"O poveste cu petale", atelier de pictură pentru profesorii din ciclul primar, desfăşurat la Şcoala "Ion Câmpineanu"

Social (Categoria articolului)

La Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina a avut loc vineri o interesantă acţiune dedicată profesorilor din ciclul primar - un atelier de pictură intitulat "O poveste cu petale". Acțiunea face parte din proiectul "Ateliere şi experienţă", ajuns la ediţia a IX-a şi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti şi Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" Urlaţi.

Zeci de profesori din ciclul primar de la cele trei instituții de învățământ implicate în acest proiect au fost prezenţi vineri la Câmpina, la Şcoala "Ion Câmpineanu", întreaga acţiune desfăşurându-se sub coordonarea profesorului de arte plastice Mihaela Baltag. Au fost prezentate tehnici de pictură, punându-se accent pe latura practică. De altfel, semnele de carte şi farfurioarele pe care au lucrat efectiv au rămas fiecărui profesor, ca o amintire de la acest proiect inedit.
"Este un proiect generos, iniţiat de colegii de la Şcoala Gimnazială Sf. Vasile Ploieşti. An de an, în cadrul acestui proiect, trei şcoli din Prahova împărtăşesc experienţe inedite de învăţare, totul în beneficiul elevilor. Un proiect de  suflet, un proiect de echipă, în cadrul căruia colaborăm frumos", ne-a declarat Mirela Burada, profesor învăţământ primar la Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu", unul dintre coordonatorii acestei acţiuni.
Pentru toţi cei prezenţi ziua s-a încheiat la Castelul "Iulia Hasdeu", un simbol al Câmpinei. De altfel, trebuie să știți că a fost ales (deloc întâmplător) ca motto al acestei acțiuni un fragment dintr-o poezie a Iuliei Hasdeu: "Când florile mişcate de-o blândă adiere/ Se-mbată de lumină sub soarele cel cald..."

4056 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

729 vizualizari
13 nov. 2018 18:54

Câmpina, România 100, la final. La mulți ani și sărbători fericite!

Am ajuns la final cu serialul nostru prin care v-am prezentat imagini din Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi. A fost o experiență interesantă pentru noi și, având în vedere numeroasele mesaje și comentarii primite, suntem convinși că v-a plăcut acest serial dedicat tuturor câmpinenilor, de acasă și de pretutindeni, în Anul Centenarului.

8786 vizualizari
13 nov. 2018 17:50

Vrem să dăruim Câmpinei un album cu serialul "Câmpina, România 100". Cine dorește să susțină acest demers?

1 comentarii

Serialul nostru "Câmpina, România 100", cu imagini din Câmpina de ieri și de azi, se bucură de mare succes în rândul cititorilor noștri și nu puțini sunt cei care ne-au sugerat să realizăm un album cu toate cele 100 de episoade ale acestui serial. O idee frumoasă, un proiect la care ne-am gândit și noi, dar pe care nu-l putem pune în practică singuri. Avem nevoie de sprijinul câmpinenilor, fie ei persoane fizice sau agenți economici.  

Alte stiri recente

502 vizualizari
13 nov. 2018 19:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 13 noiembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Cmpina, telefon 0244.376.001.

3805 vizualizari
13 nov. 2018 10:49

Opt mașini, printre care și o ambulanță, implicate într-un accident pe DN1, la Bănești

1 comentarii

UPDATE - În jurul orei 12.45, traficul a revenit la normal pe DN1, la Bănești. Potrivit IJP Prahova, cauza preliminară a accidentului din această dimineață a fost nepăstrarea distanței de siguranță între mașini.
UPDATE - Inspectoratul Județean de Poliție a luat decizia devierii traficului rutier spre Ploiești prin Urleta și Băicoi. Pe DN1, sensul de mers spre Ploiești este complet blocat.

Un accident rutier în care sunt implicate nu mai puțin de opt mașini s-a produs pe DN1, în comuna Bănești, în jurul orei 10.20. Detașamentul de la Câmpina al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență intervine cu o autospecială cu apă și spumă și trei ambulanțe Smurd. În total sunt 15 persoane care se aflau în cele opt vehicule, potrivit informațiilor furnizate de ISU.