CONTACT

Centenarul Marii Uniri, aniversat la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" Câmpina

- Actualitate -

Centenarul Marii Uniri, aniversat la Colegiul Naţional

Primul dintre evenimentele dedicate Centenarului, care vor fi găzduite de Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, a avut loc astăzi, într-un spaţiu cam impropriu, inconvenient compensat de dăruirea elevilor în a prezenta momente artistice cât mai emoţionante.

Deschiderea evenimentului a aparţinut directorului Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu", prof. Roxana Stan, care a mulţumit celor prezenţi, amintind că este doar prima manifestare dintr-un şir mai lung de acțiuni care vor fi organizate pe acestui an.
Apoi, rând pe rând, de la cei mai mici la cei mai mari, în faţa publicului s-au prezentat elevi şi ansambluri artistice din această instituţie de învăţământ. Au fost momente frumoase, emoţionante de la celebra melodie a Mihaelei Runceanu "Să fim copii" la cântece patriotice ("Să trecem batalioane române Carpaţii!"), de la sonetele lui Chopin la "Doamne, ocroteşte-i pe români!" şi de la celebra "Doină" a lui Mihai Eminescu, interpretată de Aida Cărămidaru, prezentatoarea spectacolului, la emoţionanta "Nu plânge maică Românie!" - o pozie găsită în tunica unui soldat român ucis în primul război mondial, interpretată de un elev al CNNG, îmbrăcat în uniforma militară din acea perioadă. Spectacolul s-a încheiat cu un moment artistic al Ansamblului "Ghiocelul", pe inconfundabila muzică a "Rapsodiei române", de George Enescu (video).
În public s-au aflat elevi, profesori, părinţi, invitaţi, dar şi doi reprezentanţi ai administraţiei locale - Ioana Bumbăcea şi Marian Dulă, consilieri personali ai primarului Horia Tiseanu.
Nu vom încheia fără un cuvânt despre locul ales pentru desfăşurarea acestui eveniment. Cu siguranţă că elevii şi profesorii coordonatori meritau ceva mai mult decât holul Colegiului. Chiar dacă spaţiul respectiv se bucură de o scară impresionantă, de coloane de marmură, totuşi, parcă nu este chiar cel mai potrivit loc pentru o serbare nici a Centenarului Marii Uniri, nici a Centenarului Colegiului Grigorescu, care va avea loc anul viitor.


07 Jun 2018 18:28 3969 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
666 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3217 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3381 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4450 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV