CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina, retrospectivă 2017. Topul promisiunilor neonorate de aleșii locali

- Actualitate -

Câmpina, retrospectivă 2017. Topul promisiunilor neonorate de aleșii locali

La capitolul "promisiuni", Câmpina stă foarte bine. Din păcate, este vorba de promisiuni neonorate, aleșii noștri demonstrând încă o dată cât de mare e distanța de la vorbe la fapte. Haideți să ne amintim împreună câteva dintre promisiunile făcute și rămase la stadiul de vorbe.

Precizăm un lucru, ne vom referi aici și la promisiuni din campania electorală din vara anului 2016. Le-am acordat aleșilor locali un termen de grație, cele șase luni ale anului respectiv, gândindu-ne că bugetul era deja făcut, că abia se instalează oamenii în funcții, că din 2017 vor demonstra că sunt puși pe treabă. Și au demonstrat...

1. Locurile de parcare. O mare durere a câmpinenilor. A mai auzit cineva vorbindu-se, la nivelul administrației locale, de construirea în zona centrală a municipiului a unei parcări subterane, supraterane sau oricum ar fi ea?! Un subiect de bază în campania electorală și un subiect trecut apoi sub tăcere. Statistic vorbind, Câmpina înseamnă aproximativ 13.000 autovehicule, dintre care 11.102 autoturisme și... 857 locuri de parcare pe domeniul public.

2. Modernizarea infrastructurii rutiere. O altă promisiune neonorată. La acest capitol, 2017 a adus asfaltarea unei alei din Strada Romaniței și câteva lucrări de plombare pe diverse străzi. Asta în condițiile în care, vă reamintim, rețeaua stradală a municipiului Câmpina are 120 km din care 66% sunt asfaltați, 20% sunt acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Sunt date oficiale, din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Bine, sunt destule străzi care figurează în categoria celor asfaltate, dar știm cu toții cum arată.

3. Parcul industrial. Tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Numai că, în primăvara lui 2017, procedurile pentru înființarea parcului industrial de pe Șoseaua Paltinu, pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, au fost suspendate de proprietarul terenului, o persoană fizică, Mihai Davițoiu, cu care administrația locală ar fi urmat să se asocieze pentru realizarea obiectivului. Asta se întâmpla la doi ani după ce Consiliul Local își dăduse acordul de principiu pentru asociere. Doi ani în care s-au realizat un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate (comandate și plătite de proprietarul terenului), iar Primăria a angajat un evaluator autorizat, pentru a realiza propria evaluare.

4. Modernizarea Parcului de la Soldat - În decurs de un an, Consiliul Local a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, motivele fiind uneori jenante. Culmea este că și suprafața parcului s-a tot modificat în documentația aferentă proiectelor de hotărâre - 3.558 mp la primele două proiecte, apoi 3.777 mp, pentru ca la final să aflăm că parcul are 3.830 mp. În noiembrie 2017 a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor și sperăm să nu mai apară probleme, iar 2018 să fie anul modernizării acestui parc.

5. Ștrandul. 2017 a fost încă un an în care Câmpina nu a avut niciun ștrand funcțional. Nu includem aici bazinul de înot didactic. Ștrandul acoperit nu mai există, cele două bazine de la Amana Inn nu mai există, iar ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale, este mult prea degradat. Totuși, vestea bună este că în 2017 s-au alocat bani și au fost comandate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea acestui ștrand. Rămâne de văzut când vor fi realizate și lucrările efective.

Ar mai putea intra în acest top modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, construirea unei săli de sport, preluarea fostului cinematograf etc.

 


14 Jan 2018 11:22 4024 vizualizari



Comentarii






  • 14.01.2018 21:12 minion Blocul social cu 60 apartamente de langa Kaufland gata de un an si jumatate, dar nereceptionat pentru ca nu are utilitatile ( apa, gaze, canalizare, electricitate, avize ISU . . . ) Cine se face vinovat ?!? Una din ... minunile Campinii !
  • 14.01.2018 12:55 Flory Cred ca 2017 a fost primul an in care nu s-a asaltat nicio strada! In schimb, alesii au fost preocupati sa aiba salarii mari, uriase! Sa va fie rusine!
2519 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2630 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1478 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5620 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV