CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Fiscul vrea să execute silit Primăria Câmpina pentru 35.100 lei. Suma reprezintă o corecție la Calea Dacia

- Actualitate -

Fiscul vrea să execute silit Primăria Câmpina pentru 35.100 lei. Suma reprezintă o corecție la Calea Dacia

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de executare silită a Primăriei Câmpina și a somat instituția să plătească urgent suma de 35.100 lei. În caz contrar, conturile Primăriei vor fi blocate. S-a ajuns la această situație deoarece Primăria a pierdut unul dintre procesele pe care le are cu Ministerul Dezvoltării pentru corecțiile financiare aplicate la proiectul cu finanțare europeană 'Modernizarea Căii Dacia'.

Procesul pierdut acum este pentru prima corecție stabilită de Ministerul Dezvoltării, cea mai mică dintre toate, de sub 1% din valoarea contractului. O corecție despre care, public, nu s-a vorbit niciodată nimic și care, din informațiile noastre, a fost aplicată pentru unele nereguli descoperite la procedura de achiziție publică, adică la licitația organizată pentru executarea lucrărilor la pasajul suprateran. În octombrie 2013, Ministerul Dezvoltării Regionale a emis o notă de constatare a neregulilor și de stabilire a corecției financiare, pe care Primăria Câmpina a contestat-o în instanță. Pe 26 mai 2014, Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel București a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, iar Primăria a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 3 iunie 2016, Înalta Curte a respins ca nefondat recursul administrației câmpinene, sentința fiind definitivă. Acum, în baza acestei sentințe, Fiscul a demarat procedura de executare silită pentru recuperarea sumei de 35.100 lei reprezentând valoarea corecției. 
Astăzi, în cadrul rectificării bugetare, la solicitarea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local Câmpina va suplimenta bugetul de la capitolul 'transporturi' cu suma menționată pentru a se putea achita corecția către Ministerul Dezvoltării și să nu se meargă mai departe cu executarea silită. 

Referitor la modernizarea Căii Dacia, investiție finalizată și inaugurată în aprilie 2012, Primăria Câmpina a câștigat unul dintre procesele cu Ministerul Dezvoltării, pentru o corecție de 25%, dar pe rolul instanțelor mai există încă un dosar. Un proces pierdut de administrația câmpineană la Curtea de Apel Ploiești, în martie 2016. Primăria a făcut recurs la Înalta Curte, dar primul termen de judecată nu a fost încă stabilit. Este vorba despre contestarea, de către Primăria Câmpina, a unui proces-verbal încheiat în baza raportului Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), raport în care sunt menționate mai multe nereguli în derularea investiției și un prejudiciu de aproape 80 miliarde lei vechi. Dintre toate procesele legate de Calea Dacia, acesta este cel mai important.


28 Jul 2016 10:03 6374 vizualizari



Comentarii






  • 28.07.2016 13:36 Ion Dandoaselea Si acesta este doar inceputul. Sunt curios cum va explica primarul (si atunci si acum inca in functie) aceste sume. Pierdem la Policlinica, pierdem la Chioscul Turistic, pierdem din greu la Calea Dacia. Oare nimeni nu va sanctiona acest somn al ratiunii? La vot vad ca nu a fost sanctionat. Oare legea nu are nimic de spus? Toate aceste corectii urmeaza unor *nereguli descoperite la procedura de achizitie publica*. Cum o fi oare? Unii le comit iar noi doar platim ca prostii?
2517 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2625 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1477 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5589 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV