CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

- Eveniment -

Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

Comuna Cornu excelează atunci când vine vorba de organizarea de evenimente, dar, dintre toate, Ziua Eroilor pare cea mai apropiată de sufletul administrației din, probabil, cea mai europeană comună din Prahova și nu numai.

Înălțarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc. În cele două războaie mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând. Cultul eroilor, adică pomenirea din generație în generație a celor care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, credinței și neamului, este o adevarată cultură a sufletului românesc.
Ca în fiecare an, acțiunile dedicate Zilei Eroilor s-au desfășurat și joi, 13 iunie 2024, în superbul parc din centrul comunei Cornu, acolo unde se află și impunătorul Monument al Eroilor, opera în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch, realizat în 1986 și restaurat în 2018, anul Centenarului. Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv, prefectul județului - Emil Drăgănescu și președintele ales al Consiliului Județean Prahova - Virgiliu Nanu. De asemenea, alături de ei s-a aflat un fost prefect al județului, originar din Cornu, Georgică Diaconu.
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi au urmat câteva momente artistice susținute de copii frumoși și talentați din localitate, de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", după care primarul Cornel Nanu, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Emil Drăgănescu, președintele ales al Consiliului Județean, Virgiliu Nanu, și chestorul (r) Constantin Cândea s-au adresat publicului. 
Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, cel pe care sunt scrise numele eroilor din Cornu, care au pierit în cele două războaie mondiale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de Fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.


13 Jun 2024 21:59 3139 vizualizari


Comentarii


2989 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
4014 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
604 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
1035 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV