Atenție! De astăzi, 12 octombrie 2018, carburanții au denumiri noi la toate benzinăriile din țară

Actualitate (Categoria articolului)

Conducătorii auto vor găsi, începând de astăzi, la pompă, în toate stațiile din țară, o nouă etichetare a carburanților. Măsura se aplică în toate statele Uniunii Europene. 

Astfel, E5 înseamnă benzină cu cifra octanică 95 sau 98, care are maximum cinci procente etanol.  E10 este benzină  de 95 sau de 98, cu 10% etanol în compoziție. E85 este benzina cu 85% etanol, pentru vehiculele compatibile cu acest tip de carburant. 
Simbolul pentru motorină este litera ”B” încadrată într-un pătrat. Deși va fi derutant, B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină: B7 – motorină cu 7% biodiesel, B10 – motorină cu 10% biodiesel (sortiment care urmează să fie pus în vânzare).
Rombul este simbolul pentru toți carburanții alternativi. H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă denumirea, dar vor avea cele trei litere într-un romb. Pompele de gaz natural lichefiat au inscripția GNL într-un romb, iar cele cu gaz natural comprimat - GNC într-un romb.

(Sursă foto - AuditAuto.ro)

3262 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2930 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.

2850 vizualizari
19 oct. 2018 20:47

Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

2 comentarii

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Alte stiri recente

640 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1357 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.