Câmpina, retrospectivă 2017. Topul promisiunilor neonorate de aleșii locali

Actualitate (Categoria articolului)

La capitolul "promisiuni", Câmpina stă foarte bine. Din păcate, este vorba de promisiuni neonorate, aleșii noștri demonstrând încă o dată cât de mare e distanța de la vorbe la fapte. Haideți să ne amintim împreună câteva dintre promisiunile făcute și rămase la stadiul de vorbe.

Precizăm un lucru, ne vom referi aici și la promisiuni din campania electorală din vara anului 2016. Le-am acordat aleșilor locali un termen de grație, cele șase luni ale anului respectiv, gândindu-ne că bugetul era deja făcut, că abia se instalează oamenii în funcții, că din 2017 vor demonstra că sunt puși pe treabă. Și au demonstrat...

1. Locurile de parcare. O mare durere a câmpinenilor. A mai auzit cineva vorbindu-se, la nivelul administrației locale, de construirea în zona centrală a municipiului a unei parcări subterane, supraterane sau oricum ar fi ea?! Un subiect de bază în campania electorală și un subiect trecut apoi sub tăcere. Statistic vorbind, Câmpina înseamnă aproximativ 13.000 autovehicule, dintre care 11.102 autoturisme și... 857 locuri de parcare pe domeniul public.

2. Modernizarea infrastructurii rutiere. O altă promisiune neonorată. La acest capitol, 2017 a adus asfaltarea unei alei din Strada Romaniței și câteva lucrări de plombare pe diverse străzi. Asta în condițiile în care, vă reamintim, rețeaua stradală a municipiului Câmpina are 120 km din care 66% sunt asfaltați, 20% sunt acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Sunt date oficiale, din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Bine, sunt destule străzi care figurează în categoria celor asfaltate, dar știm cu toții cum arată.

3. Parcul industrial. Tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Numai că, în primăvara lui 2017, procedurile pentru înființarea parcului industrial de pe Șoseaua Paltinu, pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, au fost suspendate de proprietarul terenului, o persoană fizică, Mihai Davițoiu, cu care administrația locală ar fi urmat să se asocieze pentru realizarea obiectivului. Asta se întâmpla la doi ani după ce Consiliul Local își dăduse acordul de principiu pentru asociere. Doi ani în care s-au realizat un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate (comandate și plătite de proprietarul terenului), iar Primăria a angajat un evaluator autorizat, pentru a realiza propria evaluare.

4. Modernizarea Parcului de la Soldat - În decurs de un an, Consiliul Local a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, motivele fiind uneori jenante. Culmea este că și suprafața parcului s-a tot modificat în documentația aferentă proiectelor de hotărâre - 3.558 mp la primele două proiecte, apoi 3.777 mp, pentru ca la final să aflăm că parcul are 3.830 mp. În noiembrie 2017 a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor și sperăm să nu mai apară probleme, iar 2018 să fie anul modernizării acestui parc.

5. Ștrandul. 2017 a fost încă un an în care Câmpina nu a avut niciun ștrand funcțional. Nu includem aici bazinul de înot didactic. Ștrandul acoperit nu mai există, cele două bazine de la Amana Inn nu mai există, iar ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale, este mult prea degradat. Totuși, vestea bună este că în 2017 s-au alocat bani și au fost comandate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea acestui ștrand. Rămâne de văzut când vor fi realizate și lucrările efective.

Ar mai putea intra în acest top modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, construirea unei săli de sport, preluarea fostului cinematograf etc.

 

2771 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flory 14.01.2018 12:55 Cred ca 2017 a fost primul an in care nu s-a asaltat nicio strada! In schimb, alesii au fost preocupati sa aiba salarii mari, uriase! Sa va fie rusine!
  • minion 14.01.2018 21:12 Blocul social cu 60 apartamente de langa Kaufland gata de un an si jumatate, dar nereceptionat pentru ca nu are utilitatile ( apa, gaze, canalizare, electricitate, avize ISU . . . ) Cine se face vinovat ?!? Una din ... minunile Campinii !

Actualitate

2239 vizualizari
23 ian. 2018 11:57

Pereții vestiarelor proaspăt modernizate, de la Căminul Petrol, mâzgăliți de "artiștii" fără cei șapte ani de acasă

Nici nu s-a uscat bine lavabila pe pereții vestiarelor de la terenul sintetic de fotbal, din incinta Căminului Petrol din Câmpina, că deja au apărut primele "opere de artă". Da, este vorba tocmai despre vestiarele modernizate la sfârșitul anului trecut, împreună cu tribunele, lucrare care a costat 222.000 lei (fără TVA), bani alocați de la bugetul municipiului. 

1986 vizualizari
22 ian. 2018 11:55

Aproximativ 17 milioane lei, suma încasată la bugetul Câmpinei, în 2017, de pe populație și firme

16.917.000 lei s-au încasat anul trecut la bugetul Câmpinei din taxe și impozite locale. Asta înseamnă aproximativ 170 miliarde lei vechi, bani plătiți de populație și agenți economici. Este o sumă aproximativ egală cu cea înregistrată în 2016.

Alte stiri recente

226 vizualizari
23 ian. 2018 22:05

Ca la Câmpina, niciunde. CS Câmpina şi HM Junior se dau reciproc în judecată

Litigiul dintre CS Câmpina şi HM Junior Câmpina se află în faţa unei noi faze, una cum rar se poate vedea, cele două grupări anunţând că se vor acţiona una pe cealaltă în judecată! Astfel, după ce preşedintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a precizat în raportul către Consiliul Local că va acţiona în judecată Clubul HM Junior, reprezentanţii acestuia din urmă susţin că şi ei vor acţiona în instanţa civilă, cel mai probabil atât CS Câmpina, cât şi pe preşedintele Stoican.

2215 vizualizari
23 ian. 2018 12:50

Cum arată în realitate Lacul Bisericii din Câmpina

Lacul Bisericii reprezintă un loc de suflet pentru câmpinenii de azi, așa cum a fost și pentru câmpinenii de odinioară. Pe rețelele de socializare sunt postate fotografii superbe cu Lacul Bisericii și zona adiacentă, fotografii făcute de profesioniști și prelucrate, multe dintre ele, tot de profesioniști. Există chiar și o pagină pe Facebook dedicată Lacului Bisericii. Din păcate, realitatea bate poza artistică.