CONTACT

Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

- Politică -

Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

Ședința de vineri seară a Consiliului Local Câmpina va intra, probabil, în istoria administrației locale. Pentru prima dată, cel puțin în ultimii 20 de ani, bugetul localității nu trece de votul din plen. Au votat în favoarea bugetului propus de primarul Alin Moldoveanu consilierii de la USR, POL, Partidul Verde și independentul Costel Filip. S-au abținut la vot consilierii PMP, PSD, ProRomânia și Cezar Grama, iar abținerile se contabilizează ca voturi negative. Nu și-au exprimat votul din motive de conflict de interese patru consilieri: Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica și Florin Marcu, deși și aici ar fi o întreagă discuție (asupra căreia vom reveni) dacă acel conflict de interese există sau nu. Prin urmare, cu 9 voturi pentru și 6 abțineri, bugetul nu a fost adoptat, fiind nevoie de 10 voturi pentru (jumătate plus unul din numărul consilierilor în funcție). Prin intermediul unui comunicat de presă remis imediat după ședință, reprezentanții partidelor care s-au abținut la vot, explică motivele pentru care au făcut acest lucru.

"Având în vedere ședința Consiliului Local din data de 11.02.2022, ocazie cu care Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetul local al municipiului Câmpina a fost respins la vot, aducem la cunoștința câmpinenilor următoarele:
1. Reprezentanții PSD, Pro România, PMP, PNL și domnul consilier local Cezar Grama nu au fost invitați oficial de către domnul primar pentru consultări, într-un format instituțional, în care să se menționeze, în clar, data, ora, locul și numărul de reprezentanți.
2. Amendamentele propuse de către forțele politice menționate mai sus provin de la cetățeni și ar fi fost prezentate domnului primar dacă ar fi primit invitație la consultări.
3. Propunerile făcute nu anulează nicio inițiativă propusă de către domnul primar în buget și nu afectează proiectele finanțate prin fonduri europene.
4. Considerăm că bugetul trebuie adoptat în regim de urgență, fapt pentru care solicităm domnului primar, în condițiile menționate mai sus, consultări de urgență, sau includerea amendamentelor propuse de către noi în bugetul local, într-o formă consensuală.
În final, îi reamintim domnului primar că trebuie să țină cont că este primarul tuturor câmpinenilor, inclusiv al celor 65% dintre cetățenii care nu l-au votat și pe care noi îi reprezentăm."
Comunicatul de presă este semnat de:
Ioan Mușat - Președinte PSD Câmpina
Liviu Davidescu - Președinte Pro România Câmpina
Ioan Adrian Pițigoi - Președinte PMP Câmpina
Marian Nistor - Președinte PNL Câmpina
Cezar Grama - Consilier Municipal

Ne permitem o singură observație legată de toată această situație neplăcută din administrația locală. Bugetul nu este al lui Moldoveanu, este bugetul Câmpinei, inclusiv al celor 65% dintre câmpineni despre care se spune mai sus că sunt reprezentați de partidele care semnează comunicatul de presă. Nu este un buget perfect, dar Consiliul Local poate remedia acest lucru în beneficiul locuitorilor, pentru că și Consiliul Local trebuie să fie al tuturor câmpinenilor!
Dezbaterea asupra bugetului o puteți urmări AICI și AICI.  


12 Feb 2022 07:15 4224 vizualizari


Comentarii






  • 12.02.2022 20:57 ioan.state@yahoo.com Aveti perfecta dreptate, bugetul nu este al lui Moldoveanu, dar spuneti-i si lui. El nu stie treaba asta, este invatat ca la Poiana Campina, el sa dispuna totul fara sa tina cont de altii. Iar cei 65% dintre campineni chiar sunt reprezentantii altor partide, care nu l-au ales (''nu despre care se spune'', cum vreti sa dezinformati, ca de obicei).
  • 12.02.2022 13:47 Diss Niciun fel de problemă! Oraș mic, orgolii mari, '' politicieni"'' pe măsură! Cămpinenii continuă să se calce în picioare pentru a plăti impozitele în condiții de anii 1980!( a se vedea brambureala de nedescris, fără minime condiții de igienă, de la impozite!😖).Restul sunt doar jocuri politice adică niște glume proaste! Cămpina este un fost orășel cochet care foarte curănd va fi populat doar de politicieni!Să vezi atunci distracție!😂
  • 12.02.2022 11:38 Dobre Este o rușine aceste clase politice fac bugete pt firme și interese personale și mafia locala unde nu fac nimica
596 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1418 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1654 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1901 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV