Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

Actualitate (Categoria articolului)

Piața Centrală Câmpina se numără printre instituțiile publice care nu s-au bucurat de majorările salariale substanțiale, aprobate de Consiliul Local la nivel maxim pentru aproape toți angajații din administrația locală câmpineană. De aici până la un proces a fost un singur pas, iar subiectul a ajuns în plenul Consiliului Local, la ședința extraordinară din 1 noiembrie.

Totul a pornit de la încadrarea, de către juriștii Primăriei Câmpina, a Servicului Public al Pieței Centrale la categoria alte familii ocupaționale și nu la familia administrație, așa cum scrie în mod expres în lege că trebuie încadrate toate serviciile publice din subordinea consiliilor locale. Subiectul a fost discutat sporadic în plenul Consiliului Local, dar în ciuda demersurilor făcute inclusiv la Ministerul Muncii pentru rezolvarea situației, de unde s-au întors răspunsuri favorabile salariaților Pieței Centrale, juriștii Primăriei au refuzat constant reîncadrarea acestora. Și în vreme ce conducerea Pieței a făcut o plângere prealabilă Consiliului Local, pentru a putea ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea respectivă, salariații au dat în judecată conducerea Serviciului (angajatorul lor). Întreaga situație a fost prezentată consilierilor locali de consilierul juridic Laurențiu Olărașul: "Este vorba de o acțiune a salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale către conducerea acestui serviciu. La termenul din septembrie, Serviciul Public al Pieței a chemat în garanție atât Consiliul Local, cât și Primăria, prin primar. S-a dat un termen nou pentru 18 decembrie. Obiectul dosarului îl reprezintă drepturi bănești, respectiv încadrarea salariaților în familia ocupațională administrație". (video)
Practic, salariații au dat în judecată conducerea Pieței, dar aceasta nu poate dispune încadrarea solicitată deoarece acest lucru îl poate face doar Consiliul Local, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut chemarea în garanție a Consiliului Local și a Primăriei. Cel mai probabil, salariații Pieței Centrale vor avea finalmente câștig de cauză, dar rămâne un mare semn de întrebare poziția Direcției Juridice din Primăria Câmpina de a se opune acestui demers și, mai ales, decizia de a nu recunoaște punctul de vedere al Ministerului Muncii, care dă dreptate salariaților Pieței Centrale. 

Citiți și Primăria Câmpina a primit răspuns de la Ministerul Muncii în legătură cu salariile, dar insistă că e problemă de "interpretare"

6206 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bugetaru’ lu pește prăjit 12.11.2018 06:47 Să mor dacă am înțeles ceva din ce au zis ăștia.

Actualitate

2765 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3178 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

365 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.