CONTACT

Tarifele la apă și canalizare se majorează, de la 1 ianuarie 2024, în toate localitățile unde operator este Hidro Prahova

- Actualitate -

Tarifele la apă și canalizare se majorează, de la 1 ianuarie 2024, în toate localitățile unde operator este Hidro Prahova

De la 1 ianuarie 2024, tarifele la apă și canalizare vor fi mai mari în toate localitățile din județ unde operator este societatea Hidro Prahova SA. Astfel, potrivit Deciziei nr. 187/decembrie 2023 a Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare, vom plăti 7,11 lei/mc (fără TVA) pentru apă și 7,03 lei/mc (fără TVA) pentru canalizare. Cota TVA aplicată acestor servicii este de 9%, deci tarifele cu tot cu TVA vor fi 7,75 lei/mc la apă și 7,66 lei/mc la canalizare.

Prețurile actuale sunt 6,27 lei/mc fără TVA la apă și 5,26 lei/mc fără TVA la canalizare. După cum anunță Hidro Prahova, această ajustare a tarifelor este făcută în baza strategiei tarifare aprobată în 2022 pentru o perioadă de cinci ani, strategie care constituie condiție de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă, realizate din fonduri publice acordate de la bugetul de stat și/sau din fonduri nerambursabile.
“Decizia de ajustare a tarifelor nu este o decizie arbitrară a operatorului regional sau a autorităților locale beneficiare, ci este o condiționalitate pentru finanțarea proiectului major în cadrul POIM. Neaplicarea tarifelor în conformitate cu Strategia tarifară aprobată este prezentată ca o situație  de neîndeplinire a condiționalităților finanțării nerambursabile, consecința directă fiind rezilierea contractului de finanțare. Rezilierea contractului de finanțare înseamnă pierderea oportunităților de finanțare din fonduri UE și implicit a celor de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova. Actualizarea tarifelor în conformitate cu strategia de tarifare este practicată la nivel național de către toți operatorii regionali  care implementează proiecte de investiții finanțate în cadrul POIM”, menționează Hidro Prahova SA.
Proiectele pe care le implementează Hidro Prahova în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în valoare totala de 3.409.901.180 lei, cuprinde, printre altele: reabilitarea a 192,28 km rețele alimentare cu apă, extinderea a 114,56 km rețele alimentare cu apă, construcția a 25 stații pompare apă, construirea a patru stații clorinare apă, construirea a 10 stații tratare apă, construcția a 325 stații pompare apă uzată, conducte de refulare pe 89,80  km și patru noi stații de epurare.
“În urma implementării lucrărilor de investiții, locuitorii județului Prahova vor avea alimentare mai bună cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății și vor beneficia de servicii îmbunătățite de colectare și epurare a apelor uzate. Totodată, va crește siguranța în alimentarea cu apă a populației care beneficiază în acest moment de serviciile Hidro Prahova, prin reducerea discontinuității serviciului și creșterea calității apei potabile distribuite”, se mai precizează în comunicatul operatorului de apă și canal.


30 Dec 2023 11:55 3408 vizualizari


Comentarii






  • 02.01.2024 10:41 State Constantin Am ajuns să plătim un litru de apa la robinet cat doi litri de apa minerala plus canalizarea, adică 16 lei pe litrul de apă !! Dar pe ăștia de la hidro Prahova nu ii controlează nimeni??? Chiar așa am ajuns de batjocura tuturor mafiotilor!???!!!
  • 30.12.2023 15:49 diss Logic, de la 1 ianiarie totul se scumpeste in cea ma saraca si corupta tara din UE. Politicieni de rahat, tara pe masura.
132 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numpărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Centrului comercial Kaufland, din Câmpina.

citeste mai mult
385 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2069 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2812 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV