CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Administrația locală dă asigurări că nu se pune problema ca municipiul Câmpina să rămână fără transport public

- Actualitate -

Administrația locală dă asigurări că nu se pune problema ca municipiul Câmpina să rămână fără transport public

Transportul public local pare să dea destule bătăi de cap administrației câmpinene. La cea mai recentă licitație pentru atribuirea contractului pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Câmpina nu s-a prezentat nimeni.

Povestea este destul de întortocheată. După o licitație cu destule semne de întrebare, în aprilie 2015 se încheia contractul cu societatea Eliro, care s-a dovedit o soluție extrem de proastă. De altfel, scăderea dramatică a numărului de câmpineni care utilizează transportul public - 5%, conform unui recent studiu de trafic - este, în opinia noastră, în strânsă legătură cu calitatea extrem de modestă a serviciilor oferite de această firmă. Contractul inițial a fost prelungit cu doi ani și jumătate în aprilie 2020, iar în octombrie anul trecut cu încă jumătate de an. În momentul de față, actualul contract expiră pe 30 aprilie 2023.
Ce urmează, în condițiile în care la noua procedură de atribuire nu s-a prezentat nimeni? Deocamdată, opiniile din punct de vedere juridic sunt împărțite. Unii susțin că la momentul prelungirii din octombrie anul trecut, contractul putea fi prelungit cu doi ani. S-a ales varianta prelungirii cu numai șase luni, astfel încât, s-ar mai putea prelungi contractul cu maxim un an și jumătate, adică până la 31 octombrie 2024. Alții susțin că actualul contract nu mai poate fi prelungit sub nicio formă, astfel că cea mai la îndemână soluție legală este negocierea directă în condițiile noului serviciu public de transport local de persoane, a cărei înființare a fost aprobată de Consiliul Local în noiembrie anul trecut.
Ar mai fi o discuție de făcut. În cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, în noiembrie 2022, consilierul Cosmin Raț a vorbit despre incertitudinea oricărui viitor ofertant cauzată de faptul că nimeni nu poate spune cu exactitate când vor veni autobuzele ecologice prin proiectul cu fonduri europene aprobat deja. În fața acestei incertitudini, Cosmin Raț propusese un soi de preemțiune pentru societatea care va câștiga viitorul contract în a continua acest contract și după aducerea autobuzelor electrice. Nu s-a găsit formula juridică pentru această propunere, astfel că, poate și din acest motiv, la recenta licitație nu s-a prezentat nimeni.
Indiferent de varianta care va fi aleasă, reprezentanții administrației locale dau asigurări că nu se va pune problema ca municipiul Câmpina să rămână fără transport public local.


21 Feb 2023 09:39 2474 vizualizari


Comentarii






  • 22.02.2023 16:47 stefan Pana acum toata lumea spunea ca vrea sa scape de Eliro. Acum aveau posibilitatea pentru ca a fost o licitatie. Oare de ce nu a participat nimeni? Pentru ca traseele sunt extraordinar de profitabile? Pentru ca strazile sunt foarte bune? Pentru ca firmele de transport detin masini de care nu le pasa si vor sa le distruga in Campina?Oameni buni nu va mai imbatati cu apa rece, nu va veni nici o firma la oricate licitatii se vor organiza! Este posibil ca orasul sa ramana fara transport, asta e foarte clar.Autobuzele electrice sunt deocamdata un vis frumos! Sa vedeti ce o sa mai plangeti dupa actuala firma, cand o sa mergeti pe jos! Nu degeaba se spune:”ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca”.. Ati vrut fara Eliro, luati de aici mersul pe jos! Care face piciorul frumos!
  • 22.02.2023 07:43 Ion Până vin mașinile ecologice, până se vor monta stațiile electrice, va trece un an de zile. Propun licitație pentru această perioadă. Firma sa dețină autobuze/ microbuze corespunzătoare, decente. Fără rable, fără mașini neconforme. Și cu tarife mai mici. Tariful actual este exagerat de mare.
1269 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1683 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
1950 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2118 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV