CONTACT

Comandantul ISU Prahova a demisionat după tragedia de la Ferma Dacilor. Șapte persoane și-au pierdut viața în incendiu, iar una este căutată în continuare

- Actualitate -

Comandantul ISU Prahova a demisionat după tragedia de la Ferma Dacilor. Șapte persoane și-au pierdut viața în incendiu, iar una este căutată în continuare

Colonelul Nicolae Tudoroiu, comandantul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, a demisionat astăzi din funcție. Demisia a fost depusă la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretar de stat Raed Arafat.

Vă prezentăm comunicatul de presă al DSU.
„În continuarea măsurilor dispuse în contextul tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, vă comunicăm următoarele informații de interes public. În urmă cu puțin timp, la solicitarea șefului DSU, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcția de conducere din data de 17.05.2023. (de fapt, Nicolae Tudoroiu a fost numit comandant al ISU Prahova în mai 2022, n.r.)
În același context, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a dispus conducerii IGSU identificarea cât mai rapidă a doi ofițeri care să ocupe funcțiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituției în cauză. Totodată, în funcție de rezultatele activității de control aflată în derulare, în situația în care vor fi găsite și alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanță cu legislația în vigoare”.

Demisia colonelului Nicolae Tudoroiu vine la o zi după schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, lt.col. Răzvan Șandru. La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la Ferma Dacilor. În urma acestei analize, șeful DSU, Raed Arafat, a dispus schimbarea din funcție a lui Răzvan Șandru, trimiterea unei echipe de control, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Prahova, sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.
Șapte persoane și-au pierdut viața în incendiul devastator izbucnit marți dimineață la pensiunea Ferma Dacilor de la Tohani. Este vorba despre Victor Dinicu (11 ani, fiul patronului pensiunii), Luca Ene (11 ani), Petru Ene (16 ani), Anca Florina Gavrilă (21 ani), Vlad Băiceanu (21 ani), Andrei Nițescu (22 ani), Adrian Marinescu (22 ani). 
Victimele au fost găsite carbonizate și au fost identificate pe baza probelor ADN. Cea de-a opta persoană dispărută (Lucian Ene, tatăl celor doi copii, 48 ani) este căutată în continuare.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!


28 Dec 2023 11:52 1639 vizualizari


Comentarii






  • 28.12.2023 17:52 diss Afară și cu Raed Arafat și cu toți politrucii șpăgari.Ciolacu tace, Iohanis e la schi, romănii mor pe capete.
21 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numpărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Centrului comercial Kaufland, din Câmpina.

citeste mai mult
318 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
1724 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2722 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV