CONTACT

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

- Actualitate -

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

Problema este următoarea. Proiectul bugetului local s-a aflat în faza de consultare publică 10 zile și nu 15 zile așa cum prevede Art. 39 din Legea Finanțelor Publice Locale. Consilierul PSD Andrei Duran a ridicat această problemă și la adoptarea bugetului, pe 12 februarie, precum și la ședința ordinară din 28 februarie, când a revenit și a întrebat-o pe Elena Moldoveanu, secretar general al municipiului: “V-ați elucidat cu ce v-am întrebat data trecută? Proiectul de buget nu trebuia să stea în consultare publică 15 zile cum prevede Legea 273 a finanțelor publice locale? Aveți legea în față?” Cum secretarul municipiului nu avea legea în față, Andrei Duran a citit integral Art. 39, apoi discuția a continuat. “Proiectul de buget a stat în consultare, chiar dacă acel termen nu a fost calculat de 15 zile și vreau să o întreb pe doamna director economic dacă am avut vreo contestație la buget. Eu nu înțeleg la ce vă referiți. Bugetul a fost în consultare public, a stat în continuare acolo, oamenii puteau să depună contestații. Nu s-a sărit peste nicio etapă”, a spus secretarul general Elena Moldoveanu.
“Legea spune clar că oamenii au la dispoziție 15 zile să depună contestații și ei au avut la dispoziție 10 zile, după cum scrie și în anunțul Primăriei”, a replicat Andrei Duran, susținut și de colega sa de partid Livia Lupu: “Legea este foarte clară. Deci, a fost sau nu respectat Articolul 39 din Legea 273? Întrebarea este foarte clară, da sau nu?”
Discuția a degenerat ajungându-se la invocarea "hărțuirii" angajaților din Primărie. "Dvs. vă considerați hărțuiți, noi ne considerăm mințiți!", a afirmat Andrei Duran. Întreaga discuție o puteți urmări în materialul video.
În cazul în care se va demonstra că nu a fost respectată legea în cazul procedurii de transparență decizională, nu se pune problema revocării hotărârii prin care a fost adoptat bugetul local. Singura sancțiune prevăzută de lege este o amendă cuprinsă între 3.000 lei și 6.000 lei, dar nu se menționează nici cine trebuie să aplice amenda, nici cine trebuie să o plătească.


03 Mar 2024 09:36 1832 vizualizari


Comentarii






  • 03.03.2024 14:38 Optimus Legea spune ca amenda se aplica de catre curtea de conturi. Doamna secretar iar a facut tumbe si s-a eschivat de la un raspuns concret. Ehei, cand ai dosar penal pentru modificarea voturilor dupa sedinta nu poti sa iesi din cuvantul sefului care ti-a promis ca te “ajuta” sa scapi. Iar cand esti atat de bun in afaceri imobiliare incat reusesti sa vinzi un teren agricol primit donatie cu 50 euro/mp se confirma ca ai si tupeu. Doamna se cam joaca cu focul in ultimii 4 ani.
4 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2190 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2043 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2253 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV