732, în timpul domniei lui Ludovic al XV-lea) și Chateau de Cossoles, la est (construit în secolul al XVIII-lea, pe locul unui vechi castel fortificat, care data din Evul Mediu). Este o zonă încărcată de istorie și studiată în profunzime prin intermediul Asociației "Connaissance et Sauvegarde du Patrimoine".
"Prin vizitele organizate periodic în zonele propuse pentru studiu s-a ajuns la cunoașterea istoriei fiecărui sat, a fiecărei biserici. Este ceva extraordinar pentru că, efectiv, putem spune că au făcut și pietrele să vorbească. Acesta a fost un studiu asupra bisericilor, dar au fost organizate și vizite care au avut ca temă casele tradiționale, apoi interesul s-a mutat asupra geografiei locului, botanicii, cunoașterii amănunțite a unui loc dintr-o regiune, iar cu cât îl cunoaștem mai bine, cu atât mai mult putem să-i scoatem în evidență frumusețea, istoria, tradiția, pentru a ajunge să prețuim și să iubim din ce în ce mai mult acel loc", ne spunea Valentin Bălan, mândru că face parte dintr-un astfel de proiect și nutrind speranța că, într-o bună zi, un proiect similar se va implementa și în țara noastră, în județul nostru, în Câmpina noastră.


05 Nov 2023 19:59 2344 vizualizari


Comentarii


  • 06.11.2023 06:53 Benea Maricica Felicitări! Vă doresc mult succes în tot ceea ce veți realiza în continuare. Românii noștrii valoroși sunt și vor fi apreciați pe alte meleaguri decât cele natale. Să sperăm... atât ne-a mai rămas.
295 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
627 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
583 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
324 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV