CONTACT

Liberalii, în pragul alegerilor interne. Din teritoriu până la vârf

- Politică -

Liberalii, în pragul alegerilor interne. Din teritoriu până la vârf

Luni, 13 februarie, Biroul Permanent Naţional al PNL s-a reunit pentru a stabili calendarul alegerilor interne, formaţiunea politică fiind acum condusă de un preşedinte interimar - Raluca Turcan.

Nu s-a stabilit data exactă a alegerilor la nivel național, dar s-a anunţat că întregul proces electoral intern ar trebui finalizat până la jumătatea lunii iunie. Convenția Națională pentru alegerea unei noi conduceri ar putea avea loc în zilele de 17 și 18 iunie, la puţin timp după încheierea sesiunii parlamentare. Dar până atunci vor trebui organizate alegeri interne în teritoriu, la nivelul fiecărei organziații locale, apoi la nivelul organizațiilor județene. 
La şedinţa de luni s-a mai stabilit componenţa unei comisii de organizare a alegerilor în PNL, comisie care va fi condusă de Daniela Câmpean şi din care mai fac parte Cezar Preda, Lucian Bode, Ioan Bălan (din partea fostului PDL), Florin Alexe, Cristian Chirteş, Claudia Benchescu, Cristian Oltean, Nicoleta Pauliuc (din partea fostului PNL). De asemenea, s-a mai decis înfiinţarea unei comisii de modificare a Statutului PNL, care va fi condusă de Cătălin Boboc şi din care mai fac parte Daniel Buda, Cristina Trăilă, Costică Canacheu, Mircea Toader, Cristian Buican (din partea fostului PDL) şi Victor Paul Dobre, Mihai Voicu, Răzvan Prişcă (din partea fostului PNL).

Până în momentul de faţă pentru funcția de președinte a Partidului Național Liberal şi-au anunţat oficial candidatura Ludovic Orban (chiar la şedinţa de luni) şi Cătălin Predoiu, dar în mod cert vor apărea şi alte candidaturi. După cum spuneam, înaintea alegerilor de la nivel naţional vor avea loc alegeri în teritoriu. Ceea ce înseamnă că şi la nivelul Organizației PNL Prahova, dar şi la Câmpina, unde mulți dintre membri doresc "debarcarea" actualului preşedinte al organizaţiei, Horia Tiseanu, inculpat într-un dosar de corupție și acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi delapidare. În cadrul organizației locale, care acum plutește în derivă, se pare că sunt mai mulți liberali care și-ar dori funcția de președinte. Sunt vehiculate mai multe nume: Florin Frățilă, Dan Mușat, Bogdan Cord, Monica Clinciu, chiar și Virgil Guran. Va urma o perioadă destul de dificilă pentru PNL Câmpina, probabil se va aștepta un semn și de la Ploiești, este foarte posibil să apară și candidați surpriză, oricum, cert este un lucru - misiunea viitorului președinte al organizației locale nu va fi deloc ușoară. 


14 Feb 2017 11:38 5389 vizualizari


Comentarii






  • 14.02.2017 15:28 Tudor Oare sunt în stare să procedeze la niște alegeri corecte și transparente? Să stabilească un calendar detaliat, pe perioade, termene, etc., condiții pentru înscrierea în cursă, modalități de vot, etc. Unii deja au furat startul!
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
797 vizualizari 07 May 2024 20:34 10 direcții de acțiune din programul Irinei Nistor pentru Câmpina

10 direcții de acțiune din programul Irinei Nistor pentru Câmpina

Zilele trecute, Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, și-a lansat programul electoral într-un eveniment care a subliniat din nou angajamentul său față de prezentul și viitorul Câmpinei. Sub motto-ul "Oameni. Prezent și viitor", programul Irinei Nistor se axează pe implicarea comunității în procesele decizionale printr-o comunicare continuă cu aceștia, pe rezolvarea problemelor de zi cu zi ale cetățenilor, dar și pe implementarea de proiecte menite să asigure un viitor mai bun câmpinenilor.

citeste mai mult
2567 vizualizari 06 May 2024 10:14 Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Pe listele cu candidați la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, pe care le-am publicat integral aici, regăsim și doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă. Este vorba de Valentin Negoiță - locul 9 pe lista Partidului Național Liberal, și Claudiu Dumitrescu - locul 17 pe lista Partidului Câmpina Curată.

citeste mai mult
2260 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a fost prezent la evenimentul de lansare a programului electoral al candidatului Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Câmpina, Irina Nistor.

citeste mai mult
2061 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV