Un act normativ care modifică Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a fost promulgat recent de preşedintele României, Klaus Iohannis. Noua lege lărgeşte orecum cadrul juridic care permite autorităţilor locale, judeţene sau centrale să aplice măsura exproprierii. O măsură destul de anevoioasă, pe care a gândit-o și administrația câmpineană în privința clădirii neterminate din centrul municipiului, de la intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918. În momentul de faţă sunt în derulare, la nivelul Consiliului Judeţean, o serie de demersuri în vederea exproprierii pentru cauză de utilitate publică a celebrului "turn înclinat".
Fotografiile - document, de arhivă, ne arată cum s-a schimbat Câmpina de-a lungul timpului. Și vă prezentăm acum imagini din centrul orașului, din zona intrării pe strada Dreptății, spre Judecătorie. Imagini din anii '30, anii '70 și anul de grație 2018.
Centrul Medical Ozon Clinic Therapy din Câmpina funcţionează pe Strada 1 Mai, la numărul 31, aici oferindu-se consultații în mai multe specializări. Ozon Clinic Therapy este singurul centru medical din sectorul privat sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru specialitate obstetrică-ginecologie, cu trimitere de la medicul de familie.
Marele pictor Nicolae Grigorescu s-a stabilit la Câmpina în anul 1890. A locuit mai întâi cu chirie, pentru ca mai târziu să cumpere un teren pe care și-a construit propria casă. O casă simplă, din lemn, situată pe locul unde astăzi se află Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", pe Bulevardul Carol I, la nr. 108. Se spune că terenul a fost cumpărat cu banii câștigați din vânzarea tabloului "Atacul de la Smârdan".
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, în cadrul "Minutului Centenarului", consilierul Dragomir Enache a vorbit despre un act de patriotism mai puțin cunoscut în zilele noastre. Este vorba despre salvarea bisericii de lemn din Albac, satul natal al lui Horea, biserică pe care administrația austro-ungară dorea să o dărâme și pe care I.C. Brătianu a mutat-o pe ascuns în satul Florica din județul Argeș. (video)
Biserica Catolică din Câmpina este o superbă ctitorie a inginerului german Anton Raky. În anul 1903, Raky a cumpărat din banii săi un teren de 6.500 mp și a elaborat planurile bisericii. Construcția a început în anul 1904 și a durat până în 1906, fiind realizată doar cu meșteri germani. A fost dotată cu mobilier, cu obiecte de cult și trei clopote impresionante, toate costurile fiind suportate de Anton Raky. În aceeași perioadă au fost construite casa parohială și anexele.
În perioada 24-26 august 2018, între orele 10.00 - 22.00, la Ploiești Shopping City, va avea loc "BebeFest", un primul târg organizat în Prahova și destinat părinților și bebelușilor. Practic, va fi o expoziție de profil, unde cei interesați vor putea găsi produsele necesare femeilor însărcinate, dar și nou-născuților. Și nu doar produse, ci și foarte multe informații legate de sarcină, de naștere, de alăptare, de creșterea copilului. Evenimentul este organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.
Tactic Alert SRL Breaza a transmis Primăriei Câmpina o adresă prin care solicită rezilierea contractului încheiat luna trecută. Motivul - apariția în presă a informației legate de angajarea unei firme de detectivi, în condițiile în care, spun reprezentanții Primăriei, în astfel de domenii trebuie să existe confidențialitate. Cu alte cuvinte, Primăria și-ar fi dorit confidențialitate pe bani publici pentru o firmă privată plătită să păzească băncile, copacii, florile, coșurile de gunoi și câinii. Bun așa...
La sfârşitul acestei săptămâni începe o nouă ediţie de campionat a Ligii A, una în care, din nou, fotbalul câmpinean nu este reprezentat de nici o echipă. La fel ca şi în ediţia trecută de campionat, la mijlocul săptămânii veţi avea avancronica etapei, joi seara ea va fi completată cu delegările arbitrilor şi observatorilor, iar imediat după fluierul final al partidelor tot aici veţi găsi rezultatele.
Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.