CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina nu va avea concert în noaptea de Revelion 2024. Dacă nu e pandemie, e austeritate...

- Actualitate -

Câmpina nu va avea concert în noaptea de Revelion 2024. Dacă nu e pandemie, e austeritate...

La începutul anului 2023, Consiliul Local Câmpina a aprobat alocarea a 85.000 lei pentru spectacolul din noaptea de Revelion, în ideea că, pe parcursul anului, printr-o rectificare bugetară, suma va fi majorată. La ședința din 4 decembrie 2023, același Consiliu Local a aprobat ca la spectacolul de Revelion să rămână 0 lei, pentru că evenimentul nu va mai avea loc.

Conform proiectului inițiat de primarul Alin Moldoveanu și aprobat de Consiliul Local, de vină este Ordonanța de Urgență nr. 90/2023 privind măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, adică așa-numita "ordonanță a austerității". Și alte evenimente au fost anulate, iar din suma totală de 648.000 lei alocată la începutul anului pentru manifestările culturale, artistice și sportive, au rămas 306.930 lei. 
Acum, ar fi câte ceva de spus legat de spectacolul de Revelion. Ordonanța 90/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 27 octombrie 2023. Până la data respectivă, deci cu două luni înainte de finalul anului, la Câmpina nu a fost făcut niciun demers pentru organizarea unui concert, contractarea unor artiști, stabilirea unui program. A apărut celebra ordonanță care prevede: "instituţiile şi autorităţile publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice" (Art. 1, al. 4). Totuși, aceeași ordonanță prevede la următorul alineat: "sunt exceptate de la prevederile alin. (4) cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităţilor administrativ-teritoriale, alte sărbători publice stabilite prin lege, cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârşitul de anCheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăşi media cheltuielilor lunare de aceeaşi natură realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depăşesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donaţii şi sponsorizări".
După calculul făcut de Direcția Economică a Primăriei, un eventual concert de Revelion ar fi depășit media cheltuielilor lunare din primele nouă luni ale anului la capitolul bugetar respectiv, deși, probabil, pot fi interpretări diferite ale prevederilor menționate mai sus. Indiferent cum am interpreta ordonanța, cert este că decizia a fost luată de administrația locală și Câmpina nu va avea spectacol de Revelion.


06 Dec 2023 18:25 6083 vizualizari


Comentarii






  • 09.12.2023 04:33 Alexandru Ma mândresc cu orașul meu mic. Câmpina
  • 07.12.2023 17:09 radu gheorghe O hotarare inteleapta!
  • 07.12.2023 15:27 Florin Este foarte bine ca nu se mai cheltuiesc banii contribuabililor pe circ! Iar recomandarea mea pentru unii care scriu aici, este sa mai dea o tură pe la orele de gramatică...
  • 07.12.2023 15:12 Gigi de la sculărie Foarte bine. O să fie liniște și nu se mai cheltuie bani cu chelăcăitorii pomanagii !
  • 07.12.2023 13:33 Bogdan Vrei sa te distrezi plătești.Astia care apărați vechile administrații,erați părtași la pâine și circ.S a închis robinetul.Felicitari administrației Moldoveanu.Care sunt realizările haterilor și ce cv au ei dar și cu ce sunt ei mai diferiți.Cei contra pasaj ce a-ți realizat.Nu va convine,candidați voi.Daca sunt 10 pt primărie voi candida și eu.
  • 07.12.2023 11:02 Ion Foarte bine! Primaria a sponsorizat destule spectacole, evenimente, activitati, la Casa de cultura Geo Bogza și la Casa Tineretului. De Revelion veneau câțiva spectatori în stradă, iar invitații trebuiau plătiți cu zeci / sute de mii de lei! Sponsorii sunt putini, nu pot face față cheltuielilor! Cine vrea distracție, o face acasă sau la instituții, restaurante, firme care organizează evenimente!
  • 07.12.2023 06:22 diss Este normal sa nu mai fie bani la bugetul local dupa dezmatul cu festivalurile care au durat o luna de zile si unde asazisi artisti au tocat banii si nervii campinenilor. Vin sarbatorile si orasul, exceptand centrul, arata jalnic. Mizerie, gropi, santuri, strazi inchise pentru reparatii in mijlocul iernii, intuneric… De fapt avem imaginea reala a celei mai slabe administratii campinene , ever.
  • 06.12.2023 22:03 Stan Magdalena Foarte bine !!!Daca s ar fi interzis și petardele ar fi fost super.Facem petreceri in familie și prieteni,tradițional. La a multi ani !
  • 06.12.2023 19:12 Gigi Anul trecut ce au făcut cu artificiile? Proasta organizare a primăriei aduce haos. Oricum nu vrea să facă pentru că așa cum scrieți Oricum nu făcuse nimic până acum. De unde mai luau ei artiști în decembrie. Tot cu second-hand veneau. Este praf primăria
  • 06.12.2023 19:08 Marian Nu oronanța austerității anulează concertul de revelion ci proasta gestiune a programelor culturale/artistice din Câmpina. Totul a fost sacrificat pentru festivalul primarului. Dacă se făcea Festivalul Mircea Albulescu și se țineau Serbările Toamnei s-ar fi încadrat în media lunară. Consiliul local a vrut să facă dar primarul este cel care a propus modificarea programelor culturale/ artistice. Conform ordonanței concertul de revelion este ”legal”. De ce nu face rost de diferență din sponsorizări? Nu este corect cum puneți problema. Nu încercați să mutați problema la consiliul local sau la guvern.
878 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
1949 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2166 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2049 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV