Comuna Cornu excelează atunci când vine vorba de organizarea de evenimente, dar, dintre toate, Ziua Eroilor pare cea mai apropiată de sufletul administrației din, probabil, cea mai europeană comună din Prahova și nu numai.
Înălțarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc. În cele două războaie mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând. Cultul eroilor, adică pomenirea din generație în generație a celor care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, credinței și neamului, este o adevarată cultură a sufletului românesc.
Ca în fiecare an, acțiunile dedicate Zilei Eroilor s-au desfășurat și joi, 13 iunie 2024, în superbul parc din centrul comunei Cornu, acolo unde se află și impunătorul Monument al Eroilor, opera în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch, realizat în 1986 și restaurat în 2018, anul Centenarului. Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv, prefectul județului - Emil Drăgănescu și președintele ales al Consiliului Județean Prahova - Virgiliu Nanu. De asemenea, alături de ei s-a aflat un fost prefect al județului, originar din Cornu, Georgică Diaconu.
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi au urmat câteva momente artistice susținute de copii frumoși și talentați din localitate, de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", după care primarul Cornel Nanu, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Emil Drăgănescu, președintele ales al Consiliului Județean, Virgiliu Nanu, și chestorul (r) Constantin Cândea s-au adresat publicului.
Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, cel pe care sunt scrise numele eroilor din Cornu, care au pierit în cele două războaie mondiale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de Fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.
În fiecare an, Balul Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina este așteptat cu emoție de către participanți și interes maxim de către public.
Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", sub bagheta dirijoarei Anna Ungureanu, va susține la Câmpina, pe 1 aprilie 2025, un concert emoționant intitulat "Săptămâna patimilor".
Ajuns deja la ediția a V-a, Festivalul de folk ”Om bun”, de la Breaza, fondat de regretatul artist Victor Socaciu, va avea loc perioada 26-28 martie 2025.
Prima ediție din luna martie a Seratelor Culturale ELSTAR a prilejuit o dublă lansare - a volumului ”Iubita lui Duchamp - postvernisaj”, de Camelia Iuliana Radu, și a revistei ”Caietele NORR”.