Un tragic accident rutier s-a produs sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona Nistorești.
Federaţia Română de Atletism a organizat sâmbătă, 9 iunie, la Poiana Braşov, un concurs Grand Prix de aruncări pentru categoriile seniori, tineret, juniori I şi II, la start aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, însoţiţi de antrenorul lor, coordonatorul clubului, prof. Nicolae Pavel. Rezultatele obţinute au fost foarte bune, sportivii câmpineni obținând în total cinci medalii.
Delegaţia României a fost prezentă astăzi, sâmbătă, 9 iunie, la Balcaniada de Atletism Juniori II de la Istanbul cu 31 sportivi şi 9 antrenori, din delegaţie făcând parte şi trei câmpineni - sportivii Andreea Lungu şi Marius Vasile, şi antrenoarea Mihaela Marin, toţi de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina. Spre bucuria întregii delegaţii a României, ambii sportivi câmpineni au urcat pe podium, contribuind din plin la zestrea de medalii a ţării noastre în cadrul unei competiţii puternice, cu 18 ţări participante.
La Bucureşti se desfășoară, sâmbătă şi duminică, finala Campionatului Naţional de Atletism pentru Copii, Clubul Sportiv Școlar "Constantin Istrati" Câmpina fiind reprezentat de mai mulţi sportivi, însoţiti de antrenoarea Jenica Bran. Iată rezultatele obţinute de atleţii câmpineni în prima zi a întrecerilor:
După 3-3 la Ţăndărei, joi după-amiază, astăzi a avut loc returul barajului de calificare pentru turneul semifinal al juniorilor A. Câştigătoarea campionatului judeţului Prahova, CS Câmpina, s-a întâlnit în această dublă manşă cu câştigătoarea campionatului judeţului Ialomiţa, Victoria Ţăndărei. Din păcate, a fost un meci extrem de slab, din toate punctele de vedere, încheiat cu victoria la limită, 1-0, a ialomiţenilor, care se califică astfel, la turneul semifinal. Pentru CS Câmpina, din păcate, ar putea fi ultimul meci...
La Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina a avut loc vineri o interesantă acţiune dedicată profesorilor din ciclul primar - un atelier de pictură intitulat "O poveste cu petale". Acțiunea face parte din proiectul "Ateliere şi experienţă", ajuns la ediţia a IX-a şi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti şi Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" Urlaţi.
După cum vă informam seara trecută, potopul abătut asupra comunei Poiana Câmpina a lăsat în urmă un dezastru, cele mai afectate fiind satele Bobolia și Pietrișu. Timp de aproape două ore a plouat torențial, cantitatea de precipitații cumulând peste 35 litri/mp. În urma potopului s-au format viituri extrem de puternice în cele două sate.
În Mileniul al III-lea, în anul de grație 2018, parcă nu e tocmai în regulă să vezi asemenea imagini la o lucrare de semaforizare. Noi nu ne pricepem, dar suntem convinși că se poate și altfel, poate cu un utilaj mai modern, care să aspire praful sau poate apelându-se măcar la banala stropire cu apă. Așa, dintr-un minim respect pentru trecători.
La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc aseară un eveniment aparte. Mai întâi a fost prezentat publicului un colț tematic dedicat Ansamblului Folcloric "Ghiocelul", amenajat în stil tradițional românesc, în holul de la parterul instituției. Apoi, în sala mare a Casei de Cultură, "Ghiocelul" a susținut un spectacol extraordinar.
A plouat torențial aproape două ore, iar în urma potopului, pe dealurile din satele Bobolia și Pietrișu din comuna Poiana Câmpina s-au format viituri care au distrus totul în cale. La Pietrișu, a fost ruptă conducta de alimentare cu gaze, iar la Bobolia au fost inundate aproape 20 de case, iar patru mașini sunt avariate. Practic, autoturismele au fost luate de viitură din fața porților și aruncate în șanțuri. Din fericire, nu există persoane rănite. Viitura a fost atât de puternică, încât la Bobolia a decopertat asfaltul de pe un drum local.