CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Amintiri din Câmpina de altădată - echipa de fotbal Venus, în anul 1931

- Social -

Amintiri din Câmpina de altădată - echipa de fotbal Venus, în anul 1931

Încă din anii '20, în Câmpina a existat o echipă de fotbal numită Venus, după numele mult mai celebrei echipe din Bucureşti, campioană a României în mai multe ediţii. Venus Câmpina juca partidele de acasă pe un teren care astăzi nu mai există şi despre care puţină lume îşi mai aduce aminte.

Era un teren situat pe locul unde astăzi ar fi o parte din societatea Tenaris, spre Strada Orizontului, cam în spatele blocurilor de pe Strada Maramureş. Fotografia pe care v-o prezentăm este datată 12 iulie 1931, fiind realizată înaintea unui meci amical, alături de jucători aflându-se şi câţiva oficiali ai acelei echipe. Probabil este cea mai veche fotografie a unei echipe de fotbal din Câmpina.
În 1924, Venus Câmpina a câștigat o competiție cu un puternic caracter sentimental. Atunci, în 1924, a fost amenajat terenul de la Poiana Câmpina, pe locul stadionului de astăzi, dar unde în acei ani era o mlaștină plină de răchită și cătină, inundată periodic de apele râului Prahova. Locuitorii din Poiana au curățat locul și au amenajat un teren pentru fotbal, inaugurat la 26 octombrie 1924, printr-o competiție la care au participat mai multe echipe. Finala s-a disputat între Venus Câmpina și Șoimii Prahovei - echipa tinerilor muncitori de la Atelierele "Astra Română" Poiana Câmpina. A câștigat Venus cu 1-0.
În acei ani, formația Venus avea următorul lot: Niculescu și Gradiu – portari, Ghenoiu, Ţane, Ionescu, Gogu Constantinescu, Vasile Constantinescu, Cocorandu, Leibovici, Drăgănescu, Rigu, Martinos, Crişan, Gheller I, Gheller II, Davidescu – jucători de câmp, după cum aflăm din "Pagini memorabile din istoria fotbalului prahovean", autor Constantin Dumitru - Plopeni.


14 Aug 2018 09:45 4953 vizualizari



Comentarii






  • 20.08.2018 11:33 Constantin Dumitru În fotografie nu este Venus Câmpina. Este vorba de Prahova Ploieşti, campioana Ligii de Sud 1931, o am şi eu. În imagine se vede Zamfiropol –Grecul (antrenorul echipei), Muller, Reingruber, Barasch, Ionescu, Popescu – Păcală, Preda, arbitrul Traian Stoenescu, Georgescu – Tarzan, etc. Cât despre cea mai veche fotografie cu echipe din Câmpina am publicat în ziarul Prahova una din 1927 cu echipa Triumph Poiana Câmpina, care la timpul respectiv era echipa atelierelor „Astra Română”.
  • 19.08.2018 12:57 Madalin Focsa Intr-adevar, ati intuit bine cu acel "probabil" ca defapt nu este chiar cea mai veche poza a unei echipe de fotbal campinene. Cercetatorul Octavian Cojocaru, care pregateste o lucrare ampla despre istoria sportului campinean, cunoaste o poza si mai veche, din anul 1924 ;)
1629 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
866 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2936 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV