"O poveste cu petale", atelier de pictură pentru profesorii din ciclul primar, desfăşurat la Şcoala "Ion Câmpineanu"

Social (Categoria articolului)

La Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina a avut loc vineri o interesantă acţiune dedicată profesorilor din ciclul primar - un atelier de pictură intitulat "O poveste cu petale". Acțiunea face parte din proiectul "Ateliere şi experienţă", ajuns la ediţia a IX-a şi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti şi Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" Urlaţi.

Zeci de profesori din ciclul primar de la cele trei instituții de învățământ implicate în acest proiect au fost prezenţi vineri la Câmpina, la Şcoala "Ion Câmpineanu", întreaga acţiune desfăşurându-se sub coordonarea profesorului de arte plastice Mihaela Baltag. Au fost prezentate tehnici de pictură, punându-se accent pe latura practică. De altfel, semnele de carte şi farfurioarele pe care au lucrat efectiv au rămas fiecărui profesor, ca o amintire de la acest proiect inedit.
"Este un proiect generos, iniţiat de colegii de la Şcoala Gimnazială Sf. Vasile Ploieşti. An de an, în cadrul acestui proiect, trei şcoli din Prahova împărtăşesc experienţe inedite de învăţare, totul în beneficiul elevilor. Un proiect de  suflet, un proiect de echipă, în cadrul căruia colaborăm frumos", ne-a declarat Mirela Burada, profesor învăţământ primar la Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu", unul dintre coordonatorii acestei acţiuni.
Pentru toţi cei prezenţi ziua s-a încheiat la Castelul "Iulia Hasdeu", un simbol al Câmpinei. De altfel, trebuie să știți că a fost ales (deloc întâmplător) ca motto al acestei acțiuni un fragment dintr-o poezie a Iuliei Hasdeu: "Când florile mişcate de-o blândă adiere/ Se-mbată de lumină sub soarele cel cald..."

3764 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2332 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3434 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1770 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2925 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.