"O poveste cu petale", atelier de pictură pentru profesorii din ciclul primar, desfăşurat la Şcoala "Ion Câmpineanu"

Social (Categoria articolului)

La Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina a avut loc vineri o interesantă acţiune dedicată profesorilor din ciclul primar - un atelier de pictură intitulat "O poveste cu petale". Acțiunea face parte din proiectul "Ateliere şi experienţă", ajuns la ediţia a IX-a şi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti şi Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" Urlaţi.

Zeci de profesori din ciclul primar de la cele trei instituții de învățământ implicate în acest proiect au fost prezenţi vineri la Câmpina, la Şcoala "Ion Câmpineanu", întreaga acţiune desfăşurându-se sub coordonarea profesorului de arte plastice Mihaela Baltag. Au fost prezentate tehnici de pictură, punându-se accent pe latura practică. De altfel, semnele de carte şi farfurioarele pe care au lucrat efectiv au rămas fiecărui profesor, ca o amintire de la acest proiect inedit.
"Este un proiect generos, iniţiat de colegii de la Şcoala Gimnazială Sf. Vasile Ploieşti. An de an, în cadrul acestui proiect, trei şcoli din Prahova împărtăşesc experienţe inedite de învăţare, totul în beneficiul elevilor. Un proiect de  suflet, un proiect de echipă, în cadrul căruia colaborăm frumos", ne-a declarat Mirela Burada, profesor învăţământ primar la Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu", unul dintre coordonatorii acestei acţiuni.
Pentru toţi cei prezenţi ziua s-a încheiat la Castelul "Iulia Hasdeu", un simbol al Câmpinei. De altfel, trebuie să știți că a fost ales (deloc întâmplător) ca motto al acestei acțiuni un fragment dintr-o poezie a Iuliei Hasdeu: "Când florile mişcate de-o blândă adiere/ Se-mbată de lumină sub soarele cel cald..."

3968 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1436 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3243 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

1705 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1785 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.