CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

- Actualitate -

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

Chiar dacă titlurile proiectelor au un limbaj de lemn, tehnic, concret, a fost vorba de aprobarea noii durate de implementare și a cheltuielilor aferente pentru proiectele privind: restaurarea Castelului ”Iulia Hasdeu”, unul dintre proiectele legate de modernizarea iluminatului public, modernizarea Școlii ”B.P. Hasdeu”, construirea unuia dintre blocurile de pe Strada Petrolistului, precum și etapizarea și continuarea finanțării pentru proiectele: reabilitarea Blocului 7ABC, reabilitarea Spitalului Municipal, construirea grădiniței, celelalte două blocuri de pe străzile Năsăud și Petrolistului.
Primarul Alin Moldoveanu, inițiatorul tuturor celor opt proiecte, a explicat la fiecare în parte în ce constă proiectul și care este stadiul fiecăruia. Discuțiile au alunecat rapid pe panta politică... Prezentă în sală, Livia Lupu a reacționat în mai multe rânduri, atacând punctual anumite detalii sau afirmații ale primarului și anunțând pe un ton destul de agresiv că nu va vota în favoarea niciunuia dintre aceste proiecte.
 
Liviu Briciu, reacție dură împotriva PSD: ”Mi se ridică sângele în cap când îi aud pe pesediștii ăștia (...) numai cu contre, numai cu porcării”
Tocmai aceste discuții cu iz evident politic l-au determinat pe consilierul Liviu Briciu să aibă o reacție extrem de dură la adresa PSD. ”Mi se ridică sângele în cap când îi aud pe pesediștii ăștia ai noștri din Consiliul Local, care nu au făcut în viața lor un proiect, n-au participat în viața lor la un proiect, măcar la proiectul de casă proprie dacă ați participat, să vă dați seama că lucrurile nu sunt atât de line cum vă imaginați dumneavoastră. Și atunci această discuție, în sfera politică, în momentul când vorbim despre bani, despre greutăți, despre proiecte complicate, despre situația complicată a României în acest moment, despre lipsa de bani și a continua să te erijezi în apărătorul cetățeanului, să nu își pese de nimic și să vii din ședință în ședință numai cu contre, numai cu piedici, numai cu porcării, încep să-mi pierd răbdarea în fața acestei atitudini dărâmătoare”, a spus Liviu Briciu. La rândul său, Livia Lupu s-a simțit datoare să-i răspundă colegului său: ”Discuția politică o creează de fiecare dată domnul Briciu, este problema dumnealui, iar ce stări are dumnealui chiar nu mă interesează”.

Afirmațiile foarte interesante ale primarului, care au întors votul a trei consilieri - doi de la PMP și unul de la PSD

Primele proiecte au fost votate de majoritatea consilierilor prezenți la ședință. Au absentat Adina Gârbăcică, Marius Anghelescu, Liviu Davidescu și Andrei Duran. La primele proiect s-au abținut consilierii Livia Lupu, Bogdan Ene, Aron Sabo și Horațiu Zăgan. Până la un moment dat când primarul Alin Moldoveanu a afirmat: ”La precedenta ședință a Consiliului Local (n.n. - miercuri, 29 noiembrie, în precedenta zi lucrătoare față de această ședință) am avut o discuție cu doi domni consilieri locali cu privire la această ședință și la aceste proiecte - Bogdan Ene și Horațiu Zăgan. I-am întrebat cum e mai bine și pentru dumneavoastră să convoc ședința - dimineață sau după-amiază. Și mi-au spus că după-amiază. Nu m-a întrebat unul despre ce e vorba! În același timp, le-am explicat în ședință că o să vin cu aceste proiecte de hotărâri, având în vedere că, în aceeași, pe 29 noiembrie, am primit noi instrucțiuni din partea guvernului PSD-PNL”. Imediat după aceste afirmații, Ene, Sabo și Zăgan au început să voteze în favoarea proiectelor, menținându-și votul nefavorabil doar Livia Lupu. S-a întâmplat destul de rar ca astfel de afirmații să schimbe votul consilierilor, astfel că, plecând de la această realitate, putem să ne gândim la (aproape) orice scenariu.


09 Dec 2023 11:47 2844 vizualizari


Comentarii






  • 09.12.2023 13:36 Ilie As face o ședință,anunțând din timp să spună când sunt disponibili.As retrage proiectul cu pasajul și aș aprobă demolarea turnului înclinat și a doua zi sa fiu din grupul primarului mi as da demisia.Sa fie condus de vice orașul,de grupul Psd-Pro Romania eventual as părăsi Campina fara să mă uit in spate.Sa rămână ei să își asume.Dar cred că problema cu pasajul și cu centura ocolitoare va fi respinsa de la CJ și de la București.Sa rămână cu Gică contra,cu pensionarii....sa candideze doar Dna Nistor și cu Leica și tragem linie după 4 ani.Atunci daca nu va fi bine sper sa candideze vreo 20 pt primărie.
1913 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2112 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2038 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2555 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV