CONTACT

Câmpina primește bani de la PNRR pentru achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare

- Actualitate -

Câmpina primește bani de la PNRR pentru achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat care sunt proiectele aprobate pentru finanțare, depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pe componenta Fondul Local al PNRR. Printre proiectele aprobate se numără și cel depus de municipiul Câmpina în parteneriat cu comuna Poiana Câmpina, pentru achiziționarea de autobuze electrice și montarea de stații de încărcare pentru aceste autobuze.

Astfel, proiectul depus de cele două localități, denumit "Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă", primește o finanțare de 24.858.771 lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 5 milioane de euro, după cum a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pe site-ul propriu. Prin acest proiect vor fi achiziționate opt autobuze electrice pentru Câmpina și un microbuz electric pentru Poiana Câmpina, vor fi amenajate 11 stații de încărcare pentru autobuzele electrice și microbuz (opt în autobază și trei pe trasee), dar și 10 stații pentru încărcarea mașinilor electrice aparținând populației din municipiu.


20 Oct 2022 12:11 2593 vizualizari


Comentarii






  • 22.10.2022 07:08 El Puerco @Petre, Din cate am inteles, autobuzele astea sunt necesare pentru tranzitul rapid de la aeroportul de la Voila si trenurile de mare viteza de la gara Campinei. In prezent, metroul nu poate circula pentru ca traseul din mijocul orasului este blocat de constructia autostazii subterane.
  • 21.10.2022 15:55 Ionescu La transportul local din Campina, (nu interurban cum scrie cineva), sunt o serie de probleme: 1. Va mai dura cativa ani pana primaria va aduce autobuzele electrice, deci trebuie organizata o licitatie, pentru a asigura transportul cetatenilor. 2.Un transportator, oricare ar fi el, nu poate dispune de suma necesara achizitionarii de autobuze electrice. Costa milioane de euro. De unde isi va recupera investitia? De pe traseele orasenesti? Niciodata! 3.Am studiat documentatia de pe situl primariei (intrucat si eu am firma de transport la Ploiesti) si am ajuns la concluzia ca sunt sanse mici ca sa vina cineva la licitatie.Conditiile nu sunt deloc favorabile transportatorului.Practic el nu prea are drepturi, numai indatoriri.Daca mai adaugam strazile proaste si numarul mic de calatori, peisajul e complet.
  • 21.10.2022 14:52 El Puerco Stati cat mai departe de masinile electrice, nu sunt bune sau fiabile pe trasee mari sau drumuri cu pante. Daca vreti autobuze mari, cumparati din alea care merg cu gaz natural pentru trasee mari. Pe drumuri scurte, microbuzele sunt cele mai bune. In primul rand trebuie sa renovati sau sa faceti o noua Autogara, plasati statii de autobuze prin tot orasul, cu banci de asteptare si orare sa stim cand vin autobuzele. Deasemeni, reparati toate drumurile principale, toate sunt pline de gropi. Bateriile masinilor electrice sunt foarte periculoase, daca iau foc. Pompierii nu poate stinge focul cu apa, trebuie metode speciale pentru astea. Ganditi-va foarte bine ce faceti ptr. ca daca nu sunteti atenti, o sa intrati in alte belele.
  • 20.10.2022 14:49 Petre Buna gluma,si pe unde este traseul principal?pe unde va trece metroul?sau pe deasupra.Poate microbuze ce sunt potrivite pentru infrastructura orasului.
  • 20.10.2022 14:23 LIGIA 1. Atunci de ce scoatem la licitatie transportul interurban cu maxi taxi pe benzina / motorina? de ce nu solicitam si transportatorului tot autovehicule electrice? 2. Ce se va intampla cu aceste autobuze provenite din fonduri europene - cele 8 autobuze? Vor fi date in folosinta noului operator de transport? In ce conditii ? 3. Unele lucruri nu se leaga, nu au cap si coada. De acord sa i le dai noului operator de transport care castiga licitatia, dar vazut in ce conditii si sa aiba si el tot masini electrice. Este obligatie legala sa foloseasca pentru transportul interurban autovehicule eleCtrice, dar nu mai stiu din ce an intra in vigoare aceasta prevedere. Drept pentru care contez pe dvs. ca veti reveni cu toate clarificarile necesare intr-un articol viitor (dupa ce le veti solicita la primarie). O sa urmaresc cu mare interes articolul dvs viitor.
145 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numpărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Centrului comercial Kaufland, din Câmpina.

citeste mai mult
411 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2196 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2842 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV