Un bebeluș născut înainte de termen, la Spitalul Municipal Câmpina, a fost declarat mort deși trăia. Conducerea spitalului a sesizat Parchetul, care a deschis o anchetă

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Procurorii au deschis dosar penal în acest caz.

O tânără în vârstă de 20 de ani, din comuna Brebu, s-a prezentat săptămâna trecută la Spitalul Municipal Câmpina pentru că avea dureri abdominale, ea fiind însărcinată în 24 de săptămâni. A fost internată, dar, din păcate, nu a reușit să țină sarcina, făcând un avort spontan pe 28 septembrie. Bebeluşul de numai 500 de grame a fost declarat mort și pus într-o pungă medicală. După ore bune s-a constatat că, de fapt, copilul acela mic, născut prematur, trăia. La sesizarea conducerii Spitalului Municipal Câmpina, cazul a ajuns la masa Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, care a deschis deja un dosar de cercetare penală in rem pentru "ucidere din culpă".

Tânăra din Brebu se afla la prima naștere. Medicul ginecolog Cristinel Onu a fost cel care a consultat-o după avortul spontan şi i-a spus că bebeluşul este mort. O asistentă medicală a pus copilul într-o pungă specială, pe care a lăsat-o pe un pat în secție. După ore bune, o altă asistentă, venită în schimbul următor, a constatat că bebeluşul avea semne de viaţă! L-a scos din pungă şi l-a dus imediat la incubator, unde a mai trăit trei ore, după care a decedat. Imediat după acest moment, mamei i s-a prezentat un document pe care să-l semneze, era vorba despre acordul pentru incinerarea cadavrului. Femeia a semnat, copilul a fost incinerat, dar cazul a ajuns în atenţia conducerii Spitalului Municipal, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
În acest context, vineri, 5 octombrie, au fost audiate la sediul Poliţiei Municipale Câmpina toate părţile implicate, urmând ca luni procurorii să decidă dacă vor continua cercetările pentru "ucidere din culpă" sau îşi vor declina competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, dacă vor considera că fapta este "omor din culpă".
Despre această situaţie aproape de necrezut, petrecută la Spitalul Municipal Câmpina, managerul instituției, dr. Călin Tiu, a declarat: "Într-un caz de naştere prematură, a existat se pare un viciu de procedură. Noi am anunţat organele abilitate şi, în momentul acesta, se desfăşoară o anchetă a procurorilor, iar în același timp desfășurăm și ancheta noastră internă".
Cheia problemei pare a fi incinerea cadavrului bebeluşului, ceea ce a dus la imposibilitatea de a se mai efectua o necropsie care să stabilească oficial cauza morţii şi momentul exact al decesului. Sunt anchete în desfășurare, dar dincolo de aceste cercetări, omenește vorbind, cum se poate ca într-un spital un medic să declare mort un copil, fie el și avorton, când copilul trăia?! Și a trăit mai bine de zece ore, după cum spun surse din cadrul spitalului, într-o pungă pe care cineva, la un moment dat, trebuia să o ducă la incinerator...

26243 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Larissa 06.10.2018 20:04 Asa mi - au omorât si mie copilu ;nenorociți pușcăria sa ii mănânce 😠😠😠😠
  • Dragos Dinulescu 07.10.2018 13:52 Articolul dv este un colaj infiorator de nestiinta, amestecata cu "informatie" de senzatie. Cum bine ati zis in penultima fraza a reportajului, un avorton de 500 de grame si 24 de saptamani (aproximativ) nu e viabil. Chiar daca misca si poate si respira, o face automat, dar e decerebrat. Drept pentru care, si automatismul respirator s-a oprit in cele din urma. Daca nu aveti cunostinte medicale, de ce va apucati sa faceti reportaje explozive, dar nedocumentate suficient?
  • Coco 08.10.2018 03:42 După ce am fost la urgente pe data de 21aug 2017 cu dureri mia facut un control si un eco si mia spus că e totul bn si mia facut un inevitabil nospa ma trimis acasa fara sa imi dea nimic la mana apoi 4z mai târziu m-am dus din nou la urgente cu niste arsuri după un control si un eco mia spus că copilul meu este decedat de 3z din cauza cordonului intrat în putrefacție apoi dr radu la chemat pe dr onu să-l întrebe ce a va la consultație si a spus că nu ma văzut în viața lui .apoi 3luni mai târziu am vrut să-l privesc în ochi si sai vb si mi sa spus la fisier ca este pensionat de 2ani si nu stie nimeni nimic de el este un ... acest dr
  • Coco 08.10.2018 03:46 Are tupeul accesat dr sa ma contrazică nici autopsia copilului nu mia dat o si nici certificat de deces mia dar un certificat de naștere cu numele meu si restul lini a tăia va rog mult faceti ceva cu acest dr onu cristian dacă dati stirea la tv vor apărea multe persoane si poate asa se face ceva ca cineva îl ține în spate dati mai departe si faceti un bn persoanelor care nu stie ca omoară copii pe capete ... asta nu toata lumea stie cine este
  • Coco 08.10.2018 04:12 Dl dragos dinulescu sa te ferească dumnezeu să plătești ce a pățit mulți ca nu mai mănânci ... asa fara sa sti tu probabil esti unul care îl ti în spate un ... si tu vorbesti aiurea ca esti prost informat sau pupincurist ca el faceti ceva cu acest onu Are spate mare de nu a pățit nimic si
  • Coco 08.10.2018 12:16 De cand dr onu mai era în funcție dc tot spitalul a spus că este pensionat de 2 ani si plus de asta vii se pare corect decat emis din functie pt omor Rusine in ce tara traim cu mn a fost 3cazuri de omor la copii in doar 3z de spitalizare un copil tăiat la cezariana eu ca am avut dureri si ma trimis acasa de acces a decedat copilul si o fata din filipesti care a trimis o acasa după ce a născut normal si ia decedat copilul după câteva zile din cauza unui microp din spital care tot dc onu sa ocupat de ea si nu vorbesc prosti chiestile astea se pot verifica
  • Andra 09.10.2018 16:11 .....demisia!

Social

1357 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4073 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

640 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2930 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.