CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

13 proiecte au fost depuse la Câmpina de către cetățeni, în cadrul bugetării participative

- Actualitate -

13 proiecte au fost depuse la Câmpina de către cetățeni, în cadrul bugetării participative

Până la 13 noiembrie 2022, cetățenii au putut depune online proiecte care să fie finanțate anul viitor, de la bugetul local al municipiului Câmpina, în cadrul procesului de bugetare participativă. 13 proiecte au fost depuse, iar de astăzi, 14 noiembrie și până vineri, 18 noiembrie, se derulează următoarea etapă, cea de dezbatere a proiectelor în mediul online și la nivelul grupului de lucru. Vineri va fi afișată lista provizorie a proiectelor aprobate și a celor respinse.

Vă prezentăm în continuare lista proiectelor înscrise online în platforma destinată bugetării participative.
1. Modernizarea Cabinetului de Psihopedagogie al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza". Buget estimat - 23.135 lei. Beneficiari - elevii cu cerințe educaționale speciale de la școala menționată.
2. Amenajarea unui parc de street workout / 
calisthenics (bare de tracțiuni, echipamente pentru diferite antrenamente fizice care se pot realiza folosind greutatea propriului corp). Buget estimat - 30.000 lei. Beneficiari - tinerii amatori de sport în aer liber. 
3. Sterilizarea gratuită a animalelor de companie. Buget estimat - 50.000 lei. Campanie de sterilizare a 200 animale (câini și pisici), dar care să includă și o campanie de informare și responsabilizare a populației.
4. Înlocuire panouri de baschet la școli, locuri de joacă, terenuri de sport. Buget estimat - 25.000 lei. Beneficiari - copiii și tinerii din Câmpina.
5. Implementarea sistemului Câmpina Alert, o aplicație pentru tablete și telefoane, care să permită cetățenilor să trimită sesizări și reclamații la Primărie. Acestea 
vor putea fi însoțite de fotografii și localizare GPS pentru informarea și identificarea exactă a locului vizat. Buget estimat - 20.000 lei.
6. Modernizarea Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" (igienizarea spațiilor, dotarea cu mobilier modern, achiziționarea a 10.0000 de volume noi). Buget estimat - 100.000 lei.
7. Lifturi în școli și licee (investiție eșalonată, câte două instituții școlare pe an, Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier în 2023). Buget estimat - 100.000 lei. Beneficiari - elevii, profesorii și părinții care se deplasează cu greutate.
8. Modernizarea sălii de lectură a Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza". Buget estimat - 24.070 lei. Beneficiari - elevii instituției de învățământ.
9. Sistem de iluminat public pe Strada Podului. Buget estimat - 80.000 lei. Beneficiari - locuitorii cartierului străbătut de această stradă.
10. Amenajarea unui loc de joacă la Grădinița cu program normal nr.6. Buget estimat - 55.600 lei. Beneficiari - copiii care învață la această grădiniță.
11. Amenajarea unui spațiu pentru activități în aer liber la Școala Gimnazială Centrală. Buget estimat - 73.000 lei. 
12. Amenajarea unui teren de sport la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Buget estimat - 170.000 lei.
13. Crearea unui grup de suport care să acorde asistență și consiliere educațională tinerelor mame. Buget estimat - 20.000 lei. Locație - un spațiu de la Casa Tineretului.

Acestea sunt proiectele depuse și trebuie să recunoaștem că sunt interesante și că, dincolo de toate, cele mai multe dintre ele aduc în atenție probleme reale din localitate, a căror rezolvare nu e chiar atât de complicată. După dezbaterea proiectelor și afișarea celor eligibile și a celor respinse, va urma perioada de depunere a contestațiilor (19-22 noiembrie), iar pe 28 noiembrie 2022 va fi afișată lista finală a proiectelor admise în vederea supunerii la vot. În perioada 28 noiembrie - 7 decembrie, cetățenii pot vota online proiectele preferate la fiecare categorie. Acestea vor fi apoi ierarhizate în funcție de numărul de voturi, iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 9 decembrie 2022. 
Detalii despre procesul de bugetare participativă și despre proiectele depuse - AICI.


14 Nov 2022 11:46 2201 vizualizari


Comentarii






  • 14.11.2022 13:09 diss Important este că oamenii sunt preocupați de îmbunătățirea condițiilor de trai, nasol este că politicienii cămpineni, aidoma tuturor politicienilor, nu sunt interesați decăt de propria bunăstare!😡
745 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
1935 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2149 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2046 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV