Câmpina, retrospectivă 2017. Topul promisiunilor neonorate de aleșii locali

Actualitate (Categoria articolului)

La capitolul "promisiuni", Câmpina stă foarte bine. Din păcate, este vorba de promisiuni neonorate, aleșii noștri demonstrând încă o dată cât de mare e distanța de la vorbe la fapte. Haideți să ne amintim împreună câteva dintre promisiunile făcute și rămase la stadiul de vorbe.

Precizăm un lucru, ne vom referi aici și la promisiuni din campania electorală din vara anului 2016. Le-am acordat aleșilor locali un termen de grație, cele șase luni ale anului respectiv, gândindu-ne că bugetul era deja făcut, că abia se instalează oamenii în funcții, că din 2017 vor demonstra că sunt puși pe treabă. Și au demonstrat...

1. Locurile de parcare. O mare durere a câmpinenilor. A mai auzit cineva vorbindu-se, la nivelul administrației locale, de construirea în zona centrală a municipiului a unei parcări subterane, supraterane sau oricum ar fi ea?! Un subiect de bază în campania electorală și un subiect trecut apoi sub tăcere. Statistic vorbind, Câmpina înseamnă aproximativ 13.000 autovehicule, dintre care 11.102 autoturisme și... 857 locuri de parcare pe domeniul public.

2. Modernizarea infrastructurii rutiere. O altă promisiune neonorată. La acest capitol, 2017 a adus asfaltarea unei alei din Strada Romaniței și câteva lucrări de plombare pe diverse străzi. Asta în condițiile în care, vă reamintim, rețeaua stradală a municipiului Câmpina are 120 km din care 66% sunt asfaltați, 20% sunt acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Sunt date oficiale, din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Bine, sunt destule străzi care figurează în categoria celor asfaltate, dar știm cu toții cum arată.

3. Parcul industrial. Tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Numai că, în primăvara lui 2017, procedurile pentru înființarea parcului industrial de pe Șoseaua Paltinu, pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, au fost suspendate de proprietarul terenului, o persoană fizică, Mihai Davițoiu, cu care administrația locală ar fi urmat să se asocieze pentru realizarea obiectivului. Asta se întâmpla la doi ani după ce Consiliul Local își dăduse acordul de principiu pentru asociere. Doi ani în care s-au realizat un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate (comandate și plătite de proprietarul terenului), iar Primăria a angajat un evaluator autorizat, pentru a realiza propria evaluare.

4. Modernizarea Parcului de la Soldat - În decurs de un an, Consiliul Local a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, motivele fiind uneori jenante. Culmea este că și suprafața parcului s-a tot modificat în documentația aferentă proiectelor de hotărâre - 3.558 mp la primele două proiecte, apoi 3.777 mp, pentru ca la final să aflăm că parcul are 3.830 mp. În noiembrie 2017 a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor și sperăm să nu mai apară probleme, iar 2018 să fie anul modernizării acestui parc.

5. Ștrandul. 2017 a fost încă un an în care Câmpina nu a avut niciun ștrand funcțional. Nu includem aici bazinul de înot didactic. Ștrandul acoperit nu mai există, cele două bazine de la Amana Inn nu mai există, iar ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale, este mult prea degradat. Totuși, vestea bună este că în 2017 s-au alocat bani și au fost comandate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea acestui ștrand. Rămâne de văzut când vor fi realizate și lucrările efective.

Ar mai putea intra în acest top modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, construirea unei săli de sport, preluarea fostului cinematograf etc.

 

2936 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flory 14.01.2018 12:55 Cred ca 2017 a fost primul an in care nu s-a asaltat nicio strada! In schimb, alesii au fost preocupati sa aiba salarii mari, uriase! Sa va fie rusine!
  • minion 14.01.2018 21:12 Blocul social cu 60 apartamente de langa Kaufland gata de un an si jumatate, dar nereceptionat pentru ca nu are utilitatile ( apa, gaze, canalizare, electricitate, avize ISU . . . ) Cine se face vinovat ?!? Una din ... minunile Campinii !

Actualitate

584 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

1411 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.

Alte stiri recente

2461 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

3627 vizualizari
22 apr. 2018 12:51

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al etapei a 22-a din Liga A. Sâmbătă au mai avut loc alte jocuri, etapa încheindu-se duminică, atunci când au avut loc ultimele două partide. S-au marcat 30 de goluri, într-o etapă în care oaspeţii au izbutit numai două victorii. Iată rezultatele: