CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Desființarea Serviciului Pieței Centrale Câmpina, în consultare publică

- Actualitate -

Desființarea Serviciului Pieței Centrale Câmpina, în consultare publică

Până la data de 20 februarie 2023, orice persoană interesată poate depune la Primăria Câmpina propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare în privința unui nou proiect al primarului Alin Moldoveanu referitor la desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a municipiului Câmpina, serviciu public în subordinea Consiliului Local. Detalii - aici.

Subiectul nu este nou... În mai 2021, a mai existat un proiect de reorganizare a aceluiași serviciu, proiect respins de Consiliul Local, iar în martie 2022, primarul Moldoveanu a revenit cu un proiect pentru desființarea acestui serviciu public. Și acest proiect a fost respins de Consiliul Local.
De această dată, parcă există o altă abordare din partea primarului Alin Moldoveanu. Există o analiză a activității pieței, cifrele conducând spre concluzia că se impune desființarea acestui serviciu, Piața Centrală urmând a fi coordonată de un compartiment din Primărie.
Și să vedem cifrele care stau la baza inițierii acestui proiect și motivația existentă.
Din punct de vedere al angajaților, actualul serviciu are o structură de 25 angajați, activitatea putând fi efectuată și cu un compartiment și cu sprijinul altor structuri din Primărie, ceea ce presupune o reducere de nouă angajați, adică o economie estimată la bugetul local de 620.000 lei anual.
De asemenea, din 2017 și până în prezent, din activitatea Serviciului Pieței rezultă că nu a fost transferată către bugetul local o sumă de 384.467,12 lei. În plus, în aceeași perioadă s-au acordat subvenții însumând 4.628.313,15 lei. Mai mult, primarul Alin Moldoveanu menționează în referatul de aprobare: ”Serviciul a avut în ultimii ani un management defectuos, dovadă fiind concluziile raportului de audit public intern desfășurat în anul 2022, care a reliefat faptul că urmare a plății unor drepturi salariale restante, serviciul nu a reținut și nu a virat la bugetul de stat contribuțiile angajaților care au primit aceste drepturi și în acest mod a trebuit să plătească penalități și majorări de întârziere la bugetul de stat, afectând în acest mod bugetul consolidat al municipiului Câmpina”.
Acum, rămâne de văzut dacă atunci când se va ajunge cu acest proiect în plenul Consiliului Local va fi o discuție tehnică, aplicată, pe date și cifre sau va fi... tot o discuție politică. Și ar mai fi interesant un lucru, dacă în fața consilierilor locali se va veni și cu raportul de audit, despre care se tot vorbește, dar pe care l-au văzut foarte puține persoane.


11 Feb 2023 10:16 2735 vizualizari


Comentarii






  • 04.03.2023 14:19 Tudor Managementul defectuos continua pentru ca a ramas la conducere tocmai contabila sefa care a adus in faliment acest serviciu. Cum e posibil sa faci evaziune fiscala si sa nu te traga nimeni la raspundere, ba mai mult sa te pună director? De ce primarul nu i-a cerut si ei demisia, i-a cerut-o doar lui Nistor? Pilele si relatiile primeaza, pentru ca da, aceasta persoana este pila lui Costel Filip, omul primarului. Cum sa o concedieze pe fina soacrei lui Costel Filip?
  • 12.02.2023 22:22 amelia Desi se clameaza descentralizarea, treptat-treptat totul se centralizeaza, ca pana la urma despre asta e vorba, despre CONTROL, care trebuie sa fie in mainile unei singure persoane si sa nu miste nimeni in front.Consiliul local ramane golit de orice alte atributii, in afara de aceea de a vota ce propune primarul,pentru ca , nu-i asa, el stie cel mai bine ce si cum trebuie facut in oras.In curand consilierii vor trebui sa ceara permisiunea sa depuna un proiect de hotarare, unii dintre consilieri deja fac asta.Am observat ca se trimite la comisii pentru a intocmi proiecte de hotarari, doar acele probleme care nu dau bine la electorat, asadar primarul scoate castane din foc cu mana altuia. Cred ca unii consilieri nu constientizeaza asta , unii chiar sunt foarte fericiti ca Sefu le da si lor ceva de lucru.In ce priveste cele doua institutii culturale, pe langa ce am spus mai sus ,mai intervine o problema si anume, de prea mult timp un actoras este ''somer'' chiar daca intre timp a devenit ''regizorul'' unor piese de teatru pentru adulti, jucate de copii in cinstea si pentru faima si fala conducatorului urbei noastre.
  • 12.02.2023 18:02 George Pe referatul de aprobare al primarului apar 17 posturi ocupate in prezent, deci daca 16 posturi se vor infiinta in compartimentul functional din primarie, rezulta ca un singur angajat o să fie dat afară. Este interesant ce salariat o să fie sacrificat si pe ce criterii. Analizand organigrama actuala a pietei, totusi 3 posturi de conducere nu sunt cam multe?Poate are dreptate si primarul cu aceasta desfiintare. Incurcate sunt caile, dar clar ne-am saturat de acest subiect an de an.
  • 12.02.2023 15:55 Nicoleta Al treilea an, aceeași oameni, aceleași interese. Hotărâți-vă odată, dragi consilieri! Dacă nu doriți această desființare, implicați-vă și găsiți soluții pentru ca ”managementul defectuos” să nu mai continue. Până la urmă desființarea asta nu înseamnă că nu o să mai fie piața, înseamnă o reorganizare. Angajații vor fi transferați in cadrul compartimentului din primărie, adică din cei 25 angajați prevăzuți în organigramă, vor rămâne 16 angajați, adică se desființează fix posturile vacante. Nu se vor mai plimba banii de la piață la primărie și invers, angajații vor avea suport din cadrul tuturor compartimentelor primăriei, iar utilizatorii se vor adresa direct primăriei. Până la urmă ce e așa rău în asta?
  • 11.02.2023 15:08 El Puerco Birocrația este moartea oricărei realizări. - Albert Einstein
  • 11.02.2023 13:15 Ion Urgent , desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare din Câmpina
  • 11.02.2023 11:31 Marian 1. Sunt 25 de angajați în organigramă dar în plată sunt 16 sau 17. Asta înseamnă că reducerea salarială este doar pe hârtie. Aceeași păcăleală ca în 2021 și 2022. Și atunci cheltuielile cu personalul la nivel de primărie creșteau după reorganizare. Pentru că se înființează mai multe funcții de conducere în primărie. 2. De ce nu apare în referatul de aprobare și suma pe care piața a virat-o către primărie? Pentru că s-ar fi văzut că piața a virat mai mult decât a primit. Piața virează 100% din veniturile din chirii către primărie. Este normal să primească subvenție înapoi pentru plata cheltuielilor. Dar raportul este favorabil pieței. 3. Situația cu drepturile salariale din hotărâri judecătorești nu s-a finalizat. Scopul acestui demers este foarte clar: se desființează instituțiile din subordinea consiliului local (piață, Casa Tineretului și Casa de Cultura) pentru a se înființa posturi noi în primărie. Așa se onorează promisiunile din campania electorală.
847 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
1946 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2162 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2049 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV