CONTACT

Consilierii câmpineni se vor pronunța miercuri, 28 iunie, asupra plângerii prealabile formulate împotriva proiectelor legate de pasajul subteran

- Actualitate -

Consilierii câmpineni se vor pronunța miercuri, 28 iunie, asupra plângerii prealabile formulate împotriva proiectelor legate de pasajul subteran

După cum CâmpinaTV.ro v-a informat în premieră la momentul respectiv, hotărârile privind pasajul subteran au fost atacate. Între timp, lucrurile au evoluat, iar - așa cum am precizat de la bun început - totul s-a întors la Consiliul Local, care, dacă își va menține punctul de vedere, se va ajunge în instanța de contencios administrativ.

Acum, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 iunie, ora 17.00, consilierii vor avea pe masă plângerea prealabilă formulată de o casă de avocatură în numele asociațiilor Câmpina Curată și Pentru Câmpina.
Sintetizând, cele două asociații contestă cele patru hotărâri ale Consiliului Local Câmpina adoptate pe 18 mai, și anume: aprobarea PUZ-ului (Planului Urbanistic Zonal) privind zona centrală, indicatorii tehnico-economcii și studiile de fezabilitate pentru cele două lucrări - pasajul subteran și regenerarea urbană de la suprafață, precum și asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru cofinanțare.
Iar motivele, de asemenea, foarte sintetizat, sunt următoarele:
- lipsesc o serie de avize necesare de la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor și Ministerul Culturii;
- încalcă prevederile acordului de principiu dat de HidroPrahova pentru rețelele din zona respectivă;
- se depășesc coeficienții de utilizare a terenului ce pot fi stabiliți prin PUZ;
- se încalcă regimul de înălțime în zona de protecție a monumentelor istorice;
- se elimină mai multe spații verzi din zona afectată de PUZ;
- prin PUZ au fost reglementate funcțiuni care se pot modifica doar prin PUG (Planul Urbanistic General);
- hotărârile încalcă prevederi din PUG cu privire la modificarea și corectarea racordurilor stradale;
- au fost încălcate dispoziții privind obligația de consultare publică.
Cu excepția acestui ultim punct, dar cu alte argumente, niciuna dintre aceste probleme nu a fost ridicată în Consiliul Local de către cei care s-au opus proiectelor privind pasajul. De asemenea, nu am regpăsit în documentația depusă consilierilor locali niciun argument pentru a cere revocarea hotărârii privind asocierea cu Consiliul Județean.
De asemenea, în cadrul acelaiași ședințe, consilierii câmpineni vor avea pe masă și o adresă de la Prefectura Prahova prin care se solicită documentațiile pentru a demonstra respectarea prevederilor privind consultarea publică, tot în cadrul acestor proiecte.
Va fi foarte interesant de văzut cum vor evolua discuțiile, mai ales că acestea se vor desfășura în absența primarului Alin Moldoveanu, care de o bună bucată de vreme nu participă la punctul ”Diverse” de la ședințele Consiliului Local.


24 Jun 2023 19:53 2374 vizualizari


Comentarii






  • 28.06.2023 11:26 Amelia https://campinatv.ro/News/Article/3a8755fd-d419-4442-b08c-41ae94c8cb39_mizerie-de-nedescris-in-cartierul-turnatoriei-din-campina
  • 27.06.2023 12:24 Alain @Ion Nu stiu de unde ai scos procentele astea dar un lucru este clar: esti subiectiv (apropiat al primarului probabil), sunt convins ca mai mult de jumatate din locuitori NU SUNT DE ACORD cu pasajul subteran, nu mai incercati sa manipulati ca nu va merge
  • 26.06.2023 14:53 diss Adevărul este că 60% dintre cămpineni ai spus un NU răspicat pasajului. Încerc să dau o replică celor care , precum acest ion, îi căntă în strună primarului și fantasmagoriile din mintea lui.Nu ar mai simplu și util ca primăria să se ocupe de toaletarea copaciilor ale căror ramuri acoperă 30% din carosabil??? Asta este una dintre problemele reale ale orașului, plus străzile pline de gropi, plus mizeria, plus....
  • 26.06.2023 11:49 diss Pentru că văd pe ai i niște ”binevoitori” care mint afirmând că 85% dintre cămpineni au votat ”pro- pasaj”, conform statisticilor publicate 7000 de cămpineni ( din 11.500 de votanți) au spus NU pasajului.Restul e cancan ieftin.
  • 25.06.2023 16:59 Ion Pentru descongestionarea traficului, pentru crearea unui centru liber, ”aerisit”, pentru reducerea poluării, asa cum in toate orașele mari din România și din alte țări exista pasaje, tot asa este nevoie și în Câmpina de un pasaj. Doar conservstorii ( comunisti), cei fără viziune ”Gică contra” se împotrivesc. Din ambiția de a fi Gică contra impotriva modernizării orașului și de a fi contra Primarului. Ei susțin ca sunt 15 %. Bine , dar restul de 85 % sunt de acord cu pasajul și nu fac atata tam tam. Susținem executarea pasajului. Susținem acțiunile dl Primar.
  • 25.06.2023 07:27 diss Tare mă tem că marea groapă, numită pompos pasaj subteran, se va face.E ”ordin”; iar consilierii, fără pregătire și cunoștințe în domeniu, vor vota exact ca...primarii sau mai bine spus ca primarul orașului. Cămpina este condusă, la fel ca toată România, de politruci și oameni fără studii solide în domeniul atăt de complex al administrației publice. Căt despre neparticiparea primarului la ședințele CL este o dovadă clară a ”respectului” pe care îl poartă acest individ cetățenilor orașului și problemelor lor.
  • 24.06.2023 22:28 Marian Diculescu Sper sa se renunțe la distrugerea centrului Câmpinei! Nu avem nevoie de pasaj sumteran!Sunt alte probleme care se cer rezolvare,în special asfaltarile ! Și multe altele!
2107 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3008 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3950 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3473 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV